مقامات استرالیا روز گذشته (یکشنبه) هشدار آتشسوزیهای طبیعی در مناطق وسیعی از این کشور را صادر کردند.
به گزارش ایسنا به نقل از «راشاتودی»، دمای هوا در این کشور میتواند تا ۴۵ درجه سانتیگراد افزایش یابد.
بیش از ۲۰ آتش سوزی جنگلی تنها در استرالیای غربی تا صبح روز گذشته ثبت شد که باعث شد بیش از ۱۰۰۰ آتشنشان در پنج روز گذشته وارد عمل شوند و انتظار میرود شرایط وخیمتر شود.
شرق این کشور نیز در اوایل ماه جاری پس از اثرات مخرب سیستم آب و هوایی «ال نینو» که باعث طوفان، خشکسالی و آتش سوزی شد، دچار حریق شده است.
موجهای گرما، سیلهای مرگبار و آتشسوزیهای طبیعی، همگی به این معنی است که مردم جهان در حال حاضر حوادث طبیعی شدید مرتبط با تغییر اقلیم را تجربه میکنند.
از زمان آغاز عصر صنعتی، تصاعد ناشی از سوختهای فسیلی باعث به تله افتادن حرارت در اتمسفر زمین و در نتیجه، بالا رفتن میانگین دما شده است.
این انرژی اضافی به طور ناموزونی توزیع و به صورت رویدادهای شدیدی که میبینیم ظاهر میشود. به علاوه بدون کاهش تصاعد گازهای گلخانهای به ویژه کربن در جهان، این چرخه ادامه خواهد یافت.
هشت سال گذشته داغ ترین سال های ثبت شده در تاریخ کره زمین بوده است. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده نیز تقریباً به طور قطع گرمترین سالی بوده که تاکنون ثبت شده است و در همین حال دوره بین سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ میلادی گرمترین دوره ثبتشده خواهد بود.
دانشمندان مدتهاست هشدار دادهاند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانهای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوختهای فسیلی است، توالی موجهای گرما را بیشتر و شدید و کشندهتر میکند. این دانشمندان سالهاست که میگویند دولتها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای اقدامات جدی انجام دهند.