علت برکناری رئیس دانشگاه شریف از زبان سخنگوی وزارت علوم

سخنگوی وزارت علوم با تاکید بر اینکه اگر روسای دانشگاه‌ها چارچوب مدیریتی را رعایت نکنند، تغییر میکنند، گفت: حواشی اخیر دانشگاه شریف در تغییر رئیس این دانشگاه موثر بود اما تغییر رئیس دانشگاه صرفا به این دلیل اتفاق نیفتاد بلکه بررسی عملکرد دو ساله رئیس دانشگاه صنعتی شریف عامل تغییر ایشان بود.

به گزارش ایسنا، دکتر علی شمسی پور در نشست خبری با خبرنگاران که امروز در ساختمان مرکزی وزارت علوم برگزار شد، به علت تغییر و جابجایی انتصابات روسای دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: تغییرات روسای دانشگاه‌ها طبیعی است چرا که وقتی دولتی تغییر می‌کند انتظار می‌رود مدیران آن دولت نیز همسو با رای مردم تغییر کنند، بنابراین انتصابات و تغییرات طبیعی است. دولت بعد هم برای خودش تغییراتی را خواهد داشت و طبیعت حکومت داری همین است.

وی ادامه داد: در مجموعه انتصابات دانشگاه‌ها ما در وزارت علوم نقش نظارتی داریم و کمیته انتصابات ما به همراه حراست، معاونت‌ها، بازرسی و غیره فعالیت روسای دانشگاه را رصد می‌کنند. نهایتا در جمع‌بندی، شخص وزیر براساس گزارش‌ها در مورد جابه‌جایی‌ها تصمیم می‌گیرند.

شمسی‌پور تاکید کرد: از بین  ۸ دانشگاه در تهران که وزیر برای روسای آنها در این دوره حکم زدند، رییس دانشگاه الزهرا  پس از حدود یک سال، دانشگاه خواجه نصیر طوسی پس از یک سال و نیم، رئیس دانشگاه صنعتی شریف پس از دو سال و رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر هم پس از دوسال تغییر کردند. بنابراین تضمینی وجود ندارد که فردی که منصوب می شود تا آخر در این مسئولیت بماند.

سخنگوی وزارت علوم افزود، گاهی برخی روسا استعفا می‌دهند پس برخی تغییرات ناشی از استعفای خود فرد است یا اینکه نتوانسته از نظر مدیریتی رضایت مدیر بالادست خود را جلب کند. به کلی ثبات خوبی در مدیریت وجود دارد در عین حال نیز روسا می‌دانند اگر چارچوب های مدیریتی را رعایت نکنند، تغییر می‌کنند.

زندگی خیلی از اساتید در شأن آنها نیست

وی در ادامه به وضعیت  مهاجرت اساتید دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: اگر نگاهی به روند مهاجرت در کشور بیندازیم، خواهیم دید که هم ورودی داریم هم خروجی. اما نگرانی وقتی ایجاد می‌شود که نیروی ماهر، توانمند و علمی کشور برود و ما مهاجرت معکوس نداشته‌ایم.

شمسی پور همچنین تصریح کرد: قبول دارم ما دانشجویانی را تربیت می‌کنیم که پس از فارغ التحصیلی مهاجرت می‌کنند و این موضوع قابل کتمان نیست. این موضوع در مورد اساتید نیز صدق می‌کند.

به گفته سخنگوی وزارت علوم؛ در چند سال اخیر اتفاقاتی افتاد که اساتید حس کردند حداقل حقوق مادی آنها رعایت نشده لذا مهاجرت کردند. اما ما در وزارت علوم برای اساتید نواستخدام گرنت خوب چند ده میلیونی درنظر گرفتیم و به اساتید یک و دو درصد برتر نیز گرنت بیشتری اعطا شد. ضمن اینکه تلاش داریم تجهیزات و کمبودها هم تامین شود.

مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم تاکید کرد: واقعیت این است که خیلی از اساتید زندگی دارند که شاید در شأن آنها نیست. باید شأن مادی و معنوی اساتید رعایت شود. اگر استاد بداند از حرفی که می‌زند و از دانش او استفاده می‌شود و شئونات او رعایت می‌شود مهاجرت نمی‌کند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد