علی‌اف: شاید باکو و ایروان در گرجستان گفت‌وگو کنند

رئیس‌جمهوری آذربایجان امروز (یکشنبه) گفت که ممکن است نشست‌هایی دوجانبه یا سه‌جانبه در گرجستان برگزار شود که محوریت آن‌ها عادی‌سازی روابط باکو و ایروان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان در نشست خبری مشترک با ایراکلی غاریباشویلی، نخست‌وزیر گرجستان در تفلیس گفت: اگر توافق شود، نمایندگان ساختارهای مربوطه می‌توانند به گرجستان آمده و نشستی دوجانبه یا سه‌جانبه با محوریت عادی‌سازی روابط باکو و ایروان داشته باشند.

علی‌اف در حالی از احتمال گفتگوی سه‌جانبه با ارمنستان و گرجستان سخن گفت که رسانه دولتی جمهوری آذربایجان هفته گذشته اعلام کرد او تصمیم گرفته در نشستی که با میانجی‌گری اتحادیه اروپا در اسپانیا برگزار می‌شود، شرکت نکند؛ جایی که علی‌اف در آن می‌توانست درباره تازه‌ترین تنش‌ها در مناقشه قره‌باغ با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان گفت‌وگو کند.

به نوشته این رسانه جمهوری آذربایجان با توجه به «طرفداری مقامات فرانسوی از ارمنستان، سفر وزیر امور خارجه این کشور به ایروان، همکاری‌های نظامی و اتهامات شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا علیه جمهوری آذربایجان، باکو لزومی برای شرکت در این مذاکرات ندیده و این دعوت را رد می‌کند. باکو نیازی نمی‌بیند که مشکلات منطقه را با کشورهای دور از منطقه مورد بحث قرار دهد

باکو چندی پیش از آغاز عملیات «ضدتروریسم» در قره‌باغ خبر داد و مدعی شد که ارمنستان در حال تقویت نظامی در این منطقه است و عملیات «خرابکارانه» علیه نیروهای جمهوری آذربایجان انجام داده است. ایروان این اتهامات را رد کرد و مدعی شد که باکو قصد پاک‌سازی ارامنه از قره‌باغ را داشته است.

در نهایت وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که با میانجی‌گری فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه، توافقی میان طرف آذربایجانی و نمایندگان قره‌باغ مبنی بر توقف کامل درگیری‌ها حاصل شد. به گفته آنها، اجرای این توافق‌ها با هماهنگی فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه انجام خواهد شد.

قره‌باغ منطقه‌ای است در خاک جمهوری آذربایجان که اکثر جمعیت آن ارمنی‌تبار بودند اما در نتیجه حمله نیروهای جمهوری آذربایجان در روزهای اخیر بیش از ۱۰۰ هزار تن از ۱۲۰ هزار سکنه ارمنی آن به ارمنستان گریخته‌اند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد