حذف کاغذ از چرخه عملیات اورژانس

 رئیس اورژانس کشور از حذف کاغذ از چرخه عملیات اورژانس خبر داد و همچنین گفت: طی دو سال گذشته بیش از ٣١ میلیون تماس با اورژانس ١١۵ برقرار شد به‌ طوری که بعد از پلیس، اورژانس کشور دومین سازمان پرتماس در کشور بوده است.

به گزارش ایسنا، دکتر جعفر میعادفر در نشست خبری که امروز با عنوان «روایت سلامت در دولت مردمی» و همزمان با هفته دولت برگزار شد، به تشریح دستاوردهای اورژانس کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر حدود ۳۱۷۸ پایگاه زمینی در کشور داریم که ۱۳۶۶ مورد آن شهری، ۱۸۶۱ مورد جاده‌ای و مابقی پایگاه‌هایی هوایی و دریایی است.

وی بااشاره به چالش فرسودگی آمبولانس‌ها گفت: حدود ۵۷۰۰ دستگاه آمبولانس،  ۶۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۳۷۰ دستگاه موتورلانس داریم.

میعافر با بیان اینکه ۲۶ هزار پرسنل در اورژانس داریم افزود: حجم نیروی انسانی ما از برخی وزارتخانه ‌ها بیشتر است. در سازمان اورژانس کشور اکثر نیروهای ما عملیاتی هستند.

وی به آمارهایی از ماموریت اورژانس طی دو سال اخیر پرداخت و گفت: بیش از ٣١ میلیون تماس با ١١۵ طی دو سال گذشته انجام شد، به‌طوری که بعد از پلیس با آن همه خدمات، اورژانس کشور دومین سازمان پرتماس در کشور بوده است. در این مدت هشت میلیون و ۵٠٠٠ هزار مأموریت توسط اورژانس انجام شده است.

میعادفر به آمار اورژانس هوایی نیز در این دوسال اشاره کرد و گفت:  ۶۶۵٠ ماموریت اورژانس هوایی داشتیم که قابل توجه است. در این ماموریت‌ها٧٧٣٠ بیمار منتقل شدند که عمدتا در مناطق صعب‌العبور و ... بوده است.

رئیس اورژانس کشور با اشاره به انجام  ٣٧٣٧ مورد زایمان در آمبولانس در دوسال اخیر، اظهار کرد: ٢٩٨ پایگاه طی دور سال اخیر راه‌اندازی شد که از این تعداد ١١۶ پایگاه را خودمان ساختیم.

به گفته وی، مراکز اورژانس هوایی بروجرد، مسجد سلیمان، بستک و پایگاه دوم اورژانس هوایی تهران در دو سال اخیر راه‌اندازی شد. در این مدت ٧۵ پد بالگرد و هشت آشیانه اورژانس هوایی نیز احداث و ۱۴ دستگاه آمبولانس‌ با کمک خیرین خریداری شد.

میعادفر از حذف کاغذ از چرخه عملیات اورژانس خبر داد و گفت: حدود ٩٠ درصد کار در استان‌ها و سراسر کشور انجام شده است و گزارش‌ها به وسیله دست افزارها و به شکل آنلاین ثبت می‌شود. مابقی کار نیز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه مرکز پیام در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور یکپارچه شد، گفت: همچنین اولین جلسه شورای‌ عالی سلامت نیز با محوریت اورژانس برگزار شد و ١۶ مصوبه خوب نیز در این جلسه داشتیم.

رییس اورژانس کشور درباره بودجه اورژانس نیز گفت: برای سال ١۴٠٢، دولت و مجلس محترم ٣۵٠٠ میلیارد تومان بودجه برای ما در نظر گرفتند که ٢٠٠٠ میلیارد آن از محل جریمه‌های ترافیکی و ١۵٠٠ میلیارد آن از محل عوارض سیگار است.

میعادفر گفت: متاسفانه در بودجه جاری، ۸ درصد بودجه ما کاهش پیدا کرده است. از طرفی اعتبارات سایر ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی قطع شده است. این رقم امسال ٣۵٠ میلیارد تومان است که باید صرف توسعه و نگهداری پایگاه‌ها و تامین سوخت و ... شود اماحداقل باید ٣٠٠ میلیارد دیگر برای این موضوع داشته باشیم.

وی از برگزاری مناقصه و ثبت سفارش خرید ۵٠٠ دستگاه آمبولانس خبر داد و گفت: درحال حاضر مشغول رایزنی برای تامین ارز مورد نیاز با بانک مرکزی هستیم. اگر ارز مورد نیاز تامین شود می‌توانیم ٢۵ درصد نیز افزایش دهیم و ۶۵٠ دستگاه سفارش دهیم. در مجموع اعتبارات ما برای خرید ١۵٠٠ دستگاه آمبولانس است که بلافاصله پس از دریافت سفارش اولیه به سراغ ثبت سفارش آمبولانس‌های جدید می‌رویم.

میعادفر با بیان اینکه اقدمات خود را برای تهیه ٣٠٠ موتورلانس جدید آغاز کرده‌ایم اضافه کرد: حدود ٣٠٠٠ آمبولانس در کشور فرسوده است، در واقع با خرید آمبولانس ‌های جدید بخشی از آمبولانس‌های قدیمی و فرسوده نیز از چرخه خارج خواهند شد.

وی درباره مدت زمان رسیدن اورژانس به صحنه حوادث نیز گفت: ما در حال کاهش این زمان هستیم اما در مجموع در شهرهای کوچک و جادها مشکلی نداریم و به موقع حاضر می‌شویم، اما در کلانشهرها وضعیت ترافیک و جمعیت و ... مشکلاتی را ایجاد کرده است که امیدواریم و پیگیری م که حل شود.

وی درباره شماره‌گذاری آمبولانس‌ها نیز اظهار کرد: در این خصوص مشکلی با پلیس راهور نداریم، در واقع یکسری قوانین وجود دارد که پلیس راهور هم مجری آن‌هاست و از طریق معاون اول رئیس جمهوری و ... پیگیر حل آن هستیم. البته عمده آمبولانس‌های ما پلاک دارد و تنها حدود ٣٠٠ تا ۴٠٠ دستگاه فاقد پلاک است که بخشی از آن هم شماره گذاری می‌شود و بخشی دیگر نیز با ورود آمبولانس ‌های جدید از چرخه خارج می‌شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد