به گزارش نفت دیلی، مجری طرح توسعه میادین نفتی سپهر و جفیر از آمادگی تولید و بهرهبرداری از این ۲ میدان نفتی خبر داد.
همایون کاظمینی روز شنبه در گفتوگویی رسانه ای با اشاره به اتمام فعالیتهای توسعهای همچون حفاری و نصب تسهیلات و تجهیزات مورد نیاز بهرهبرداری از چاههای این میادین اظهار کرد: پس از نصب سیستم ایمنی چاهها، تولید و بهرهبرداری از میادین سپهر و جفیر به زودی آغاز میشود.
وی با اشاره به افزایش میزان تولید نفت سپهر و جفیر افزود: بر اساس DPOP تولید ابتدا جهت تحقق FTP (تولید اولیه) به میزان ۲۱ هزار بشکه در روز است که این میزان تولید در پایان فاز اول به ۳۶ هزار بشکه و در پایان توسعه فاز دوم به ۱۱۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
کاظمینی ابراز امیدواری کرد: با توجه به آزمایش تولید اولیه از چاههای فهلیانی حفاری شده، میزان تولید بیش از مقادیر ذکر شده در DPOP برای این چاهها باشد.
وی ضمن قدردانی از تمامی ارکان دست اندرکار توسعه طرح گفت: تعامل، همکاری مستمر و پیگیری تمام ارکان از جمله شرکت مهندسی و توسعه نفت، شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان و شرکت توسعه دهنده (اکتشاف و تولید پاسارگاد) منجر به پیشرفت چشمگیر این پروژه در طول یکسال گذشته بوده است به نحوی که شاهد اخذ میانگین پیشرفت ماهیانه بیش از سه درصد بودیم.
مجری طرح توسعه میادین نفتی سپهر و جفیر در پایان یادآور شد: میادین سپهر و جفیر که روزگاری رزمگاه و مشهد جوانان غیور در هشت سال دفاع مقدس بوده امروز با تلاش جوانان کشور به میدان جهت در زمینه کمک به تولید و اقتصاد کشور تبدیل شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران قرارداد توسعه میدانهای سپهر و جفیر در قالب قراردادهای بالادستی صنعت نفت (IPC) بین شرکت ملی نفت و یکی از شرکتهای وابسته به بانک پاسارگاد امضا و عملیات اجرایی توسعه این میدانها از شهریورماه سال ۱۳۹۸ آغاز شده است.
برنامه جامع توسعه و تولید از این میدانها شامل سه فاز است که هدف فاز نخست توسعه این آنها دستیابی به تولید ۳۶ هزار بشکه نفت خام در روز بوده است. با روی کار آمدن دولت سیزدهم توسعه این میدانها شتاب معناداری یافت.
با آغاز فرآیند تولید از این میدانهای نفتی جدید (Green) و ادامه سرمایهگذاری شبکه بانکی و شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) در فعالیتهای توسعه میدانها گام مهمی برای افزایش تولید نفت خام در کشور برداشته شود.
میدانهای نفتی سپهر و جفیر از جمله میدانهای نفتی مستقل کشور هستند که در استان خوزستان و منطقه غرب کارون و در فاصله ۶۰ کیلومتری در جنوب غرب شهر اهواز قرار دارند و مسئولیت توسعه و افزایش تولید آن بهعهده شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران است.