به گزارش صنعت نیوز، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با بیان اینکه ابزارهای سنتی پاسخگوی نیازهای مالی شرکتهای دانشبنیان نیست، گفت: طیف متنوعی از شرکتهای دانشبنیان وجود دارند که در مراحل مختلف فعالیت خود به انواع مختلفی از حمایت نیاز دارند.
«روح الله دهقانی فیروز آبادی» در نشست راهکارهای تامین مالی شرکتهای دانش بنیان، اظهار داشت: تامین مالی شرکتهای دانش بنیان به روشها و ابزارهای جدید نیاز داشته و باید از ظرفیت های موجود برای ایجاد یک ابزار مالی جدید استفاده کرد.
وی با بیان اینکه مجموعه شرکتهای دانش بنیان به چند دسته تقسیم میشوند، افزود: شرکتهای نوپا و کوچک به کمکهای اندک و بلاعوض، اما شرکتهای بزرگتر به وامهای قرض الحسنه از چند صد میلیون تا چند میلیارد تومان برای توسعه کار نیاز دارند.
دهقانی فیروزآبادی ادامهداد: برخی شرکتهای این حوزه نیز بسیار رشد کرده و به ابعاد بازار رسیدهاند که آنها به تسهیلات چند ۱۰ میلیارد تومانی نیاز دارند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور اضافهکرد: برخی شرکتهای دانش بنیان نیز به حدی بزرگ شدهاند که حتی معادل ۲ یا سه برابر سود بازار، درآمد دارند که تامین مالی آنها نیز وسیعتر است.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه طیف شرکتهای دانش بنیان متفاوت است، اظهار داشت: صندوقهای پژوهش و فناوری به طور عام از شرکتهای کوچک دسته یک و ۲ و صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکتهای متوسط سطح سه و چهار حمایت میکند.
وی گفت: برای ایجاد تنوع در تامین مالی شرکتهای دانشبنیان، پیشنهاداتی آماده شده که برای بررسی و مشورت با وزارت اقتصاد مطرح میشود.
دهقانی فیروز آبادی افزود: نزدیکبه ۷۰ شرکت دانش بنیان بیش از ۱۰۰ کارمند متخصص دارند که فروش هر یک از آنها بهطور میانگین بیش از یکهزار میلیارد تومان است که بر این اساس مجموع فروش سالیانه آنها بیش از ۷۰هزار میلیارد تومان میشود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور ادامهداد: پس از گذشت حدود ۲۰ سال از زمان فعالیت شرکتهای دانش بنیان، اکنون دارای طیف متنوعی از این شرکتها هستیم که در مراحل مختلف فعالیت خود به انواع مختلفی از حمایت نیاز دارند.
وی با بیان اینکه نظام بانکداری سنتی ما درک درستی از نیازهای شرکتهای دانش بنیان ندارد، اضافهکرد: اکنون دستکم ۵۰۰ یا ۶۰۰ شرکت بسیار جذاب دانش بنیان برای سرمایه گذاری وجود دارد که به آنها توجهی نمیشود.
در این نشست، گزارشی از وضعیت فعالیت شرکتهای دانش بنیان و روشهای تأمین مالی آنها ارائه شده و پیشنهاداتی نیز برای ایجاد تنوع در تأمین مالی این شرکتها و ایجاد بانک تخصصی در این حوزه، مطرح شد.
«مجید عشقی» رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در این نشست به ظرفیتهای بازار سرمایه برای تأمین مالی شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد.