گوترش از بابت تمایل حکومت نظامیان در میانمار برای برگزاری انتخابات در میانه افزایش بمباران هوایی و سوزاندن خانههای مردم و دستگیریها در این کشور، ابراز نگرانی کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد: بدون شرایطی که به مردم میانمار اجازه میدهد آزادانه از حقوق سیاسی خود استفاده کنند، رایگیریهای پیشنهادی خطر تشدید بی ثباتی را در پی دارد.
ارتش میانمار قول داده که در اوت ۲۰۲۳ رای گیری انجام شود.
اول فوریه دو سالگی کودتای نظامی در میانمار و براندازی دولت منتخب و زندانی شدن آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی خواه این کشور است.
دوجاریک همچنین گفت، گوترش همچنین همبستگی خود را با مردم میانمار ابراز و از تمایل دموکراتیک آنها برای داشتن یک جامعه صلح طلب و جامع حمایت کرد. وی همچنین تمامی اشکال خشونت را در این کشور آسیایی محکوم کرد.
سخنگوی گوترش همچنین گفت، دبیرکل سازمان ملل همچنین مجددا از کشورهای همسایه و سایر کشورهای عضو خواست تا از حکومت نظامیان در میانمار بخواهند به خواست و نیازهای مردم این کشور احترام بگذارند و به هنجارهای دموکراتیک پایبند باشند.
در پی برقراری حکومت نظامیان در میانمار، نیروهای امنیتی، اپوزیسیون را به صورت گسترده سرکوب کرده و در پی استفاده از نیروی کشنده ۲۹۰۰ غیرنظامی در میانمار کشته و هزاران تن بابت حضور در اعتراضات بدون خشونت، دستگیر شدهاند.
ارتش میانمار همچنین یک قانون جدید در ثبت نام احزاب سیاسی را اجرایی کرده که روز جمعه منتشر شد و کار را برای گروههای اپوزیسیون در به چالش کشیدن کاندیداهای مورد حمایت ارتش در انتخاباتی که قرار است اواخر سال جاری میلادی برگزار شود، سختتر میکند.
دوجاریک همچنین گفت، گوترش از نخستین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره میانمار که ۲۱ دسامبر گذشته میلادی تصویب شد، استقبال کرد که بر اساس آن، توقف فوری خشونت در این کشور جنوب شرق آسیا و تاکید بر حاکمان نظامی آن در آزادی فوری زندانیان سیاسی از جمله رهبر دموکراسی خواه این کشور و احیای نهادهای دموکراتیک خواسته شده است.
این قطعنامه از احزاب سیاسی میانمار میخواهد تا گفتوگو و سازش را پیگیری کرده و به تمامی طرفهای درگیر در وضعیت میانمار تاکید دارد تا به حقوق بشر، آزادیهای بنیادین و اجرای قانون احترام بگذارند.
سخنگوی گوترش ادامه داد: دبیرکل سازمان ملل این قطعنامه را گامی مهم میداند و بر فوریت وحدت قوی بینالمللی در این باره تاکید دارد.