سفیر عربستان سعودی در بیروت در سخنانی توضیحاتی را درباره دلیل پیام هشدار ریاض به شهروندان سعودی مقیم لبنان ارائه داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت النشره، ولید بخاری، سفیر عربستان سعودی در بیروت در این باره گفت که درخواست عربستان سعودی از شهروندان خود برای خروج از لبنان در پس زمینه حوادث اردوگاه «عین الحلوه» صورت گرفته است.
سفیر عربستان سعودی تاکید کرد که ریاض یکی از مهمترین طرفداران گردشگری در لبنان بوده و خواهد بود و دوره آینده این را ثابت خواهد کرد.
در همین راستا، نجیب میقاتی، نخستوزیر پیشبرد امور (موقت) لبنان نیز در واکنش به پیامهای هشدار برخی کشورهای عربی و آلمان به شهروندانشان در این کشور اعلام کرد: اطلاعات و دادههای دستگاههای امنیتی بیانگر هیچگونه وضعیت امنیتی فوقالعادهای در کشور نیست.
میقاتی، وزیر خارجه لبنان را مکلف به ارتباط با کشورهای مذکور در راستای اطمینان به آنها نسبت به حفظ امنیت شهروندانشان در این کشور کرد.
این اظهارات پس از آن بیان شد که شماری از کشورهای عربی و در راس آنها عربستان، امارات، قطر، بحرین همراه آلمان درپی درگیریهای اردوگاه عین الحلوه از شهروندانشان خواستند که لبنان را ترک کنند.
جزئیات توافق آتشبس در اردوگاه عین الحلوه
در همین حال، علی هویدی، مدیرکل کمیته ۳۰۲ دفاع از حقوق آوارگان فلسطین جزئیات توافق آتش بس در اردوگاه عین الحلوه در جنوب لبنان را اعلام کرد و بازگشت صدها آواره و خانوادهها به خانههایشان در این اردوگاه را تایید کرد.
هویدی گفت: اصلیترین بندهای توافقنامه خروج شبه نظامیان از خیابانها، انجام ندادن تحرکات مسلحانه و توقف فوری درگیریها است.
به گفته هویدی، این توافق همچنین شامل تشکیل یک کمیته تحقیق از کمیته اقدام ملی مشترک فلسطین برای شناسایی مسئولین حوادث ناگوار و معرفی آنها به دادگاه لبنان است.
وی افزود: موافقت شد که از آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطین (آنروا) درخواست شود تا خسارات وارده را برای جبران خسارت آسیب دیدگان بررسی کند.
هویدی در ادامه گفت که با وجود بازگشت صدها خانواده به اردوگاه، نگرانی نسبت به ازسرگیری درگیریها در آن همچنان وجود دارد.
وی با بیان اینکه مشکل به صورت ریشهای حل و فصل نشده است، ابراز امیدواری کرد که در آینده راه حلهای ریشهای حاصل شود تا این درگیریهای ناگوار ازسر گرفته نشود.
هفته گذشته اردوگاه عین الحلوه در جنوب لبنان شاهد درگیریهای مسلحانه میان هواداران جنبش فتح و گروههای رقیب بود که با تلاشهای لبنان و گروههای فلسطینی در نهایت دو طرف به توافق آتشبس دست یافتند.
در این درگیریها ۱۲ تن کشته و بیش از ۶۰ تن زخمی شدند.