مجمع صادر کنندگان در آینده نبض بازار جهانی گاز را به دست می گیرد

 

به گزارش نفت دیلی، لئونید بوخانوفسکی با اشاره به اهمیت گاز در سالهای آینده گفت: مجمع صادر کنندگان در آینده نبض بازارهای گاز جهان را به دست می گیرد.

 

لئونید بوخانوفسکی صبح امروز (سه شنبه 10 آبان) در حاشیه همایش فناوری و نواوری در صنعت نفت و گاز گفت: ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین کشورهای تولیدکننده گاز جهان نقش مهمی در مجمع ایفا می کند به عبارتی دیگر می توان گفت روسیه ،ایران و قطر به عنوان بزرگ ترین دارندگان ذخایر گاز جهان در آینده در بازارهای جهانی نقش پررنگ تری خواهند داشت.

 

وی ادامه داد: در اجلاس آتی مجمع صادر کنندگان گاز تلاش خواهیم کرد تا به اهداف مورد نظر خود برای افزایش نقش گاز در سبد انرژی جهان فعالیت کنیم.

 

بوخانوفسکی گفت: کشورهای عضو مجمع 54 درصد از صادرات گاز را بر عهده دارند.

 

وی در مورد چالش های کشورهای صادر کننده گاز گفت: مصرف گاز در آینده افزایش چشمگیری را شاهد خواهد بود و در سه دهه آینده روند تقاضا برای گاز چشمگیر خواهد بود به گونه ای که  تا سال 2035 میلادی، 20 درصد به تقاضای گاز افزوده خواهد شد.

 

دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز افزود: در اجلاس آتی مجمع در خصوص منافع جاری اعضا مذاکره خواهیم کرد و امیدواریم با همکاری و رایزنی 11 کشور عضو و کشورهای هلند، نروژ و قزاقستان به عنوان ناظر بتوانیم به نتایج خوبی دست یابیم.

 

وی ادامه داد: تقاضای گاز به علت سازگاری با محیط زیست رو به افزایش است و کشورها باید با سرمایه گذاری بیشتر برای عرضه گاز بیش از پیش با استفاده از فناوری های نوین به فعالیت بپردازند.

 

وی ادامه داد: بحث انتقال فناوری یکی از ارکان همکاری کشورهای عضو مجمع به شمار می رود و تبادل فناوری می تواند به بالا بردن بهره وری کمک کرده و فضای رقابت پذیری بیشتری را ایجاد کند.

 

بوخانوفسکی گفت: باید فعالیت های پژوهشی را افزایش دهیم و ظرفیت و میزان عرضه و تقاضای گاز را در جهان مورد ارزیابی بیشتری قرار دهیم.

 

وی افزود: امروز باید به دنبال تامین امنیت انرژی باشیم و اجلاس آتی این مجمع در دوحه با شعار گاز سوختی پاک غنی و ایمن برگزار خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: این مجمع یک سازمان باز است و مکانیزم های انعطاف پذیری مطلوبی را داراست و اعضای مجمع از افزایش تعداد کشورهای عضو استقبال می کنند.

 

 

تاکید دبیرکل اوپک به رعایت سهمیه‌ها از سوی اعضای این سازمان 

 

عبدالله سالم البدری گفت: تلاش می کنیم تا درباره سقف تولید به توافق نظر با اعضای اوپک برسیم و پس از این توافق باید همه ملزم به رعایت آن باشند.

 

دبیرکل اوپک پیش از ظهر امروز (سه شنبه 10 آبان) در حاشیه همایش فناوری و نوآوری در صنعت نفت و گاز تاکید کرد: اوپک یک سازمان اقتصادی بوده و ایران به عنوان یکی از پایه گذاران این سازمان نقشی تاثیرگذار و موثر در این سازمان ایفا می کند و همکاری مطلوبی با اوپک دارد.

 

البدری در مورد تحریم های غیر قانونی علیه کشورمان گفت: ممکن است که تحریم سرعت رشد و توسعه را کم کند اما نمی تواند جلوی پیشرفت را بگیرد و من با تجربه 10 ساله وزارت نفت در لیبی قاطعانه می گویم ایران به عنوان یک کشور قدرتمند شرایطی متفاوت از لیبی دارد.

 

وی ادامه داد: ایران کشوری قوی و توسعه یافته تر از لیبی بوده و ممکن است تحریم ها فقط در مسیر توسعه کندی ایجاد نماید که امیدواریم روزی برسد که کلمه تحریم از ادبیات حذف شود چون دنیای امروز دنیای گفت‌وگو است نه تحریم.

 

البدری در مورد قیمت های جهانی نفت گفت: قیمت 100 دلار قیمتی مناسب است و به نظر نمی رسد که این قیمت پایین تر از این رقم بیاید.

 

دبیرکل اوپک افزود: علت عدم توفیق اجلاس قبلی اوپک به دلیل شرایط اقتصادی خاصی بود که بر دنیا حاکم شده و گزارشی بود که با دو نقطه نظر متفاوت از دبیرخانه به اعضا ارائه شده بود.

 

وی ادامه داد: اکنون شرایط عوض شده و بازگشت لیبی به بازار سبب خواهد شد تا 15 ماه آینده تولید نفت این کشور به سطح اولیه خود که بیش از یک میلیون و 500 هزار بشکه بود بازگردد.

 

دبیرکل اوپک با اشاره به مذاکرات خود با مهندس قاسمی به عنوان رئیس اوپک، تصریح کرد: ایشان نیز بر این قضیه تاکید کردند که باید در اجلاس آتی به سمت توافق و اجماع با اعضا پیش برویم.

 

البدری در مورد جلسه روز گذشته خود با وزیر نفت تصریح کرد: در این جلسه مثبت و سازنده آخرین تحولات اقتصادی جهان و اروپا و همچنین بحران بدهی دولت های اروپایی و بحران اقتصادی آمریکا بررسی شد.

 

البدری گفت: همه کشورهای عضو اوپک باید تلاش کنند که زمینه توافق عمومی برای اجلاس ماه دسامبر این سازمان فراهم شود.

 

دبیر کل اوپک در مورد تولید نفت عراق و مباحثی که درباره ارتقای جایگاه این کشور در اوپک مطرح شده است، گفت: بحث عراق خاص است و بعید می دانم که تا پایان سال 2012 میلادی در مورد سهمیه بندی عراق در اوپک بحث و گفت‌وگو صورت گیرد.

 

البدری ادامه داد: اوپک در مسیر تنظیم بازار نقش آفرین است و شاهد بودیم که در اجلاس سال 2008 الجزیره با توافق اعضا سقف تولید به 24 میلیون و 845 هزار بشکه رسید اما از سال 2010 تا کنون این سهمیه بندی ها رعایت نشده و در سپتامبر گذشته تولید اوپک به 29.9 میلیون بشکه در روز  رسید.

 

وی ادامه داد: این در حالی است که سهمیه عراق در چارچوب سهمیه بندی اوپک نبود و لیبی نیز در اجلاس پیشین سهمیه ای نداشت.

 

البدری افزود: اوپک در طول 51 سال عمر فعالیت خود شرایط خوب و بد مختلفی را تجربه کرده است و سازمان شکننده ای نیست و با ایفا کردن فعالیت های اقتصادی خود نشان داده که سازمانی سیاسی به شمار نمی رود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد