سرمایه گذاری درفناوری های جدیدبا کنترل نوسانات قیمت نفت افزایش می یاید

به گزارش نفت دیلی، نوئه ون هالست، دبیر کل مجمع جهانی انرژی (آی.یی.اف) تاکید کرد همکاری بین آی ای اف و اوپک برای کاستن از نوسانات بهای نفت لازم است و یکی از ستون های این همکاری تجزیه و تحلیل مشترک در بازارهای انرژی است.

 

 

نوئه ون هالست، دبیر کل مجمع جهانی انرژی (آی.یی.اف) صبح امروز (سه شنبه 10 آبان) در همایش فناوری و نوآوری در صنعت نفت و گاز با اشاره به عصر جدید انرژی و لزوم گفت و گوی میان مصرف کنندگان و تولید کنندگان تصریح کرد: در این عصر نوآوری و فناوری می تواند نقش سازنده ای ایفا کند و مجمع جهانی انرژی تسهیل کننده و سازمانی بی طرف برای انجام این گفتگوها میان مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است.

 

ون هالست با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده در مجمع جهانی انرژی حضور دارند، یادآور شد: این مجمع حدود 90 درصد عرضه و تقاضا را شامل می شود و عنوان عصر جدید برای گفت و گو میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در سال جدید و تهیه منشور جدید اعضا در نشست ماه فوریه در ریاض پایتخت عربستان مطرح شد و این تحول جدید تصادفی نبوده بلکه نتیجه تلاش وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو مجمع جهانی است.

 

وی یادآور شد: سال 2008 سالی بد برای بازارهای انرژی جهان بود، بی ثباتی و نوسان قیمت های جهانی نفت خام باعث شد بهای نفت ناگهان به حدود 150 دلار رسید و در فاصله ای کوتاه به زیر 40 دلار سقوط کرد. در سال جاری در جمع وزیران انرژی در نشست مجمع انرژی اعلام کردند نوسان قیمت ها به نفع مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیست و می تواند سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز برای افزایش ظرفیت های تولید را با مشکل مواجه سازد.

 

دبیر کل مجمع جهانی انرژی با اشاره به اینکه بی ثباتی در بازارهای انرژی می تواند به سرمایه گذاری در فناوری های جدید لطمه بزند، افزود: با همکاری میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان منشور تعیین شده در مجمع جهانی انرژی در نشست ریاض به امضای 86 کشور رسید.

 

ون هالست همچنین گفت: فناوری توانسته است نقش به سزایی در صنعت نفت و گاز ایفا کند مانند حفاری های افقی که با استفاده از این نوع حفاری ها موفق به برداشت قابل توجهی از ذخایر نفت و گاز شد، همچنین صنعت شیل گس که توانسته است در صحنه انرژی جهان انقلابی ایجاد کند و به طوری که سال ها پیش برداشت از ذخایر شیل گس در هیچ افق دید و چشم اندازی وجود نداشت استفاده از فناوری در صنعت نفت و گاز می تواند تحولات زیادی ایجاد کند، همانطوری که شاهد هستیم در آمریکا استفاده از فناوری در صنعت نفت و گاز در آمریکا رو به رشد است.

 

ون هالست تصریح کرد: تکنولوژی و فناوری توانسته است تحولات شگرفی در صنعت گاز نیز ایجاد کند، به طوری که هم اکنون شاهد حمل و نقل شناور ال ان جی و حتی سی ان جی در جهان هستیم، ذخیره سازی کربن امروزه یکی از دغدغه های اصلی جهان به شمار می رود، با ذخیره سازی کربن می توانیم سوخت های فسیلی را به سوخت هایی دوستدار محیط زیست تبدیل کنیم.

 

وی با تاکید بر اینکه اگر نوسان ها کاهش نیابد ما شاهد سرمایه گذاری در تحقیق توسعه و تکنولوژی های جدید نخواهیم بود، یادآور شد: همکاری بین آی ای اف و اوپک برای کاستن از نوسانات بهای نفت لازم است و یکی از ستون های این همکاری ها تجزیه و تحلیل مشترک در بازارهای انرژی است.

 

وی ادامه داد: به طور معمول چشم اندازهای میان مدت، بلندمدت و کوتاه مدت بازارهای انرژی متفاوت است و بازار باید این تفاوت را تشخیص دهد و برای روشن تر شدن اطلاعات در بازار باید همکاری صورت بگیرد. اوپک و مجمع جهانی در ژانویه سال آینده نشستی مشترک خواهند داشت و در آنجا ما پیامی مشترک به بازار ارائه می دهیم.

 

وی تاکید کرد: ارتباط بین بازارهای مالی و فیزیکی حائز اهمیت است زیرا نفت فقط یک محصول فیزیکی نیست و به صورت کاغذی هم داد و ستد می شود که این داد و ستدها در بازارهای کاغذی بی ثباتی ایجاد می کند، از این رو ما باید با بانک ها و موسسات مالی کمیسیون اروپا به بحث و بررسی بنشینیم تا از نظرات آنها درباره چگونگی کنترل بازار مشتقات نفت آگاه شویم و باید برای جلوگیری از این بی ثباتی ها با یکدیگر همکاری کنیم.

 

ون هالست یادآورشد: بازار گاز نیز رو به جهانی شدن است و هم اکنون عصر جدید طلایی برای گاز به شمار می رود، از این رو باید شفافیت در بازار گاز را نیز افزایش دهیم و به این منظور باید همکاری بین کشورهای مجمع کشورهای صادر کننده گاز همکاری صورت گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه ایران یکی از بازیگران اصلی در بازار گاز است و با توجه به ذخایر عظیم موجود، ایران می تواند سهم خود در بازارهای جهانی نفت و گاز را افزایش دهد و جهانیان از ایران انتظار دارند که این کشور بتواند سهم خود در بازارهای انرژی را افزایش دهد، تاکید کرد: همکاری بین شرکت های ملی و بین المللی به دلیل وجود چالش ها در زمینه سرمایه گذاری مهم به شمار می رود، برای تامین تقاضا و افزایش ظرفیت های فرسوده ما به این سرمایه گذاری ها نیاز داریم و این سرمایه گذاری ها نیازمند همکاری های شرکت های بین المللی و ملی است.

 

وی ادامه داد: تقاضای انرژی روندی افزایشی دارد و ما باید علاوه بر تولید به کارایی انرژی نیز توجه داشته باشیم، از ایران برای اتخاذ راه حل هایی به منظور کارایی انرژی مانند هدفمند کردن یارانه ها ستایش می شود زیرا باید از یارانه هایی که سبب کاهش کارایی انرژی می شود جلوگیری کرد زیرا تقاضا در داخل افزایش می یابد و این سبب کاهش ظرفیت برای صادرات می شود میلیاردها نفر در جهان به انرژی های جدید دسترسی ندارند و این شرم آور است و بشریت باید با همکاری یکدیگر به فقر انرژی پایان دهد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد