روابط ایران و ارمنستان را باید به‌صورت متمرکز و هوشمندانه تقویت کنیم

 ایسنا/اصفهان شهردار کاپان ارمنستان گفت: ایران و ارمنستان روابط حسنه‌ای با یکدیگر داشته‌اند و این روابط تاریخی باید به‌صورت منطقه‌ای و شهری درآمده و ما می‌توانیم آن را به‌صورت متمرکزتر و هوشمندانه‌تر تقویت کنیم.

گئورگ پارسیان، امروز(یکشنبه، ۷ آبان) در نشست با شهردار کاشان، اظهار کرد: سال گذشته برپایی کنسولگری ایران در کاپان روابط ایران با ارمنستان را نزدیک‌تر کرد. گزارش‌های شگفت‌انگیزی در مورد کاشان ارائه شده و پیشنهادهای زیادی برای بازدید از این شهر تاریخی وجود دارد.

وی افزود: جشنواره محصولات غذایی ایران در ماه آگوست گذشته در کاپان برگزار شد که عرقیجات گیاهی کاشان هم به نمایش درآمد و معرفی شد. محصولاتی که متناسب با طبع ارامنه بوده و مورد استقبال قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، شهردار کاپان تصریح کرد: هدف از این سفر جستجو و یافتن جذابیت‌های کاشان به‌عنوان یک منطقه تاریخی و تمدنی است که اتفاق‌های خوب شهرسازی و زیباسازی همراه با مدیریت خوب فضای سبز این شهر کویری برای ما مشخص شد.

پارسیان تأکید کرد: حفاظت از معماری و فضای سبز باغ فین کار دشواری است و آشنایی با شخصیت امیرکبیر برای ما جالب توجه بود. دیدار از خانه طباطبایی جذاب بود، زیرا کمتر بنایی در دنیا با این جزئیات مفصل و ترکیبی از نقش‌های مختلف پیدا می‌شود که به این خوبی هم مرمت شده باشد.

وی گفت: باید از همه پتانسیل‌های ارتباطی‌مان برای معرفی شهرهایمان استفاده کنیم. دو شهر می‌توانند با ادامه دیدار و گفت‌وگوها در فرصت‌های بیشتر تمام فرصت‌ها و ناشناخته‌ها را بررسی و همکاری‌های سازنده‌تری داشته باشند و همکاری‌های یکپارچه در رسانه‌های دو شهر بازتاب پیدا کند.

شهردار کاشان نیز گفت: کاشان به‌عنوان یکی از نخستین سکونتگاه‌های شهرنشینی جهان با تمدن ۷۵۰۰ ساله در محوطه باستانی سیلک شناخته می‌شود و مدیریت شهری، نگاه ویژه‌ای به توسعه دیپلماسی شهری دارد.

کیومرث محمدپور افزود: کاشان در شش سازمان بین‌المللی مانند اتحادیه شهرهای تاریخی جهان، شورای همکاری‌های بین‌شهری برای محافظت از میراث ناملموس، شهرهای میراث جهانی، سازمان شهرهای متحد و حکومت‌های محلی، مجمع شهرداران آسیایی و شورای جهانی صنایع‌دستی عضویت دارد.

وی تصریح کرد: از مهم‌ترین دستاوردهای این دیار کهن می‌توان به کشف هنر سفالگری، نساجی، ذوب فلز و کاشی زرین‌فام اشاره کرد که آثار این تمدن بزرگ اکنون زینت‌بخش موزه‌های جهان مانند لوور فرانسه، آرمیتاژ روسیه، برلین آلمان، متروپولیتن آمریکا و… است.

محمدپور تأکید کرد: وجود بیش از ۶۰۰ خانه تاریخی با معماری متنوع که بخشی از آن به عنوان اقامتگاه‌های سنتی بومگردی (بوتیک هتل) در خاورمیانه مطرح است این شهر را به‌عنوان شهر جهانی خانه معرفی کرده است.

شهردار کاشان گفت: کاشان دارای ۵۴۰ هکتار بافت تاریخی است که بازار بزرگ با بیش از ۶۰ اثر (از جمله ۱۲ کاروانسرا، مساجد، آب انبارها و…) به طول بیش از سه کیلومتر به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بازارهای تاریخی ایران به شمار می‌رود.

وی افزود: بازارها، محل داد و ستد و استقرار صنوفی مثل فرش فروشی، پارچه‌بافی، مسگری، زرگری، رنگرزی و دیگر هنرهای سنتی بوده که شهرت صنایع آن توسط سفرنامه نویسان و مستشرقان عالم‌گیر شده است و سالانه بیش از  سه هزار مترمربع فرش دستباف از منطقه کاشان به کشورهای آسیایی و اروپایی صادر می‌شود.

محمد پور اظهار کرد: وجود بیش از یک هزار کارگاه، کارخانه و شرکت صنعتی کوچک و بزرگ، کاشان را به یکی از قطب‌های صنعتی کشور تبدیل کرده است که حدود ۷۰ درصد از صادرات فرش ماشینی کشور در این منطقه تولید می‌شود به‌گونه‌ای که کاشان را به پایتخت فرش صنعتی جهان تبدیل کرده است.

شهردار کاشان تصریح کرد: منطقه فرهنگی و گردشگری کاشان دارای تنوع اقلیم آب و هوایی است که از یک طرف به کوهستان‌های سرسبز با گل‌های محمدی و از طرف دیگر به کویر مرکزی ایران متصل شده و مستعد سرمایه‌گذاری در زمینه تولید اسانس‌های مختلف گیاهی، انرژی خورشیدی، صنعت و صنایع‌دستی است.

وی گفت: موقعیت ژئوپولیتیکی کاشان و کاپان و اشتراکات فرهنگی این دو شهر می‌تواند زمینه‌های امضای تفاهم‌نامه همکاری برای معرفی این شهرها فراهم کند و برپایی نمایشگاه فرش، محصولات فرهنگی و صنعتی کاشان در کاپان می‌تواند به عنوان یک موضوع در دستور کار قرار گیرد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد