آنفلوآنزا چه علائمی دارد

 

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه علائم آنفلوآنزا ناگهانی است، گفت: این بیماری معمولا با گلو درد و تب بالا شروع می‌شود و همچنین با سردرد و دردهای عضلانی همراه است.

مسعود حفیظی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه بیماری آنفلوآنزا شیوع فصلی دارد، اظهار کرد: سال‌های قبل از شیوع کرونا شاهد این بیماری از اواخر پاییز و اوایل زمستان بودیم اما خوشبختانه در دوران کویید ۱۹، آنفلوآنزا وجود نداشت زیرا مردم بهداشت را رعایت می‌کردند و مدارس تعطیل بود.

وی افزود: متاسفانه سال ۱۴۰۱ حفاظت‌های فردی کاهش پیدا کرد و با بازگشایی مدارس شیوع ویروس آنفلوآنزا در اواسط مهر سال گذشته دیده شد که تا آذر ماه نیز ادامه پیدا کرد پس ممکن است با بازگشایی مدارس شیوع ویروس آنفلوآنزا در امسال هم وجود داشته باشد.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به اینکه علائم آنفلوآنزا ناگهانی است، افزود: این بیماری معمولا با گلو درد و تب بالا شروع می‌شود و همچنین با سردرد و دردهای عضلانی همراه است و فرد بیمار تمایلی به بلند شدن از رختخواب ندارد. توصیه می‌شود سه الی چهار روز اول بیمار حتما استراحت مطلق داشته باشد و برای بهبود بیماری مایعات کافی مصرف کند.

وی در ادامه افزود: بیماران آنفلوآنزا ممکن است در کودکان با اسهال و استفراغ همراه باشد که گاهی نیاز است بیمار بستری شود.

حفیظی بیان کرد: بیماران آنفلوآنزا در روز اول و دوم بیماری تب ۳۹ تا ۴۰ درجه را تجربه می‌کنند  که به مرور زمان تب آن‌ها باید ظرف مدت چهار روز به ۳۸ درجه برسد، اگر تب بالای ۳۹ درجه بیشتر از سه یا چهار روز به طول انجامید باید به پزشک مراجعه شود.

این مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه درمان آنفلوآنزا تا یک هفته زمان می‌برد، تصریح کرد: اگر مدت زمان این بیماری بیشتر از این مدت زمان شد باید فرد بیمار به پزشک مراجعه کند و توصیه دیگر برای درمان این بیماران علاوه بر مصرف مایعات مصرف مسکن استامینوفن است و به اطفال و بزرگسالان برای کنترل تب و دردهای عضلانی کمک می‌کند، البته دارو های مسکن باید با  دوز کافی مصرف شود.

حفیظی با اشاره به اینکه برای بهبود سرفه و گلو درد ناشی از آنفلوآنزا می‌توان از شربت ساده مانند دیفن‌هیدرامین استفاده کرد، ادامه داد: در صورتی که سرفه‌ها شدید باشد و بیمار تنگی نفس پیدا کند یا دردهای قفسه سینه به صورت پیش‌رونده و مداوم باشد بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند. در  برخی  موارد بیمارانی وجود دارند که تب آن‌ها قطع می‌شود و حال خوبی پیدا می‌کنند اما ممکن است دوباره تب کرده و در این موارد احتمال دارد بیمار دچار عفونت ثانویه در ریه و دیگر اعضای بدن شود.

وی در ادامه افزود: این بیماری در شیرخوارگان با گوش درد و بیقراری همراه است که باید به پزشک مراجعه شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه گروه‌های پرخطر بیشتر در معرض علائم و عوارض آنفلوآنزا هستند و نیاز است حتما واکسن دریافت کنند گفت: گروه‌های پرخطر مانند کسانی که دارای سیستم ایمنی ضعیف، بیماری‌های مزمن مانند آسم، دیابت، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های سیستم عصبی، اختلالات متابولیک، بیماری‌های کلیوی، کبدی یا خونی، بیماری‌های ریوی، بانوان باردار، افراد و پرسنل بیمارستان و کادر درمان باید واکسن دریافت کنند. از طرفی کودکان ۶ ماه تا زیر ۶ سال، افراد ۵۰ سال و بالاتر گروه هدف دریافت واکسن هستند.

این مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در صورتی که افراد  پرخطر به بیماری آنفلوآنزا گرفتار شدند به غیر از مصرف داروهای مسکن حتما به پزشک مراجعه کنند تا مراقبت بهتری از آن‌ها صورت گیرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه گروه‌های پر خطر باید سالیانه واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند  گفت: بهترین زمان دریافت واکسن از اواسط شهریور ماه تا فصل بازگشایی مدارس است.

حفیظی گفت: بهتر است افراد پرخطر با مشورت پزشک واکسن دریافت کنند و همچنین  اگر در خانواده‌ای فرد پرخطر وجود دارد، سایر افراد خانواده واکسن دریافت کنند.

 حفیظی خاطرنشان کرد: واکسن آنفلوآنزا برای کودکان بالای ۶ ماه قابل تجویز است و کودکان  که زیر ۹ سال سن دارند باید دو دوز در فاصله زمانی یک ماهه دریافت کنند و در بزرگسالان یک دوز استفاده شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد