چشم‌های "تنبل" را زود شناسایی کنید

 

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص چشم پزشکی با بیان اینکه تنبلی چشم بعد از سن ۱۰ سالگی قابل درمان نیست، زمان طلایی برای رفع این عارضه را تا سن پنج سالگی عنوان کرد.

دکتر جلیل امیدیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه بینایی چشم بعد از تولد به مرور کامل می شود، گفت: نوزادان هنگام تولد، بخش سخت افزاری بینایی(چشم و ساختار آن) را دارند، اما بخش نرم افزاری بینایی آنها که همان ارتباطات عصبی بین مغز و چشم است کامل نبوده و به تدریج با افزایش سن کامل می شود.

وی افزود: این ارتباطات عصبی و این مدارهای بینایی به تدریج با دریافت محرک های بینایی شکل گرفته و کامل می شود و اگر به هر دلیل این محرک های بینایی به چشم نرسد و چشم از دریافت آنها محروم شود، این ارتباطات کامل نشده و چشم کودک به اصطلاح "تنبل" می شود.

امیدیان آب مروارید، ضعیف بودن چشم و یا انحراف چشم را از جمله علل ایجاد تنبلی چشم عنوان کرد و افزود: در صورت وجود این عوامل، چشم کودک محرک های بینایی را به خوبی دریافت نکرده و همین امر موجب تنبل شدن چشم او می شود.

امیدیان گفت: اگر تنبلی چشم به موقع شناسایی شود قابل درمان است، بنابراین نیاز است والدین نسبت به غربالگری بینایی کودکان خود به شدت حساس باشند، چرا که درمان تنبلی چشم یک زمان طلایی دارد و پس از آن قابل درمان نیست.

وی افزود: در برخی منابع زمان شناسایی و درمان تنبلی چشم را تا ۱۰ سالگی عنوان کرده‌اند، اما زمان طلایی برای انجام آن تا سن پنج سالگی است و هرچه زودتر شناسایی شود، بهتر است.

امیدیان در خصوص راهکارهای درمان تنبلی چشم گفت: در ابتدا باید علت تنبلی چشم شناسایی شود، اینکه چه چیز مانع دریافت محرک‌های بینایی شده است. به طور مثال اگر چشم کودکی ضعیف است باید از عینک استفاده کنند و یا اگر انحراف دارد باید انحراف او برطرف شود.

وی افزود: در گام دوم پس از رفع علت تنبلی چشم، باید به سراغ رفع خود تنبلی چشم رفته و با بستن چشم سالم، به چشمی که تنبل شده فشار وارد کرده و آن را مجبور به دریافت محرک‌های بینایی کرد.

این متخصص چشم پزشکی هشدار داد که در صورت عدم درمان به موقع تنبلی چشم این عارضه تا پایان عمر با فرد باقی مانده و ضعف بینایی او حتی با استفاده از عینک هم بهبود پیدا نمی‌کند.

وی افزود: در بزرگسالی حتی اگر علت تنبلی چشم هم رفع شود، خود تنبلی چشم را نمی‌توان درمان کرد و ضعف بینایی فرد تا آخر عمر باقی خواهد ماند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد