وزیر نفت:
مجوز فروش 15 میلیارد دلار اوراق صکوک در سال 90 صادر شد

 

به گزارش نفت دیلی، مهندس رستم قاسمی از صدور مجوز فروش 15 میلیارد دلار اوراق صکوک در سال جاری خبر داد و گفت: فروش این اوراق به زودی از طریق بورس آغاز خواهد شد.

 

مهندس رستم قاسمی وزیر نفت در حاشیه همایش فناوری و نوآوری در صنعت نفت و گاز در جمع خبرنگاران در مورد سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران اظهار کرد: امسال 10 هزار میلیارد تومان مجوز فروش اوراق مشارکت با سود 17 درصد صادر شده است.

 

وی با اشاره به اخذ مجوز انتشار اوراق صکوک در سال 90 تصریح کرد: در حال مذاکره با سازمان بورس هستیم تا فروش 15 میلیارد دلار اوراق صکوک که مجوز آن صادر شده به زودی آغاز شود و امیدواریم با فروش این اوراق شاهد مشارکت مردم و سرمایه گذاری به ویژه در میادین مشترک باشیم.

 

وزیر نفت ادامه داد: فروش اوراق صکوک در واقع فروش فروش نفت خام به مردم است.

 

مهندس قاسمی با اشاره به انعقاد قرارداد توسعه میدان های آذر، چنگوله و دارخوین ادامه داد: اولویت ما توسعه میادین مشترک است و در چند ماه آینده میادین مشترک دیگری نیز توسعه می یابد.

 

وی تاکید کرد: به دنبال این هستیم که بورس نفت را راه اندازی کنیم و به دنبال رفع موانع عرضه در بورس هستیم.

 

وزیر نفت گفت: با توجه به پیچیدگی هایی که بورس نفت نسبت به بورس های دیگر دارد به دنبال آن هستیم که موانع موجود در این بورس را برطرف کنیم.

 

مهندس رستم قاسمی درباره توسعه میادین مشترک صنعت نفت گفت: یکی از مهمترین محورهای برنامه ای ما توسعه میدان های مشترک و تامین منابع مالی است و تاکنون اقدامات خوبی برای شروع فعالیت در برخی از این میدان های مشترک انجام شده است.

 

وی در مورد راهکارهای تامین منابع مالی صنعت نفت گفت: برای تامین منابع مالی بخشی از 4.5 درصد سهم شرکت ملی نفت ایران در بودجه سال 90 تامین خواهد شد همچنین فروش اوراق مشارکت و صکوک نیز از دیگر راهکارهای تامین منابع مالی است.

 

وی از آغاز شروع فروش اوراق مشارکت برای اجرای پروژه های صنعت نفت به ارزش 10 هزار میلیارد تومان از هفته آینده خبر داد و گفت: این اوراق با سود 17 درصد و قابل فروش و بازپرداخت هستند که این رقم بسیار قابل توجه است.

 

وزیر نفت درباره قیمت کنونی نفت گفت: همیشه بازار تعیین کننده قیمت است و قیمت فعلی قیمت خوبی ارزیابی می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه عرضه و تقاضا نقش مهمی در تعیین قیمت نفت دارد، گفت: به دنبال قیمت های عادلانه برای نفت هستیم زیرا افزایش بی حد و حساب این قیمت ها برای کشورهای مصرف کننده و کاهش آن برای کشورهای تولید کننده مناسب نیست.

 

مهندس قاسمی گفت: قیمت نفت تا پایان زمستان ثابت خواهد بود و امیدواریم با رایزنی های لازم با کشورهای تعیین کننده عضو اوپک اتفاق نظر و هماهنگی برای ثابت نگه داشتن تولید ایجاد شود.

 

وی درباره جایگاه ایران در اوپک گفت: ایران به عنوان یکی از تولید کنندگان تاثیرگذار در بازار تولید نفت خام جایگاه مهمی دارد و با داشتن ذخایر عمده نفت در بازارهای جهانی نفت نقش مهمی دارد.

 

وزیر نفت گفت: ارزش ذخایر ایران تا قبل از اکتشاف های جدید 151 میلیارد بشکه نفت و میعانات گازی بوده است که این میزان پس از اکتشاف های جدید به 154.8 میلیارد بشکه رسیده است.

 

قاسمی در مورد میدان های مشترک با عربستان گفت: ما و عربستان روی دو میدان مشترک اتفاق نظر داریم و تا کنون در رابطه با این میدان ها بین دو کشور اتفاق خاصی نیفتاده است.

 

وی تاکید کرد: اوپک یک سازمان اقتصادی است و ما روابط خوبی با کشور عربستان داریم.

 

وزیر نفت درباره برنامه ایران برای توسعه فعالیت های اکتشافی گفت: اکتشاف در کشور در حوزه های مرزی به ویژه در مرزهای شمالی و غربی برای کشف میدان های مشترک در دستور کار قرار دارد و از برنامه های اصلی وزارت نفت است.

 

وی تاکید کرد: امروزه برای ازدیاد برداشت به فناوری های جدیدی نیاز داریم که تاکنون اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.

 

مهندس قاسمی تصریح کرد: پیش از نشست اوپک با اعضای این سازمان گفت‌وگوهایی خواهیم داشت زیرا با توجه به اینکه تولید لیبی به وضعیت قبلی برگشته است از کشورهایی که با قطع تولید این کشور تولید خود را افزایش داده اند می خواهیم میزان تولید خود را به وضعیت سابق برگردانند.

 

وزیر نفت درباره توسعه فازهای باقی مانده پارس جنوبی گفت:  توسعه همه فازها شروع شده و از پیشرفت خوبی برخوردار است.

 

وی گفت: در سه سال آینده همه فازهای در دست اجرای پارس جنوبی با تامین منابع مالی مورد نظر در مدار تولید قرار می گیرد.

 

وزیر نفت درباره لایه نفتی در پارس جنوبی گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده در یک ماه گذشته در یکی از بلوک های این لایه نفتی شروع به کار کردیم.

 

مهندس قاسمی درباره فعالیت های پژوهشی موجود در صنعت نفت گفت: با توجه به فعالیت گسترده پژوهشی در دانشگاه های کشور و فعالیت پژوهشگاه صنعت نفت، تحریم ها زمینه خوبی را برای دستیابی به نیازمندی های پژوهشی از داخل کشور برای صنعت نفت فراهم کرد.

 

وی درباره بودجه مورد نیاز برای پروژه های پژوهشی در صنعت نفت گفت: بین نیم تا سه درصد بودجه پژوهشی در صنعت نفت در نظر گرفته شده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد