چندین دیپلمات با بیان اینکه آلمان در میان کشورهایی است که مساله برنامههای مالی به اوکراین را زیر سوال برده، به خبرگزاری رویترز گفتند، یکی از پیشنهادهای اتحادیه اروپا برای پرداخت حدود ۲۰ میلیارد یورو در قالب کمکهای کشنده برای اوکراین از سوی برخی از کشورهای عضو با مخالفت روبرو شدهاست.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، درحالیکه جوزپ بورب رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ژوئیه سال جاری میلادی به دنبال تایید ابتکارعملهای هزینه کرد چهار ساله برای اوکراین است، چند عضو اتحادیه اروپا هنوز با این طرحها مخالف هستند و از اجرای چنین تعهدات مالی تاکنون امتناع کردهاند.
یکی از دیپلماتهای ارشد اتحادیه اروپا به رویترز گفت: آلمان سوالات زیادی درباره این کمک مالی به اوکراین دارد و این درست است. ما درباره مبلغ زیادی پول صحبت میکنیم.
وزرای دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در روزهای آتی به بررسی این طرح مالی برای اوکراین در جلسه بروکسل میپردازند و همچنین پیشنهادی مجزا را برای تامین ۵۰ میلیارد دلار در قالب کمکهای اقتصادی به کییف بررسی خواهند کرد.
برخی از کشورهای عضو همچنین مخالفت خود را با این کمک اقتصادی اعلام کرده و ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان نیز جلوی بسته کمک مالی را در رای گیری ماه گذشته میلادی گرفت.
وی گفته بود: این پیشنهاد به درستی کارایی ندارد و مبنای درستی نداشت تا ما روی آن مذاکره کنیم برای همین هم رد شد.
اسلواکی نیز اصل کمکهای ادامه دار به کییف را زیر سوال بردهاست. به طوریکه رابرت فیتسو، نخست وزیر جدید این کشور این سوال را مطرح کرد که «آیا این کمکهای مالی نتیجه این جنگ در اوکراین را تغییر میدهد؟ خب ۵۰ میلیارد یوروی دیگر در اوکراین هزینه کنید و هیچ اتفاقی نمیافتد».
بر اساس اعلام کمیسیون اروپا، اتحادیه اروپا مجوز در مجموع ۸۳ میلیارد یورو در قالب کمکهای مالی، نظامی و بشردوستانه را به اوکراین از زمان آغاز جنگ در این کشور صادر کردهاست.