در شرایطی که کابینه شکستخورده نتانیاهو سعی دارد صدای مطبوعات منتقدش را خفه کند، یک وزیر رژیم صهیونیستی به سرکوب روزنامه عبریزبان هاآرتص تهدید کرد.
به گزارش ایسنا، در شرایطی که رژیم صهیونیستی با پذیرش شروط مقاومت فلسطین و تبادل اسرا ضربه سنگینی متحمل شده، شلومو کارهی، وزیر ارتباطات این رژیم خواستار سرکوب روزنامه هاآرتص شده و این روزنامه اسرائیلی را به «ترویج پروپاگاندای شکست و دروغین» متهم کرده که «خطمشی مضری که اهداف جنگ را تضعیف میکند» دنبال میکند.
براساس گزارش تایمز اسرائیل، شلومو کارهی در نامهای به «یوسی فوکس» دبیرکابینه رژیم صهیونیستی نوشت: «از ابتدای جنگ، دفتر من شکایات بیشماری دریافت کرده که روزنامه هاآرتص خطمشی مضری را در پیش گرفته که اهداف جنگ را تضعیف میکند و به تلاش نظامی و مقاومت اجتماعی لطمه میزند.»
این وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه ادعا کرد که گزارشهای هاآرتص ممکن است «از آستانه کیفری عبور کند» و درخواست کرد که این روزنامه «توسط مقامات ذیربط مورد بررسی قرار گیرد.» شلومو کارهی همچنین راهحلی را پیشنهاد کرد که «هرگونه تبلیغات، اشتراک یا ارتباط تجاری دیگر» با این روزنامه را متوقف میکند.
در واکنش به این تحولات، روزنامه هاآرتص در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نوشت: «همانطور که دولت نتانیاهو سعی میکند مطبوعات آزاد را در اسرائیل خفه کند، هاآرتص همچنان متعهد به گزارش بدون ترس یا امتیاز است.»
تقلای شلومو کارهی برای اعمال محدودیت بر رسانههای اراضی اشغالی بحث برانگیز است. در ماه ژوئیه یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی، اصلاحات رسانهای پیشنهادی این وزیر را که به دنبال سرکوب رسانهها و ترویج شبکه طرفدار نتانیاهو به نام کانال ۱۴ بود، محکوم کرد.
لاپید در این رابطه گفت: «این یک پیشنهاد رشوه به صاحب کانال ۱۴ است.» او افزود: «این خُرد کردن کامل آزادی مطبوعات و تلاش برای از بین بردن کانالهای تلویزیونی است که به کابینه تعظیم نمیکنند. فقط در جوامع توتالیتر است که دولت، رسانههای جمعی را همانطور که کارهی پیشنهاد داده، کنترل میکند.»
از طرف دیگر، روزنامهنگاران در اراضی اشغالی این پیشنهاد را به عنوان تلاشی برای «خرد کردن رسانههای مستقل» مورد انتقاد قرار داده و محکوم کردهاند.
از زمان حمله برقآسا و غافلگیرکننده حماس در هفتم اکتبر و اعلام جنگ کابینه نتانیاهو، وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی مقررات سفت و سختی را اعمال کرده که به پلیس این رژیم اجازه میدهد تا غیرنظامیان متهم به آسیب رساندن به «روحیه ملی» را زندانی کند.
هاآرتص که به شدت منتقد کابینه نتانیاهوست، تلاشهای وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی برای سرکوب کردن سازمانهای رسانهای با استفاده از مقررات اضطراری را رد کرده است. این روزنامه در سرمقالهای که ماه گذشته منتشر شد، وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی را متهم کرد که «برای ساکت و تاریک کردن فضای رسانهای به دنبال رجوع به کتابهای حقوقی و اعمال اختیارات بیرحمانه است.»
هاآرتص بهتازگی هم افشاگری مهمی داشت. رژیم صهیونیستی کشتهشدن بیش از ۳۰۰ تن در یک فستیوال موسیقی در روز حمله حماس را به یکی از دستاویزهای خود برای توجیه جنایاتش علیه غیرنظامیان فلسطینی تبدیل کرد اما این رسانه اسرائیلی از نقش «بالگرد تهاجمی» این رژیم در کشتهشدن این افراد پرده برداشت.
پس از نزدیک به پنجاه روز که از آغاز عملیات بیبدیل طوفان الاقصی در هفتم اکتبر میگذشت، آتشبس بشردوستانه در صبح روز جمعه به مدت چهار روز آغاز شد و اولین گروه زندانیان طبق قرارداد مبادله اسرا بین اشغالگران و حماس که با میانجیگری قطر منعقد شد، تبادل شدند. رژیم صهیونیستی در حملات مقاومت فلسطین متحمل خسارت سنگینی شده و رسانه و چهرهها، کابینه نتانیاهو را مقصر صد درصد این شکست اطلاعاتی میدانند و به دنبال این تحولات، نارضایتی از این نخستوزیر به بالاترین حد افزایش یافته است.