جواد خیابانی :شاید الان خیلیها دوست داشته باشند که مسابقه فوتبال ایران با کره در جام ملتهای آینده رو با صدای آقای وارث یا روشن زاده بشنوند. هوش مصنوعی میتواند این کار را انجام بدهد به شرطی که در مخزن اطلاعاتی خودش انواع لحن و صدای این دو بزرگوار را داشته باشد و اگر هم نقصانی دارد بتواند جملات جدید را با همان سبک و صوت بسازد و جایگزین کند.
جواد خیابانی نسبت به خبر ورود هوش مصنوعی به دنیای گزارشگری فوتبال واکنش نشان داد.
به گزارش همشهری آنلاین امروز خبری تحت عنوان "هوش مصنوعی شغل جواد خیابانی را تهدید کرد" منتشر شد که در آن به یک نمونهی استفاده از هوش مصنوعی مولد در گزارشگری فوتبال اشاره شده بود. در این خبر، برای گزارش گل مارادونایی مسی به ختافه در سال ۲۰۰۷ از هوش مصنوعی استفاده شده بود.
پس از انتشار این خبر، جواد خیابانی گزارشگر فوتبال نظرات و مشاهدات خود را درخصوص تاثیر هوش مصنوعی بر فوتبال با ما درمیان گذاشت:
خبری را که "تحت عنوان هوش مصنوعی شغل جواد خیابانی را تهدید کرد" کار کرده بودید، خواندم و خیلی خوب بود. جالب است بگویم گلی را که مسی زده و در این خبر به آن اشاره شده، خودم گزارش کردم و مربوط به بازی جام حذفی اسپانیا بین بارسلونا و ختافه در سال ۲۰۰۷ است که بارسلونا ۵ بر ۲ از ختافه بازی را برد.
به نظر من، هوش مصنوعی در گزارشگری هم میتواند استفاده شود. درست مثل همین گزارشی که شما گذاشتید، این نرم افزار رفته است در اینترنت سرچ کرده، صداهای مختلف و لحنهای مختلف گزارشگری را در آورده و همچنین خروجی را بوجود آورده است. این حتی میتواند با صدای جان ماتسون باشد یا حتی صدای من یا سایر گزارشگران.
فرقی نمیکند صدای چه کسی باشد. هوش مصنوعی میرود همه این دیتاها را جمع میکند و برای یک صحنه خاص از تمام صداهایی که در اینترنت سرچ کرده آنچه را که لازم دارد برمیدارد و گزارش را تبدیل به یک گزارش واقعی میکند.
مثلا شاید الان خیلیها دوست داشته باشند که مسابقه فوتبال ایران با کره در جام ملتهای آینده رو با صدای آقای وارث یا روشن زاده بشنوند. هوش مصنوعی میتواند این کار را انجام بدهد به شرطی که در مخزن اطلاعاتی خودش انواع لحن و صدای این دو بزرگوار را داشته باشد و اگر هم نقصانی دارد بتواند جملات جدید را با همان سبک و صوت بسازد و جایگزین کند.
یا فرض کنید من اصلا بازی بارسلونا و ختافه را گزارش نکرده باشم، این گل را که مسی به ختافه زده و مشهور شد به گل مارادونایی مسی، هوش مصنوعی در اینترنت سرچ میکند و با لحن و صدای جواد خیابانی آن را گزارش میکند.
در المپیک توکیو که دو سال پیش آنجا بودیم بواسطه هماهنگی دو سه دوست ایرانی و نخبهای که داشتم در یک نمایشگاه مربوط به هوش مصنوعی در توکیو شرکت کردم و در سمینارهای مربوط به هوش مصنوعی شرکت کردم. ژاپنیها در این کنفرانس شرکت داشتند و درخصوص تاثیر جنبههای مختلف هوش مصنوعی در فوتبال برنامه ریزی میکردند.
ژاپنی ها میگفتند در آینده تماشاگر به استادیوم توکیو میآید و مسابقهای را که الان در لندن برگزار میشود در استادیوم توکیو و برروی زمین چمن میبیند. این خیلی چیز عجیب غریبی است. فرض کنید امشب در لندن چلسی با آرسنال بازی دارد، اما دیگر تماشاگری که در ژاپن است، نمینشیند از تلویزیون بازی را نگاه کند.
تماشاگر میآید توی استادیوم توکیو و همان مسابقهای را که دارد در لندن برگزار میشود به شکل تقریبا واقعی و از طریق هوش مصنوعی روی زمین فوتبال مثل یک بازی زنده تماشا میکند و این خیلی عجیب خواهد شد. ژاپنیها اعلام میکردند که در سالهای بین ۲۰۴۰ الی ۲۰۵۰ حتما به این تکنولوژی خواهند رسید. یادم است حتی ژاپنیها میگفتند شاید کسی متوجه نشود که در کدام یک از این ورزشگاهها بازی بصورت واقعی در حال برگزاری است.
طبق پیش بینی ژاپنیها تا سال ۲۰۵۰ باید منتظر برگزاری یک مسابقه بود که بازیکنانش در استادیوم حضور فیزیکی ندارند اما ما میتوانیم بصورت زنده آنها را تماشا کنیم.