آموزش ها و نکات حیاتی که زندگی شما را نجات می دهد و ازدواج موفقی برای شما به همراه خواهد داشت.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت مرکز مشاوره ستاره زندگی، مشاوره ازدواج یک فرآیند برای زوجهایی است که قصد دارند یک زندگی مشترک را شروع کنند. هدف این فرآیند، ارزیابی تطابق و هماهنگی آنها در زندگی مشترک، بررسی مسائل مختلف زندگی زناشویی، ارائه راهنمایی و پشتیبانی زوجین قبل از تصمیمگیری نهایی در مورد ازدواج است. در مشاوره قبل از ازدواج، روانشناس به زوجین کمک میکند تا درک بهتری از خود و یکدیگر پیدا کنند، ارزشها، اولویتها، اهداف و انتظاراتشان را موردبررسی و ارزیابی قرار داده و به بررسی و حل مسائل مربوط به ارتباط متقابل، ارتباطات خانوادگی، وظایف متقابل، مسائل مالی، برنامهریزی زندگی مشترک و سایر جنبههای مربوطه بپردازند. انتخاب همسر، یکی از تصمیمات حیاتی است. این امر بهدلیل آن است که با زندگی مشترک، تمام اهداف زندگی، روابط اجتماعی و حتی ساختار خانوادگی تحت تأثیر قرار میگیرند و زندگی فرد بهطور چشمگیری تغییر میکند.
مشاوره قبل از ازدواج چیست؟
مشاوره پیش از ازدواج یک روش درمانی است که به زوجها کمک میکند تا برای ورود به زندگی مشترک آماده شوند. این خدمات معمولاً توسط متخصصان بهداشت روان انجام میشود، ازجمله درمانگران، مشاوران، روانشناسان یا مددکاران اجتماعی و ممکن است بهصورت فردی یا گروهی ارائه شود. اهداف این مشاوره، شامل بررسی ارزشها، انتظارات و اهداف آینده زوجین بوده تا پایههای قوی برای رابطهشان ایجاد شود. مشاور به آنها کمک میکند تا مهارتهای ارتباط مؤثر و حل تعارض را پرورش داده و در مواجهه با چالشها و اختلافات احتمالی، بهترین راهکارها را پیدا کنند.
بهدست آوردن اطلاعات مربوط به مسائل اساسی از جمله صمیمیت، مسائل مالی، نقش والدین و آمادگی برای این تصمیمات، اهمیت زیادی در بهبود زندگی مشترک دارد. توجه داشته باشید جلسات باید در مرکز مشاوره ازدواج معتبر ستاره ایرانیان، توسط یک مشاور حرفهای و باتجربه انجام شود.
چرا باید قبل از ازدواج، مشاوره بگیریم؟
فرآیند مشاوره به شما کمک میکند تا توقعات و خواستههای خود را با طرف مقابل به اشتراک گذاشته و بدون هیچ سانسور یا محدودیتی، نظراتتان را در مورد تشکیل زندگی با همسر آینده خود بگویید. زمانی که مشاور بدون هیچگونه محدودیتی به نظرات و اهداف زوجین گوش میدهد، میتواند به آنها کمک کند تا به اهداف و خواستههای یکدیگر نزدیکتر شده و انتظارات و توقعات خود را بهتر و دقیقتر شناسایی کنند. در ادامه شما را با سه دلیل مهم برای مشاوره قبل ازدواج آشنا میکنیم:
براساس واقعیت تصمیم خواهید گرفت؛ نه رؤیاپردازی
از نظر دکتر دادخواه: قبل از تشکیل زندگی مشترک، همه افراد تصور میکنند که زندگی آنها پس از این رویداد، هیچ مشکلی نخواهد داشت؛ اما واقعیت چنین نیست. مشاوره پیش از ازدواج به شما کمک میکند تا تمام ارزیابیهای نادرست قبلی خود را کنار بگذارید، دقیقتر و عمیقتر به موضوع نگاه کنید، با واقعیتهای مثبت و منفی زندگی آشنا شده و پس از درک کامل این وضعیتها، ازدواج موفقی داشته باشید.
روند مشاورهی ازدواج
مشاورههای پیش از ازدواج، بهصورت جلسات مختلف در مرکز مشاوره ازدواج برگزار میشوند. در برخی از این جلسات، هریک از زوجین بهصورت فردی و در جلسات دیگر، مشترکاً حاضر میشوند. در این جلسات، مشاور سعی دارد تا عوامل شخصیتی زوجین را کشف کند و از تستهای مختلف نظیر MMPI و سایر آزمونها برای آگاهی از شخصیت آنها استفاده میکند. این تستها جهت افزایش شناخت از شخصیت طرفین انجام میشوند و توصیه میشود که پیش از تشکیل زندگی یا حتی در مراحل نامزدی اجرا شوند. بعد از اجرای آزمون، مشاور به تجزیه و تحلیل دقیق نتایج پرداخته و اطلاعاتی درباره ویژگیهای شخصیتی مانند برونگرایی یا درونگرایی، توافقپذیری، مسولیتپذیری و موارد مشابه فراهم میکند. او شما را از اختلافات ممکن در آینده و حتی اثرات آنها بر روابط آگاه میسازد. همچنین، راهکارهایی ارائه میدهد تا در به حداقل رساندن این اختلافات کمک کند.
مشاوره پیش از ازدواج چند جلسه است؟
تعداد جلسات این مشاوره معمولاً بهصورت 5 تا 10 جلسه برای زوجین تعیین میشود؛ اما ممکن است نیازها و ویژگیهای شخصیتی مختلف باعث افزایش یا حتی کاهش تعداد جلسات گردند.
چه موضوعاتی در مشاوره قبل از ازدواج بررسی می شوند؟
در مراحل ابتدایی مشاوره، آمادگی زوجین برای تصمیمگیری موردبررسی قرار میگیرد. این شامل شناسایی ترسهای ممکن در زوجین میشود. سپس، به بررسی ویژگیهای شخصیتی طرفین و اختلافات ممکن بین آنها پرداخته میشود. هدف این بخش اطلاعرسانی به زوجین در مورد اختلافات و آموزش چگونگی مدیریت مؤثر این اختلافات است تا از بروز مشکلات جدی در آینده جلوگیری شود. در این بخش قصد داریم شما را با موضوعاتی که در این جلسات بررسی میشوند، آشنا کنیم:
اختلاف در ویژگیهای شخصیتی
- اختلاف طبقاتی
- اختلاف قد
- اختلاف در میزان تحصیلات
- اختلاف در عقاید مذهبی