یک کارشناس مسائل قفقاز معتقد است: مجموع رفتوآمدهای مقامات ایروان و باکو به کشورهای اروپایی و یا آمریکا و همچنین سفر مقامات سایر کشورها به ارمنستان و آذربایجان نشان میدهد به روزهای پایانی مصالحه برای این اختلاف دو جانبه نزدیک میشویم.
سید محمدرضا دماوندی در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از دور جدید مذاکرات ایروان و باکو در بروکسل اظهار داشت: اروپا بازیگران مختلفی دارد و اگر یک مجموعه واحد در نظر بگیریم علیرغم همسو بودن اما کشورهای مختلف از جمله فرانسه، انگلیس و یا حتی آمریکا از سوی دیگر، منافع مختلفی دارند.
وی افزود: در یک جمعبندی کلی میتوان گفت کشورهای غربی در مورد مدیریت بحران قفقاز جنوبی برای به سرانجام رساندن اختلافات ارمنستان و آذربایجان دیدگاه و نظر متفاوتی دارند، حتی ایران و روسیه نیز نظر دیگری دارند، بهعنوان مثال بازگشایی و افتتاح خط آهن میان آذربایجان و ارمنستان موضوعی است که اروپا از آن حمایت کرده و حتی سرمایهگذاری هم میکند، این مساله ناشی از همین رویکرد غرب برای مدیریت قفقاز جنوبی است.
این کارشناس مسائل قفقاز همچنین بیان کرد: بنابراین مذاکرات چه در بروکسل برگزار شود و یا در آمریکا به سرانجام برسد هر کدام میخواهند سند پایان بخشی این اختلاف را به نام خود تمام کنند به همین دلیل شاهد سفرهای مکرر رهبران آذربایجان و ارمنستان به اروپا و یا مقامات آمریکایی و اروپایی به این دو کشور هستیم.
دماوندی خاطرنشان کرد: در نتیجه مجموع این رفت و آمدها طی ماههای گذشته مقامات دو کشور و همچنین مقامات سایر کشورها نشان میدهد به روزهای پایانی مصالحه برای این اختلاف دو جانبه نزدیک میشویم. شاید در همین ماههای پایانی سال جاری میلادی توافقنامهای میان دو طرف انجام شود.
وی درباره شرایط داخلی ارمنستان و اعتراضات نسبت به سیاستهای پاشینیان هم اظهار داشت: پاشینیان پنج سال پیش شعارهایی برای بهبود وضعیت معیشتی مردم داده بود به نظر میرسد با روند عادی سازی روابط با ترکیه از حالت نه جنگ و نه صلح با آذربایجان در قالب تثبیت و بهبود وضعیت معیشتی مردم عمل میکند تا شعارهای خود را عملی کند.
اخیرا رئیس شورای اروپا در بروکسل میزبان الهام علیاف رئیسجمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان بود، مذاکرات بروکسل با هدف پایان دادن به بیش از سه دهه مناقشه بر سر منطقه قرهباغ کوهستانی برگزار شد که بخش اعظم جمعیت آن ارمنی هستند.