داروخانه‌ها مجبور به دریافت وام‌ با سود کلان از بانک‌ها شده‌اند

 ایسنا/خراسان رضوی رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی گفت: شرکت‌های بیمه پول داروخانه‌ها را پرداخت نمی‌کنند، بنابراین مجبور می‌شوند برای تسویه هزینه شرکت‌ها، وام‌های با سودهای کلان از بانک بگیرند.

سید علی جعفری‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص مشکلات داروسازان اظهار کرد: پنجشنبه تجمعی مقابل استانداری داشتیم که مشکلات اقتصادی داروخانه‌ها و جامعه داروسازی مورد پیگیری قرار گرفت.

وی افزود: بیشتر مطالبات داروسازان مسائل اقتصادی از جمله مطالبات معوقه آن‌ها از شرکت‌های بیمه‌گر پیرو اجرایی شدن طرح دارویار بود. ما مشکلات را در استانداری مطرح کردیم و با برخورد خوبی از طرف مسئولان استانداری و فرمانداری مواجه شدیم. جلساتی برگزار شد، قول همکاری دادند و قرار شد مشکلات حل شود.

جعفری‌نژاد در خصوص طرح دارویار عنوان کرد: دولت مجبور بود قیمت دارو را افزایش دهد؛ زیرا چرخ شرکت‌های تولیدی نمی‌چرخید، از طرف دیگر برای اینکه بیمار پول کمتری پرداخت کند پوشش بیمه‌ای داروها را افزایش داد تا فشار کمتری به مردم وارد شود. طرح خوبی بود و ما نیز حمایت می‌کنیم اما به شرط اینکه منابع آن تعریف شود. دولت در این طرح به نفع مردم عمل کرد اما داروخانه‌ها دچار مشکل شدند

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی با اشاره به اینکه طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۲ سازمان‌های بیمه باید مطالبات داروخانه‌ها را ظرف یک ماه پرداخت کنند، تصریح کرد: با وجود این قانون معمولا پرداخت مطالبات سه تا چهار ماه و حتی بیشتر زمان می‌برد و پرداخت نمی‌شود، البته اخیرا شرکت‌های بیمه پرداختی داشتند که تقریبا به دو ماه رسیده است.

وی ادامه داد: از آنجا که میزان پوشش بیمه‌ای داروها افزایش پیدا کرده، در نتیجه بیشتر سرمایه داروخانه در اختیار شرکت‌های بیمه قرار گرفته؛ یعنی بیمار ۱۰ درصد هزینه دارو را پرداخت می‌کند و داروخانه‌ها باید ۹۰ درصد هزینه را از شرکت‌های بیمه دریافت کنند که پرداخت‌ها معمولا طولانی‌مدت می‌شود.

جعفری‌نژاد بیان کرد: وقتی شرکت‌های بیمه پول داروخانه‌ها را پرداخت نمی‌کنند، مجبور می‌شوند برای تسویه هزینه شرکت‌ها، وام‌های با سودهای کلان از بانک بگیرند. این نشان می‌دهد اقتصاد داروخانه ورشکسته است. داروخانه‌ها از نظر اقتصادی به شدت دچار مشکل هستند و چاره‌ای هم ندارند باید وام بگیرند، در غیر این صورت چک‌های آن‌ها برگشت می‌خورد.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی در خصوص وضعیت شیر خشک و دارو گفت: در زمینه شیر خشک اعلام شد که قرار است وضعیت بهتر شده و واردات انجام شود، اما هنوز مشکل برطرف نشده و امیدواریم به زودی اتقاق بیفتد.

وی اضافه کرد: در خصوص دارو نیز با کمبودهایی مواجه هستیم اما این کمبود متوجه داروخانه‌ها نیست. اگر دارو وجود داشته باشد، داروخانه‌ها توزیع می‌کنند. در زمینه داروهای بیماران خاص، داروهای تزریقی و اسپری‌های تنفسی کمبود وجود دارد اما مشکل حاد نیست




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد