هماهنگکننده روند صلح خاورمیانه در سازمان ملل تاکید کرد، بر اساس قوانین بینالمللی، تمامی شهرکهای واقع در مناطق فلسطینی غیرقانونی بوده و مانع بزرگی برای برقراری صلح هستند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فلسطینی «معا»، تور وینسلند، هماهنگکننده روند صلح خاورمیانه در سازمان ملل در گزارشی که به شورای امنیت ارائه کرد، به تخریب املاک و زیرساختهای فلسطینیها به دست مقامات رژیم اشغالگر پرداخت.
وینسلند اظهار کرد: مسؤولان رژیم صهیونیستی ۵۸ زیرساخت فلسطینی در منطقه «ج» کرانه باختری و شش زیرساخت در قدس شرقی را یا تخریب کرده، یا به تصرف خود درآورده و یا مالکان آنها را مجبور به تخریب کردند که در نتیجه آن ۲۸ فلسطینی از جمله ۱۴ کودک آواره شدند.
هماهنگکننده روند صلح خاورمیانه در سازمان ملل در ادامه گفت: تخریبها به این بهانه اجرا شدند که ساختوسازها بدون دریافت مجوز از مسؤولان اسرائیلی انجام شدهاند، این در حالی است که دریافت چنین مجوزی برای فلسطینیها تقریبا غیرممکن است.
او در ادامه گزارش خود به تخریب یک مدرسه ابتدایی فلسطینی در منطقه عین سامیه در استان رامالله و البیره چند روز مانده به آغاز سال تحصیلی جدید اشاره کرد و از مسؤولان رژیم اشغالگر خواست روند تخریب ساختمانهای فلسطینیها و تخلیه و آواره کردن آنها را متوقف کرده و با طرحهای جدیدی که به فلسطینیها اجازه ساختوساز قانونی و رفع نیازهای توسعهایشان را میدهد، موافقت کند.
وینسلند افزود: شرایط مالی تشکیلات خودگردان فلسطین هنوز دشوار است و پیشبینی میشود کسری بودجه آن در سال جاری میلادی به بیش از ۳۷۰ میلیون دلار برسد، سیاستهای ریاضتی نیز به کاهش قابل توجه حقوق کارمندان و حمایتهای اجتماعی منجر شد.
هماهنگکننده روند صلح خاورمیانه در سازمان ملل در ادامه نیز به کمبود بودجهای که آژانسهای سازمان ملل با آنها مواجه هستند، پرداخت و گفت، این کسری بودجه موجب کاهش توان آنها در ارائه خدمات اصلی به فلسطینیها خواهد شد.
او در ادامه گفت: آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) به مبلغ ۷۵ میلیون دلار کمک فوری نیاز دارد تا بتواند به ارائه کمکهای غذایی به یک میلیون و دویست هزار فلسطینی ساکن غزه تا پایان سال جاری میلادی ادامه دهد.
وینسلند ادامه داد: همینطور برنامه جهانی غذا برای ازسرگیری ماموریتهای خود در فلسطین اشغالی به ۴۱ میلیون دلار نیاز دارد و با فراخوان انسانی برای حمایت از فلسطینیها که سازمان ملل و شرکایش کلید زدند، تنها ۳۰ درصد از کل بودجه مورد نیاز سال جاری تامین شد.