لاوروف: با ویران کردن غزه فاجعه‌ای برای چند دهه شکل خواهد گرفت

 وزیر خارجه روسیه در سخنانی نسبت به ویران کردن غزه و پیامدهای آن هشدار داد و گفت که چنین اقدامی فاجعه‌ای را برای چند دهه و حتی یک قرن به بار خواهد آورد.

به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف امروز شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی بلاروس (بلتا) گفت: ما با اسرائیلی‌ها در ارتباط هستیم. ارتباط کامل با آنها را حفظ می‌کنیم. سفیر ما به طور منظم با آنها در ارتباط است و اشاراتی درباره نیاز به جستجوی راه‌حل صلح‌آمیز و عدم تکمیل استراتژی زمین سوخته اعلام شده در غزه می‌فرستیم.

لاوروف درباره تهدیدهای مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر تلاش برای نابود کردن جنبش حماس نیز گفت: درگیری در خاورمیانه آغاز شد. یک حمله کاملا غیر قابل قبول علیه اسرائیل انجام شد و اسرائیل به طور علنی و بدون توجه به معیارهای حقوق بین‌الملل اعلام کرد که پاسخ آن بی‌رحمانه خواهد بود و حماس را نابود خواهند کرد. اما نابودی حماس بدون نابودی غزه که اکثریت جمعیت آن غیرنظامی هستند، غیرممکن است.

وزیرخارجه روسیه افزود: درگیری فلسطین و اسرائیل به سیگنالی برای غرب تبدیل شده است تا به فکر راهی برای تامین منافع امنیت ملی باشد. این درگیری سیگنالی را به غرب ارسال می‌کند که آنها باید نه تنها به اوکراین فکر کنند، جایی که می‌خواهند به روسیه یک شکست استراتژیک تحمیل کنند، بلکه باید در مورد نیاز به تضمین منافع امنیتی به طور کلی هم بیندیشند.

وی گفت: به ویژه اینکه آمریکا همواره اعلام کرده است که امنیت ملی آمریکا مستقیماً به وضعیت خاورمیانه بستگی دارد. اگر این درست باشد، آن‌ها باید مدت‌ها مذاکرات درباره لزوم تشکیل کشور فلسطین را مطابق با تصمیم‌های سازمان ملل که ما درباره آن صحبت می‌کردیم، تشویق می‌کردند. آنها فقط می‌توانم بگویم، میل جنون‌آمیز، رویاهای شیدایی در مورد تسلط جهانی خود دارند. اگر فقط رویا بود، خوب بود. اما نکته اصلی این است که آنها برنامه‌هایی دارند.

وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: ناتو دیگر یک اتحاد دفاعی برای محافظت از اعضای خود نیست. همانطور که آنها در دو اجلاس اخیر اعلام کردند، ناتو یک اتحاد با مسئولیت جهانی است. امنیت در منطقه یورو آتلانتیک به طور جدایی‌ناپذیری با امنیت در منطقه هند و اقیانوسیه، همانطور که آنها اکنون منطقه آسیا و اقیانوسیه می‌نامند، مرتبط است. به عبارت دیگر، این ادعای آنها برای جایگاه قدرت جهانی است. اما اگر می‌خواهید بر جهان حکومت کنید، باید نیروهای خود را با برخی اولویت‌ها مرتبط کنید، در غیر این صورت ممکن است شکست بخورید.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: من اکنون خوشحال نیستم، اما این فقط یک بار دیگر نشان می‌دهد که همه مشکلات باید صادقانه و بدون استانداردهای دوگانه حل شوند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، به دلایل تشکیل نشدن کشور فلسطین و عدم اجرای تصمیم دیرینه شورای امنیت و تصمیم مجمع عمومی در اواخر دهه ۱۹۴۰ در مورد نیاز به ایجاد دو دولت اشاره کرد و گفت: اسرائیل بلافاصله ایجاد شد. اتحاد جماهیر شوروی یکی از مبتکران اصلی ایجاد یک دولت یهودی در زمانی بود که انگلیسی‌ها که منطقه را در هرج و مرج ترک کرده بودند، چندان به این موضوع اهمیت نمی‌دادند. ما طرفدار ایجاد اسرائیل بودیم و اولین بودیم، شوروی اولین کشوری بود که اسرائیل را به رسمیت شناخت. اما دولت فلسطین به دلایل مختلف هنوز ایجاد نشده است. با هر دوره تاریخی، این ایده کم‌رنگ‌تر می‌شد. سرزمینی که در زمان ایجاد اسرائیل به فلسطینیان اختصاص داده شده بود، به طور متوالی چندین بار کوچک شده است، صرفاً با اقدامات میدانی. در واقع، ما می‌توانیم در مورد دلایل در اینجا صحبت کنیم. جنگ‌هایی بود که توسط کشورهای عربی علیه اسرائیل آغاز شد و با از دست دادن غم‌انگیز زمین برای اعراب به پایان رسید. اما نتیجه همچنان منفی است. ما هنوز کشور فلسطینی نداریم.

او به بلتا گفت: هر یک از درگیری‌های جاری در قاره اوراسیا می‌تواند به یک جنگ بزرگ تبدیل شود. من فکر می‌کنم همه آنها در نوع خود خطرناک هستند. هر کدام از آنها می‌تواند سرآغاز یک جنگ بزرگ باشد. من به طور خاص به آنچه در خاورمیانه رخ می‌دهد، اشاره می‌کنم. چندین نقطه بحرانی در آنجا وجود دارد؛ سوریه، لیبی و یمن. همه اینها به قاره آفریقا سرایت می‌کند. همه اینها پس از لیبی اتفاق می‌افتد. این کشور تنها به این دلیل نابود شد که به اعتقاد من قذافی سیاست مستقلی را در پیش گرفت. زمانی که او متقاعد شد که سلاح‌های هسته‌ای را کنار بگذارد، همه چیز برای آنچه که غرب برای مدت طولانی در تدارکش بود، آماده شد. قذافی کشته شد. آنها با نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد به لیبی تجاوز کردند. کشوری که حاکمیت خود را از دست داد، به سکوی پرتاب موج عظیمی از مهاجران غیرقانونی تبدیل شد که به شمال یعنی اروپا سرازیر شدند. شبه‌نظامیانی که قذافی را با سلاح‌های اروپایی به‌ویژه فرانسوی سرنگون کردند، به سمت جنوب رفتند. سپس آنها شروع به تهدید تعداد زیادی از کشورهای آفریقایی به اقدامات تروریستی کردند و به تهدید ادامه می‌دهند.

به گفته سرگئی لاوروف، چنین نمونه‌هایی بسیار زیاد است. اما اخیراً مسئله فلسطین بر سر زبان‌ها افتاده است.

او گفت: رئیس جمهور ما کاملاً روشن کرده است که ما هر گونه اقدام «تروریستی» را قاطعانه رد و محکوم می‌کنیم. ما به همه کسانی که عزیزان خود را در اسرائیل و فلسطین از دست داده‌اند تسلیت می‌گوییم. در کشورهای دیگر نیز. بسیاری از خارجی‌ها در منطقه بودند، از جمله بسیاری از شهروندان روسیه که متأسفانه قربانیان نیز در میان آنها وجود دارد. اما در حالی که تروریسم را محکوم می‌کنیم، قاطعانه موافق نیستیم که تروریسم را می‌توان با نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه، استفاده بی‌رویه از زور، از جمله علیه اهداف غیرنظامی، گروگان‌گیری و سایر اقدامات مغایر با قوانین بین‌المللی بشردوستانه پاسخ داد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد