به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه بر اساس قانون بودجه شرکت های پالایشی باید ۴۰ درصد از سود پالایشی خود را به پروژه های کیفیسازی فرآورده های نفتی اختصاص دهند، گفت: اجرای این پروژه ها و توجه به حفظ محیط زیست در کنار تولید پایدار فرآورده های نفتی از مصادیق توجه به حقوق شهروندی و اجرای مسوولیت های اجتماعی است.
«جلیل سالاری» در جلسه حقوق شهروندی در شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه در زمینه پروژه های کیفیسازی فرآورده های نفتی اتفاقات خوبی در کشور رقم خورده است، افزود: فضای مجازی مهمان ناخوانده که در کشور آمده است و برای استفاده درست باید با آن آشنا شویم و رصد کنیم.
وی ادامهداد: البته در این فضا همواره اخبار جعلی وجود داشته است و در مقابل باید عملکرد ما درست باشدT زیرا جوسازی ها همیشه انجام می شود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه وضعیت شرکت ما متفاوت از سایر شرکت های دولتی است، تاکید کرد: از یک طرف با اصل ۴۴ و خصوصی سازی شرکت های پالایشی مواجه هستیم و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به عنوان شرکت بالادستی نقش نظارتی بر تولید، توسعه، عملیات و ... را بر عهده دارد.
وی گفت: از سوی دیگر، ساختار مالی ما نظام کارمزدی است و باید با یک مدیریت کارمزدی شرکت را اداره کنیم. این در حالی است که در هیچ کدام از مجموعه ها مدیریت کارمزدی وجود ندارد.
سالاری با اشاره به اینکه این موارد باعث تحمیل هزینه هایی به مجموعه خارج از اختیارات آن می شود، افزود: به طور مثالT زمانی که ناترازی در مصرف سوخت اتفاق می افتد مجبوریم سوخت رسانی به همه نقاط کشور را انجام دهیم و این موضوع باعث افزایش هزینه ها می شود.
وی ادامهداد: مدیریت هزینه و بهره وری خارج از اراده ما است، زیرا تکالیفی از دستگاه های حاکمیتی برای ما وجود دارد. به طور مثال اعلام می شود که گاز کم است و باید سوخت مایع به همه نیروگاه ها، صنایع و ... تامین شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، چالش دیگر را نظام قیمت گذاری تکلیفی دانست و گفت: مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی خارج از این شرکت است و متولیان دیگری دارد و ما فاقد اختیار و تصمیم گیری در آن حوزه هستیم. در نتیجه یک رشد زیاد و افسارگسیخته در حوزه مصرف سوخت را شاهدیم و بدون توجه به بهینه سازی مصرف، باید سوخت مورد نیاز را تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه تقریبا همه مردم بهطور مستقیم و غیر مستقیم با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران سرو کار دارند، افزود: همه مجموعه کشور و ذینفعان اعم از حمل و نقل دریایی، هوایی، زمینی مصرف کنندگان عمده و حتی صنایع کوچک با این مجموعه در ارتباطند.
سالاری تاکید کرد: در این فضا اگر بخواهیم شفافسازی را انجام دهیم و ساختار نظام مند و زیرساخت نرم افزاری را ایجاد کنیم تا مصرف کنندگان به موقع به سوخت دسترسی داشته باشند، حجم بالایی از مفاصا حساب مالی در کشور ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه علاوه بر تامین سوخت مورد نیاز و تضمین امنیت انرژی کشور باید منابع تبصره ۱۴ قانون بودجه و هدفمندی یارانه ها را نیز تامین کنیم، اضافهکرد: فروش فرآورده های نفتی باید در سیستم ثبت شود و در این زمینه امسال ۶۹۰ حساب را به ۲۳۰ حساب تبدیل کردیم و همگی در خزانه کشور متمرکز شده اند و اکنون فروش در هرکدام از مناطق بلافاصله در حساب خزانه متمرکز می شود.
معاون وزیر نفت گفت: علاوه بر تفاوت قیمت فرآورده های نفتی در ایران با کشورهای همسایه، اختلاف قیمت معنادار دیگری نیز در این زمینه وجود دارد. اکنون هر لیتر نفت سفید با قیمت ۱۵۰ تومان به مناطقی که گارزسانی انجام نشده به فروش می رسد و این در حالی است که قیمت تمام شده آن ۲۵۰ تومان است و باید با این هزینه مازاد آن را به دست مصرف کننده برسانیم. در گاز مایع نیز البته شرایط به همین صورت است.
وی به سوخت رسانی مناسب و سریع در ایام اربعین و سفرهای پایان تابستان اشاره کرد و افزود: در اربعین ۷۵ درصد مردم با خودروی شخصی سفر کردند زیرا به توسعه زیرساخت حمل و نقل عمومی در کشور توجه نکرده ایم. امروز همه مردم در خیابان با خودروی شخصی تردد می کنند زیرا صرفه اقتصادی دارد. با این حال با مدیریتی که انجام دادیم ایام پیک مصرف را به خوبی پشت سر گذاشتیم.
سالاری ادامه داد: اکنون هم در آستانه فصل سرد قرار داریم که ذغذغه تامین سوخت مایع نیروگاه ها و صنایع به دلیل ناترازی گاز وجود دارد و باید آن را تامین کنیم. بنابراین فعالیت های این شرکت تعطیلی بردار نیست.
وی به لزوم انجام تعمیرات اساسی در پالایشگاه های کشور برای تامین و تولید پایدار انرژی کشور اشاره کرد و گفت: در ایام تعمیرات اساسی پالایشگاه ها باید ناترازی را مدیریت کنیم تا کشور دچار مشکل نشود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با تاکید بر اینکه دغدغه تضمین امنیت و عرضه انرژی و استمرار تولید است، تصریح کرد: در این مسیر، نظام کاربردی مشکل ساز است زیرا با قاچاق و اصل ۴۴، عرضه خارج از شبکه و .... رو به رو هستیم.
وی با اشاره بر اینکه در حوزه حقوق شهروندی و مبارزه با فساد ، شفاف ترین مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران است، افزود: در بسیاری از موارد زمانی که تخلفی دیده می شود خودمان ورود می کنیم و به دستگاه های نظارتی، امنیتی و قضایی اطلاع می دهیم. به طور مثال در واگذاری پالایشگاه شازند ۸۹۰ میلیون یورو بدهی بر دوش دولت بود که به سهامدار برگرداندیم.
سالاری به ورود جدی در مورد فروش های صادراتی و وصول مطالبات دولت گذشته اشاره کرد و ادامه داد: همچنین در حقوق شهروندی و مسئولیت اجتماعی در کنار تولید وارد شدیم و شرکت های پالایشی بخشی از بودجه و سود سنواتی خود را به این موضوع اختصاص داده اند.
وی یکی از این زمینه ها را توجه به محیط زیست دانست و گفت: بر اساس قانون بودجه شرکت های پالایشی باید ۴۰ درصد از سود پالایشی خود را به پروژه های کیفی سازی فرآورده های نفتی اختصاص دهند که در این زمینه در همه مجموعه ها طرح جامع داشته ایم و با اتکا به توان داخل این طرح ها در حال اجرا است.
معاون وزیر نفت افزود: حوزه دانش بنیانی را فعال کردیم و فعالیت آنها به خارج از مرزها نیز گسترش پیدا کرده است. کار از پالایشگاهی در ونزوئلا آغاز شده است تا آنجا که اکنون کمپرسور ایرانی در کنار کمپرسور آمریکایی در ونزوئلا قرار دادیم و در حال بررسی به پروژه هایی در آفریقا و سوریه هستیم.
وی به تبدیل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی به یک شرکت توسعه ای در قانون بودجه اشاره کرد و ادامه داد: اساسنامه در کمیسیون اقتصادی دولت مانده است و با تصویب آن می توانیم وارد کارهای توسعه ای شرکت های پالایشی شویم و اگر شرایط فراهم باشد اشتغالزایی نیز انجام خواهد شد.
سالاری با تاکید بر اینکه حساب های شرکت در خزانه متمرکز شده است، گفت: بنابراین حسابی در بانک های کشور وجود ندارد که به پشتوانه آن بتوانیم تامین مالی پروژه ها را انجام دهیم.
وی بر لزوم توسعه سی ان جی در کشور برای جبران ناترازی سوخت و اشتغالزایی اشاره کرد و افزود: همه در راستای مسئولیت اجتماعی و حقوق شهروندی است زیرا با مردم ارتباط دارد.
مدیرعامل شرکات ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه در گذشته بیش از ۶ ماه زمان برای دریافت کارت سوخت نیاز بود، ادامه داد: اکنون زمان کاهش پیدا کره است و مردم باید از کارت خود استفاده کنند تا پایش درستی از مصرف داشته باشیم. همچنین آمار خرابی کارت خوان ها تا ۳۵ درصد بود که اکنون به ۴ درصد رسیده است. از سوی دیگر، با نرم افزاری که تدوین شده، وضعیت جایگاه ها پایش می شود.
در این جلسه ارزیابان محترم ضمن ارئه آمار عملکرد عالی شرکت در سطح کشور که چه درسطح شاخصهای عمومی و چه در سطح شاخصهای اختصاصی موجب انتخاب شرکت ملی پالایش و پخش به عنوان دستگاه برتر تولیدی در میان ۱۱۰ دستگاه اجرایی کشور،سازمان و شرکت های وابسته گردید،ازاقدامات جناب آقای مهندس سالاری و مدیران شرکت در راستای صیانت از حقوق شهروندی تقدیر نموده و سه قبضه شمشیر به منظور یادبود و تقدیر از عملکرد مدیران عالی شرکت به آقایان مهندس سالاری،آقای مهندس قیم و مهندس ارسلان رحیمی تقدیم شد.
در پایان نشست جناب آقای مهندس سالاری ضمن تاکید صیانت از حقوق شهروندان و ایجاد مطالب و رهنمودهای لازم از همکاران ارزیاب و اعضای کارگروه با تقدیم لوح سپاس قدردانی نمودند.