ایسنا/چهارمحال و بختیاری کارشناس امور دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی،خدمات بهداشتی و درمانی شهرکرد گفت: طی شش ماه نخست امسال میزان مسمومیت کودکان زیر ۶ سال ۱۹۶ مورد بوده که ۹۰ مورد مسمومیت با مواد شیمیایی و ۸۱ مورد گزیدگی بوده که ۷۰ مورد آن بر اثر گزش عقرب بوده است.
نرگس باقری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به هفته پیشگیری از مسمومیتها، اظهار کرد: در سال گذشته در استان میزان مسمومیتها ۳۶۷۷ مورد بوده که بخش عمده با ۱۳۲۳ مورد مربوط به مسمومیت دارویی بوده است، البته پس از آن گزیدگیهای جانوران سمی بوده که تعداد آن ۹۶۰ مورد به ثبت رسیده است.
به گفته وی، بیشترین آمار گزیدگی مربوط به شهرستان لردگان و گزیدگی عقرب بوده که این نوع مسمومیتها قابل پیشگیری هستند.
باقری با اشاره به اینکه مسمومیت کودکان ۶ تا ۱۲ سال با مواد شیمیایی، گیاهان سمی و دارویی در سال گذشته در استان ۲۰۷ مورد بوده است، افزود: از این تعداد ۴۷ مورد مسمومیت دارویی و ۱۲۵ مورد مسمومیت بر اثر گزیدگی ثبت شده است، همچنین در کودکان کمتر از ۶ سال ۲۹۱ مورد مسمومیت ثبت شده که بیشترین میزان مسمومیتها مربوط به مواد شیمیایی بوده است.
کارشناس امور دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی،خدمات بهداشتی و درمانی شهرکرد بیان کرد: طی ۶ ماه نخست امسال میزان مسمومیت کودکان زیر ۶ سال ۱۹۶ مورد بوده که ۹۰ مورد مسمومیت با مواد شیمیایی و ۸۱ مورد گزیدگی بوده که ۷۰ مورد آن بر اثر گزش عقرب بوده است.
باقری با بیان اینکه عمده مسمومیت کودکان در زمینه مسمومیت مواد شیمیایی است، تصریح کرد: این مساله، ناشی از بیتوجهی خانوادهها است که مواد شیمیایی را در جای مناسب قرار نمیدهند و دسترسیها را محدود نمیکنند، البته مسمومیت با مواد شیمیایی در کودکان زیر ۶ سال و بالای ۶ سال تفاوت بسیار زیادی دارد که قابل پیشگیری است.
وی تاکید کرد: در صورتیکه فرزند آگاهی لازم را داشته باشد این کار را انجام نمیدهد، اما کودکانی که آگاهی لازم را ندارند باید این محدودیتها توسط خانواده لحاظ شود.
کارشناس امور دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی،خدمات بهداشتی و درمانی شهرکرد یادآور شد: در زمینه مسمومیت دارویی متاسفانه برخی از داروها به دلیل نبود توجه و ناآگاهی از مصرف دارو مورد استفاده قرار میگیرد که منجر به مسمومیت افراد میشود، البته در کودکان این کار به دلیل قرار دادن دارو در یخچال بدون آگاهی و حتی جذاب بودن رنگ دارو منجر به بلعیدن توسط کودک میشود، میتوان گفت ۴۷ درصد مسمویتهای دارویی تعمدی بوده است.
باقری در زمینه پیشگیری از مسمومیتهای دارویی در کودکان و سالمندان، خاطرنشان کرد: به خانوادههایی که کودک کمتر از ۶ سال دارند توصیه میشود داروها را در جاهایی که در دسترس کودک نباشد و دارای قفل باشد نگهداری کنند یا این آگاهی را به کودک بدهند که استفاده از دارو زمانی مجاز است که او بیمار باشد یا در حال حاضر مناسب سن او نیست، همچنین زمانی که کودک بیمار است گرچه شاید نیاز به تعداد دفعات زیاد استفاده از دارو داشته باشد اما باید مراقب باشد که طبق تجویز پزشک و به موقع مصرف شود.
کارشناس امور دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی،خدمات بهداشتی و درمانی شهرکرد بیان کرد: بسیاری مواقع پزشک داروساز برای کاهش تب کودکان به والدین توصیه میکند که هر ۸ ساعت و در صورت کنترل نشدن تب ساعت مصرف آن کاهش یابد که نباید از فاصله زمانی گفته شده کمتر و به میزان بیشتری مصرف شود، زیرا در این صورت کودک دچار مسمومیت خواهد شد، البته بسیاری از مسمومیتهایی که برای کودکان اتفاق میافتد به صورت غیر عمد و بر اثر مصرف استامینوفن برای کنترل تب است.