انتظار میرود واردات نفت از آمریکا به چین در نوامبر تحت تاثیر قیمت پایینتر صادرات آمریکایی، به بالاترین میزان در ۲۰ ماه گذشته صعود کند.
به گزارش ایسنا، آمریکا سهم بیشتری در صادرات نفت به چین کسب میکند که نشانه دیگری از تغییرات کریدورهای تجارت نفت از زمان آغاز جنگ در اوکراین است. افزایش صادرات نفت آمریکا به چین ممکن است تقاضا برای گریدهای نفتی مشابه از خاورمیانه مانند موربان ابوظبی را کمتر کند.
طبق برآورد رفینیتیو، دستکم ۱۴ نفتکش حامل مجموعا ۱.۵۱ میلیون تن معادل ۱۱ میلیون بشکه نفت آمریکا در سپتامبر و ۸.۸۲ میلیون بشکه در اکتبر، در بنادر چین تخلیه خواهند شد که بالاترین میزان از زمان واردات ۱.۹۸ میلیون بشکه نفت از آمریکا به چین در ژانویه سال ۲۰۲۱ است.
طبق آمار رفینیتیو، افزایش عرضه آمریکا، باعث شد اواخر اوت، اختلاف قیمت بین نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا و نفت دوبی – شاخص قیمت خاورمیانه به ۱۰ دلار و ۷۲ سنت در هر بشکه افزایش پیدا کند که بیشترین میزان از ۹ مارس است که مدت زیادی از آغاز جنگ در اوکراین نمیگذشت. معاملهگران مقیم سنگاپور اظهار کردند: پالایشگاههای دولتی چین مانند سینوپک بزرگترین خریداران نفت آمریکا هستند.
بعضی از محمولههایی که به سمت چین میروند، از ذخایر نفت استراتژیک آمریکا برداشت شدهاند تا با افزایش قیمتها مقابله شود.
بنا بر آمار شرکت سیمپسون اسپنس یونگ، افزایش صادرات نفت آمریکا، نرخ کرایه ابرنفتکشها در خلیج آمریکا به مقصد چین را اواخر اوت به ۹ میلیون دلار در هر چارتر رساند که بالاترین میزان از ماه مه ۲۰۲۰ است.
آمار گمرکی چین نشان میدهد واردات نفت آمریکا در ژوییه به ۱۲۸ هزار و ۵۲۷ تن معادل ۹۳۸ هزار و ۲۴۷ تن رسید که پایینترین میزان در ۲۷ ماه گذشته بود. بحران اوکراین و احیای تقاضای پساکرونایی که تقاضا برای نفت آمریکا در غرب را افزایش داده بود، از علل کاهش فروش به چین بود.
بر اساس گزارش رویترز، با وجود افزایش صادرات نفت آمریکا، مجموع واردات نفت به چین در سپتامبر، ممکن است کاهش بیشتری پیدا کند زیرا سیاستهای کرونا صفر پکن، مصرف سوخت را کاهش میدهد.