سفیر چین در واشنگتن در جریان یک کنفرانس خبری در آستانه اجلاس آمریکا-آفریقا ضمن اشاره به گزارشی دال بر اینکه بدهی کشورهای آفریقایی به موسسات غربی سه برابر بیشتر از بدهی آنها به پکن است، اتهامات مطرح شده مبنی بر اینکه چین کشورهای آفریقایی را غرق بدهی کرده است، رد کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا قرار است در این هفته در واشنگتن میزبان دهها رهبر آفریقایی برای اجلاسی باشد که برای نخستین بار از سال ۲۰۱۴ میلادی برگزار میشود و در جریان آن درباره چالشهای مطرح و مهم از امنیت غذایی گرفته تا تغییر اقلیم صحبت خواهد شد.
کین گانگ، سفیر چین در آمریکا در کنفرانس خبری "سمافور" در واشنگتن گفت: کمکهای مالی و سرمایهگذاری چین در آفریقا یک تله نیست. این یک مزیت است.
وی افزود: کشورهای آفریقایی باید مکانهایی برای همکاریهای بینالمللی از جمله میان چین و آمریکا و برای منفعت آفریقاییها و نه "بازیهای ژئوپولیتیکی" باشند.
کین گانگ با اشاره به گزارش ماه ژوئیه خیریه انگلیسی "دت جاستیس" (عدالت بدهی) گفت: بدهی کشورهای آفریقایی به موسسات غربی سه برابر بیشتر از بدهی آنها به چین است.
وی افزود: چین بزرگترین طلبکار بدهیهای آفریقا نیست. بدهی کشورهای آفریقایی به چین تنها بخش کوچکی از کل بدهیهای این کشورها هستند.
این سفیر تصریح کرد: شما میتوانید بیمارستانها، بزرگراهها، فرودگاهها و استادیومها را مشاهده کنید. ما خواستار اقدامات ملموس و قابل اجرا از سوی اجلاس آمریکا برای کمک به آفریقا هستیم.
تحلیلگران میگویند، چین همچنان بزرگترین وامدهنده دوجانبه برای آفریقا در دهه گذشته است اگرچه تعهدات وامی جدید در سالهای اخیر کاهش یافته است.
پس از اظهارات توهین آمیز دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا درباره کشورهای آفریقایی، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا سال گذشته گفت، واشنگتن باید برای کمک به آفریقا در تامین نیازهای زیرساختی خود اقدامات متفاوتی انجام دهد.
وی تاکید داشت، زمان آن رسیده که برخورد با قاره آفریقا به عنوان یک موضوع ژئوپولیتیکی متوقف شود و در عوض به عنوان یک بازیگر اصلی تلقی شود.
سیاست خارجی بایدن بر ارتقا کشورهای غربی به عنوان وزنه تعادل در برابر چین تاکید دارد اما مقامات آمریکایی تصریح کردهاند که از شرکای آفریقایی نمیخواهند بین واشنگتن و پکن یکی را انتخاب کنند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد، ۵۰ هیات دعوتشده تایید کردهاند که در اجلاس آمریکا شرکت خواهند کرد که شامل ۴۹ کشور و اتحادیه آفریقا هستند.