مذاکرات مصر با حماس درباره افزایش ورود کمک‌ها به غزه

 منابع مصری اعلام کردند قاهره مذاکراتی را با جنبش حماس درباره درخواست این جنبش برای افزایش ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه از طریق گذرگاه رفح و افزایش تعداد مجروحانی که برای معالجه به خارج می‌روند، آغاز کرده است.

به گزارش ایسنا، این منابع تاکید کردند: مذاکرات قاهره با حماس درباره درخواست این جنبش برای افزایش ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و تعداد مجروحانی که از غزه برای معالجه به خارج می‌روند، در حالی آغاز شده است که تعدادی از کشورهای عربی و ترکیه طی تماس‌هایی با رهبران حماس آمادگی خود را برای استقبال از تعداد بیشتری از مجروحان و افرادی که بیماری‌های مزمن دارند، اعلام کردند.

یک منبع مصری در گفت‌وگو با العربی الجدید گفت: مسؤولان قاهره درخواست رهبران حماس برای کاهش بحران انسانی در نوار غزه و نجات زندگی تعداد بیشتری از مجروحان را درک می‌کنند. قاهره به محض شنیدن خواسته مقاومت تماس‌هایی با طرف اسرائیلی در این خصوص برقرار کرد. مسؤولان مصری این خواسته را با هیئت اسرائیلی که اخیرا به قاهره سفر کرد، در میان گذاشتند.

این منبع تأکید کرد: مسؤولان مصری جمعه با رهبران جنبش حماس در قاهره با هدف توافق درباره اقداماتی که باید برای افزایش میزان کمک‌ها اتخاذ کنند، دیدار کردند.

این منبع درباره همزمانی این دیدار با برگزاری جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری در خصوص شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در غزه گفت: رهبران حماس قبل از برگزاری این جلسه و ادعاهایی که اسرائیل در این جلسه مطرح کرد، برای گفت‌وگو درباره افزایش کمک‌ها در قاهره بودند.

این منبع تاکید کرد: دولت اشغالگر از مصر و قطر خواست در پرونده ورود دارو به نوار غزه در یک روند جدا از مذاکرات درباره معامله تبادل اسرا شرکت داشته باشند. اسرائیل آمادگی خود را برای افزایش ورود دارو به نوار غزه در ازای اجازه دادن حماس و جهاد به ورود داروهای لازم برای تعدادی از اسرای بیمار صهیونیست در غزه تا زمان رسیدن به توافقی درباره تبادل اسرا اعلام کردند.

در این راستا مصر رسما ادعاهای تیم حقوقی رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه را تکذیب کرد.

در بیانیه دفتر اطلاعات وابسته به ریاست‌جمهوری مصر آمده است: ضیا رشوان، رئیس این دفتر ادعاهای تیم اسرائیلی در مقابل دیوان بین‌المللی دادگستری را تکذیب کرد. رژیم صهیونیستی مدعی شده بود مصر مسؤول ممانعت از ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه از طریق گذرگاه رفح است.

در این بیانیه تأکید شده است: تمام مسؤولان اسرائیلی و در راس آنها نخست وزیر، وزیر جنگ و وزیر انرژی از آغاز تجاوز به غزه بارها علنا اعلام کردند که اجازه ورود کمک‌ها به نوار غزه به ویژه سوخت را نمی‌دهند چرا که این بخشی از جنگ آنها علیه غزه است. بعد از تمام این اظهارات زمانی که رژیم اشغالگر در مقابل دیوان بین‌المللی دادگستری با اسناد موثق متهم به جنایت‌های جنگی و کشتار جمعی شد، برای فرار از محکومیت احتمالی خود از سوی این دادگاه مصر را متهم کرد. مصر بارها در اظهارات رسمی اعلام کرد که بخش تحت کنترل مصر از گذرگاه رفح باز است و از مسؤولان اسرائیلی خواست اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را بدهند.

در این بیانیه آمده است: تعدادی از مسؤولان ارشد بین‌المللی و در رأس آنها آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از گذرگاه رفح بازدید کردند و هیچ‌کدام از آنها نتوانستند به نوار غزه بروند چرا که ارتش اسرائیل مانع آنها شد یا اینکه به دلیل حملات اسرائیل نگران جانشان بودند. مصر پیشتر با قطر و آمریکا در مذاکرات قبلی حضور داشت و شاهد زورگویی و لجبازی شدید طرف اسرائیلی در مشخص کردن میزان کمک‌هایی بود که وارد نوار غزه می‌شود. در سایه تلاش عمدی اسرائیل برای ناکام گذاشتن ورود کمک‌ها در گذرگاه کرم ابوسالم مصر مجبور شد تا کامیون‌های خود را به صورت مستقیم برای توزیع کمک‌ها در میان ساکنان وارد نوار غزه کند. اگر مقامات اسرائیلی مایل به ورود کمک‌های پزشکی، غذایی و سوخت به غزه بودند شش گذرگاه با نوار غزه دارند که می‌توانستند فورا آن را برای تجارت و نه ورود کمک‌ها باز کنند به ویژه اینکه این تجارت با نوار غزه در سال ۲۰۲۲ بیش از ۴.۷ میلیارد دلار برای بخش تجارت و صنعت اسرائیل سود داشت.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد