رئیس دانشگاه «صفاقس» تونس توضیحاتی را در خصوص جنجال بر سر مشارکت یک استاد صهیونیست در یک کنفرانس علمی در کشورش که یک سال پیش برگزار شده بود، ارائه داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فلسطینی «سما»، عبدالواحد المکنی، رئیس دانشگاه صفاقس تونس در این باره اعلام کرد، این استاد در سپتامبر ۲۰۲۲ به عنوان بخشی از مقدمات برگزاری همایشی تحت عنوان «دیدارهای جامعهشناسی فرانکوفون» که توسط انجمن بینالمللی جامعهشناسان فرانسوی زبان و یک آزمایشگاه علمی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی سازماندهی شده بود، شرکت کرده بود.
المکنی تصریح کرد، این چهره دانشگاهی رژیم صهیونیستی با استفاده از پاسپورت آرژانتینی وارد تونس شده است و همیشه به عنوان یک تبعه آرژانتینی در کنفرانسها شرکت میکند و پیشتر در یک همایش مجازی با دانشکده المنار تونس با این عنوان شرکت کرده بود.
رئیس دانشگاه صفاقس اعتراف کرد که عدم اطلاعرسانی این دانشگاه در خصوص تابعیت صهیونیستی این استاد در نخستین روز همایش یک «اشتباه و لغزش» است.
وی خواستار انجام تحقیقات برای شناسایی مسؤولان این اتفاق شد.
المکنی همچنین تاکید کرد، دانشگاه صفاقس و وزارت آموزش و پرورش تونس هیچ نقشی در انتخاب شرکت کنندگان در این کنفرانس علمی نداشتهاند.
در همین راستا، دانشگاه صفاقس با صدور بیانیهای جداگانه بر موضع اصولی و آشکار شورای علمی خود در راستای مبارزه با تمامی اشکال عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، به ویژه عادیسازی دانشگاهی، تأکید و ورود مشکوک یک محقق صهیونیستی به این دانشگاه را هتک حرمت محوطه دانشگاه توصیف کرد.
این دانشگاه همچنین خدشه وارد کردن به وجهه آن و زیر سؤال بردن موضع اصولیاش را به شدت محکوم کرد.
دانشگاه مذکور همچنین بر اهمیت تمایز قائل شدن بین اصل آزادی دانشگاهی از یک سو و تحریم تمامی اشکال عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی از سوی دیگر تاکید کرد.
ماه گذشته میلادی، قیس سعید، رئیس جمهوری تونس بر مخالفت قاطع کشورش با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی تاکید کرده بود.
وی همچنین اظهار کرد: هر کسی که صحبت از عادیسازی روابط (با رژیم صهیونیستی) میکند به او میگویم این اصطلاح به هیچ وجه در قاموس ما وجود ندارد.
وی در مراسم تحویل استوارنامه سفرای کشورش در چند کشور خطاب به آنها گفت: علیرغم اینکه خود فلسطین سفیرانی در کشورهای مختلف دارد؛ اما حق مشروع فلسطین را فراموش نکنید؛ چراکه مسأله فلسطین بحث اصلی کل امت است.
سعید افزود: در شرایط عادی، سرزمین فلسطین باید به ملت فلسطین بازگردد و آنها باید حقوق خود را در تمام فلسطین به دست آورند و فلسطین یک کشور مستقل به پایتختی قدس شریف خواهد بود.
پیشتر نیز کمیسیون حقوق و آزادیها در پارلمان تونس بررسی پیشنویس قانونی برای جرمانگاری عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را در دستور کار قرار داده بود.