لندن – ایرنا – تشکیلات خودگردان فلسطین در پی انعقاد قرارداد تجاری میان انگلیس و رژیم صهیونیستی که در بحبوحه اعتراضات فزاینده داخلی علیه کابینه «بنیامین نتانیاهو» و انتقادهای بینالمللی از جنایات وحشیانه این رژیم صورت گرفت، سفیر خود را برای انجام امور مشورتی از لندن فراخواند.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا، دفتر نمایندگی فلسطین در انگلیس با صدور بیانیهای اعلام کرد: «حسام زملط» برای رایزنی درباره آنچه نقشه راه ۲۰۳۰ بریتانیا و اسرائیل نامیده میشود، وارد رامالله شده است.
او قرار است درمورد گامهایی که فلسطین میتواند در واکنش به این قرارداد تجاری که «برای حقوق فلسطینی ها پیامدهای جدی در پی دارد»، بحث کند.
بر اساس این بیانیه، دولت فلسطین به دنبال شفاف سازی فوری از سوی دولت بریتانیا در مورد موضع خود نسبت به فلسطین است و اینکه آیا هنوز از قوانین و قطعنامه های بین المللی حمایت می کند؟
این درحالی است که «جیمز کلورلی» وزیر خارجه انگلیس هفته پیش میزبان «الی کوهن» همتای صهیونیستی خود بود و دو طرف نقشه راه توسعه همهجانبه روابط دوجانبه با رژیم صهیونیستی را امضاء کردند.
به گزارش ایرنا از تارنمای وزارت خارجه انگلیس، این سند نقشه راه روابط دوجانبه بین دو طرف را تا سال ۲۰۳۰ تعریف میکند. در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس آمده است: نقشه راه ۲۰۳۰ برای روابط دوجانبه اسرائیل و بریتانیا یک توافق بلندپروازانه است که تضمین می کند این مشارکت به نوآوری برای رسیدگی به چالش های مشترک ادامه می دهد. نقشه راه یادشده تعهدات مفصلی را برای تعمیق همکاری در زمینه توسعه روابط اسرائیل و بریتانیا، از جمله در زمینه تجارت، فعالیتهای سایبری، علم و فناوری، تحقیق و توسعه، امنیت، سلامت و آب و هوا شامل می شود.
حسام زملط پیشتر در واکنش به این تحول گفته بود که اقدام لندن نشانگر «کنار گذاشتن مسئولیتهای این کشور بر اساس قوانین بینالمللی و وظیفه تاریخی و منحصربهفرد آن در قبال فلسطین است».
شماری از نشریات میانهرو و فعالان حقوق بشری در انگلیس نیز زمان انعقاد این توافق را بحثبرانگیز و سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به لندن را که متعاقب آن صورت گرفت، ناامید کننده توصیف کردند.