جوانان اسرائیلی از خدمت سربازی فرار می‌کنند

 در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، اقلیتی از جامعه متشکل از جوانان یهودی که از خدمت سربازی، حتی با تهدید زندانی شدن خودداری می‌کنند، مخالف اشغال سرزمین‌های فلسطینی و بمباران غیرنظامیان در غزه هستند.

به گزارش ایسنا، خدمت سربازی اجباری در اراضی اشغالی برای مردانی که به سن ۱۸ سالگی می‌رسند ۳۲ ماه و برای زنان ۲۴ ماه است. هر فردی که از خدمت سربازی امتناع کند، ممکن است با ۲۰۰ روز حبس و فشار اجتماعی مواجه شود.

با این وجود، جوانان یهودی‌ وجود دارند که از ثبت‌نام در ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل ظلم به فلسطینیان خودداری می‌کنند.

یکی از آنها «تال میتنیک» ۱۸ ساله است. میتنیک به «خبرگزاری آناتولی» ترکیه گفت که معتقد است ارتش صهیونیستی فلسطینیان را در منطقه بت یام در جنوب تل‌آویو سرکوب می‌کند. میتنیک که به تازگی از دبیرستان فارغ‌التحصیل شده، گفت که از پیوستن به ارتش خودداری کرده است.

او گفت: «من معتقدم که ارتش اسرائیل بازوی عملیاتی انحصارگرایی یهودیان در این منطقه است. (این ارتش) بر ظلم و ستم مردم فلسطین تکیه دارد و من حاضر نیستم بخشی از این ظلم باشم. در عوض، من به فعالیت‌های حقوق بشری ادامه می‌دهم

میتنیک گفت: گرچه افراد هم‌عقیده با او در اراضی اشغالی در اقلیت هستند، اما به اعتقاد او این وضعیت به تدریج در حال تغییر است.

این جوان یهودی حمله حماس به اراضی اشغالی در ۷ اکتبر را «وحشتناک» توصیف کرد و اظهار داشت که مردم خشم خود را از این حمله به احساس انتقام تبدیل کرده‌اند. از سوی دیگر، میتنیک افزود که ترجیح می‌دهد به جای انتقام، این موضوع را به احساس «آرزوی امنیت بیشتر برای همه» تبدیل کند. میتنیک روز اول حمله اسرائیل به غزه را «جنگ دفاعی» توصیف کرد.

او گفت: «با این حال، این عملیات بعدها به یک جنگ تجاوزکارانه علیه غیرنظامیان در غزه تبدیل شد. من با این ایده موافق نیستم که کشتار غیرنظامیان در غزه امنیت را برای همه فراهم می‌کند. این نه برای مردم غزه و نه برای مردم اسرائیل امنیت را به ارمغان نمی‌آورد. من معتقدم که تنها راه امنیت و صلح در همزیستی نهفته است

  او اضافه کرد: «زندگی در مکانی لیبرال مانند تل‌آویو، مردم شرایط من را درک می‌کنند و به آن احترام می‌گذارند. یکی از بهترین دوستان من در حال حاضر به عنوان سرباز در غزه می‌جنگد. ما هر دو می‌دانیم که امنیت همه را می‌خواهیم، اما دیدگاه‌های متفاوتی در مورد چگونگی دستیابی به این امنیت داریم

«تلاش برای یهودی‌سازی»

«آریل داویدوف» ۱۹ ساله که در محله‌ای در نزدیکی قدس شرقی اشغالی زندگی می‌کند، همچنین گفت که با گروه‌های مدافع حقوق بشر در تماس بوده است.

داویدوف که شاهد استفاده بیش از حد نیروهای صهیونیستی از خشونت علیه فلسطینیان در محله‌های بیت‌المقدس شرقی مانند شیخ جراح، سیلوان و ایسویه بود، خاطرنشان کرد که در تظاهرات علیه تلاش‌ها برای یهودی‌سازی این شهر هم شرکت کرده است.

این جوان اسرائیلی دلیل امتناع خود از خدمت در ارتش صهیونیستی را اینطور شرح داد که نمی‌خواهد بخشی از این بداخلاقی و بی‌عدالتی باشد. او ادامه داد: «از ابتدای صهیونیسم یک نسل‌کشی در جریان بوده است. این روند در سال ۱۹۴۸ (سال تاسیس رژیم صهیونیستی) یا در سال ۱۹۶۷ (سال اشغال قدس شرقی، کرانه باختری و غزه) آغاز نشد.

داویدوف گفت: «پیش از آن، استعمار شهرک‌نشینان وجود داشت. آنها می‌خواستند از این سرزمین (فلسطین) و مردم آن (فلسطینی‌ها) برای منافع خود استفاده کنند. با این حال، این وضعیت نمی‌تواند به همین منوال ادامه یابد.» داویدوف اشاره کرد که قرار بود در ۱۶ اکتبر در دادگاه حاضر شود زیرا از خدمت سربازی امتناع کرده است، اما ارتش با او تماس گرفت و اعلام کرد که او به «دلایل روانی» معاف است.

او گفت: «بسیاری از دوستان نزدیک من از خدمت سربازی امتناع کرده‌اند. گروهی که من با آنها در فعالیت‌های حقوق بشری کار کرده‌ام از همه می‌خواهند که از خدمت در ارتش اسرائیل خودداری کنند. این بخش عمده‌ای از مبارزه من است. بسیاری از دوستانم که از سربازی امتناع کردند، به زندان افتادند. این روزها معمولا ۱۵۰ روز حبس می‌گیرند، در حالی که قبلا ۲۰۰ روز بود. برخی ۶۰ روز خدمت کرده‌اند و برخی دیگر ۵۰ روز. فکر می‌کنم این به قاضی بستگی دارد

این جوان صهیونیست افزود که هم اسرائیلی‌ها و هم فلسطینی‌ها از زمان حمله حماس در ۷ اکتبر وارد «مرحله جدیدی از اشغال و نسل‌کشی» شده اند.

داویدوف گفت: «حمله حماس عمیقا من را تحت تأثیر قرار داد، اما فکر نمی‌کنم این حمله (بدون هیچ دلیلی) از جایی انجام شود. من اشغال و محاصره غزه را دلیل اصلی آن می‌دانم. بسیاری از فعالان حقوق بشر اسرائیلی از حمایت از فلسطینیان در کرانه باختری اشغالی خودداری می‌کنند، زیرا آنها از ارتش، پلیس و افرادی که "فاشیست" توصیف می‌شوند، می‌ترسند

او گفت، بسیاری از دوستانش که فیلم‌هایی از حمله شهرک‌نشینان یهودی به فلسطینیان برای بیرون راندن آنها از سرزمینشان در کرانه باختری اشغالی را مستند کرده بودند، توسط شهرک‌نشینان مسلح مورد ضرب و جرح قرار گرفتند.

«نمی‌خواهم در ارتش نژادپرست خدمت کنم»

یکی دیگر از جوانان یهودی که از خدمت در ارتش رژیم صهیونیستی امتناع کرده، «الا کیدار» است که معتقد است همه حق دارند آزادانه و خوب زندگی کنند.

کیدار گفت: «من نمی‌خواهم در ارتشی خدمت کنم که اشغالگری را اجرا می‌کند، رژیم نژادپرستی را اجرا می‌کند و در سرکوب مردم فلسطین در این پروژه استثماری نقش ایفا می‌کند.» او معتقد است که تنها راه‌حل مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطین، سیاسی است نه نظامی.

او گفت: «مثل اسرائیلی‌ها، فلسطینی‌ها هم مستحق آزادی هستند. من به امکان آینده‌ای برابر، که شامل حق بازگشت فلسطینیان (به سرزمینی که اسرائیل آنها را از آنجا بیرون رانده است) می‌شود، اعتقاد دارم

الا کیدار خاطرنشان کرد که عموما واکنش‌های منفی از سوی جامعه خود دریافت می‌کنند، اما معتقد است این امر در آینده تغییر خواهد کرد، حتی اگر در شرایط کنونی زمان جنگ این اتفاق نیفتد. کیدار همچنین اشاره کرد که اسرائیلی‌هایی که از سربازی امتناع می‌کنند معمولا از زندان سر در می‌آورند مگر اینکه «دلیل پزشکی معتبر» داشته باشند.

  او گفت: «من دوستی دارم که دو هفته در زندان بود و دیگرانی که مجموعا ۱۸۰ روز را در احکام جداگانه سپری کرده‌اند. بعد از چند هفته زندان آزادت می‌کنند و بعد می‌پرسند که الان می‌خواهی سرباز شوی یا نه؟ اگر نه بگویید، دوباره شما را به زندان می‌اندازند

«حمله طرفداران دوآتشه جنگ»

جوانان یهودی در حین صحبت با خبرگزاری آناتولی در پارکی در نزدیکی تل‌آویو، با حمله لفظی و فیزیکی گروهی از اسرائیلی‌های متعصب مواجه شدند. مصاحبه جمع شد و این جوانان به دلیل توهین و آزار و اذیت مجبور به ترک منطقه شدند. گروهی که این حادثه را با دوربین تلفن همراه ضبط می‌کردند، با فریاد توهین کرده و آنها را «تروریست» و «حامیان حماس» خطاب می‌کردند.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد