نخست وزیر پیشین قطر تأکید کرد تشدید تنش در منطقه نتیجه به حاشیه راندن مساله فلسطین است.
به گزارش ایسنا، حمد بن جاسم، نخست وزیر پیشین قطر در پستی در حساب کاربری خود در پلتفرم «ایکس» نوشت: تشدید تنشهایی که اکنون در منطقه در حال رخ دادن است و آخرین آن حمله به یمن بود چیزی جز نتیجه اجتنابناپذیر به حاشیه راندن مساله فلسطین و نادیده گرفتن حقوق مردم فلسطین برای بیش از ۷۵ سال نیست.
وی افزود: این سیاستها از ابتدا راه را برای مداخلات مستمر طرفهای خارجی برای گسترش دامنه تنش در منطقه ما و تامین منافع آنها باز کرد. ما تبدیل به یک (دربان) یا دستیار خدماتی شدیم که نقشش اجرای سیاستها است و هیچ نظری از خودش ندارد.
به نقل از روسیا الیوم، حمد بن جاسم ادامه داد: متأسفانه امروز وضعیت ما این گونه است. هرچند اتفاقات اطراف ما در وهله اول به ما مربوط میشود. هر روز شاهد افزایش تنش در منطقه هستیم زیرا طرفهایی وجود دارند که به نفع آنها است منطقه ما همچنان روی یک صفحه داغ باشد.
بن جاسم تأکید کرد: اگر آنچه را باید برای حفظ منافع خود انجام بدهیم، انجام میدادیم و برای خاموش کردن جهنم جنگی که مردم غزه را از بین میبرد، تلاش میکردیم، به جایی که اکنون هستیم، نمیرسیدیم و این مستلزم آن است که سیاستهای عملی مؤثری داشته باشیم که به مواضع رسانهای محدود نشود، بلکه بر مردم عرب و تحرکات آن تأثیر بگذارد.
وی تأکید کرد: فقدان این سیاستهای استراتژیک عملی باعث میشود طرفهای خارجی از بحرانهای ما سوء استفاده و برای تشدید آن تلاش کنند. اگرچه نمیخواهم خودتحقیری کنم، اما میبینم که بهتدریج وارد تنشها و عملیاتهای نظامی به بهانههای مختلف میشویم که چه در کوتاهمدت و چه در بلندمدت به نفع کشورها و منافع ما نیست، بلکه خدمت به دیگران است.
حمد بن جاسم افزود: نتیجه این کار این است که ما دیگر قادر به هیچ کاری نیستیم. حتی این آفریقای جنوبی بود که پرونده جنایات جنگی علیه اسرائیل را در دیوان بین المللی دادگستری تشکیل داد و هیچ طرف عربی این کار را نکرد. حتی وقتی مجبور شویم از کاری که آفریقای جنوبی انجام داد، حمایت کنیم ما این کار را با ترس انجام میدهیم و میگوییم: ما هیچ ارتباطی با این مساله نداریم بلکه مجبور شدیم این کار را بکنیم تا کار خودمان را برای فرد موردنظرمان توجیه کنیم.
وی افزود: زمان آن فرا رسیدهاست که وضعیت خود را بررسی کنیم و اشتباهات خود را به ویژه در قبال مساله فلسطین اصلاح کنیم. اینجا من در مورد هیچ جناح فلسطینی صحبت نمیکنم، بلکه درباره مردم فلسطین صحبت میکنم که از سرزمین خود آواره شدهاند. من از آنها برای بازپس گیری حقوقشان حمایت میکنم. همچنین میخواهم نگاه روشن و عاقلانهای به صلح داشته باشیم. این موضوع مستلزم آن است که کشورها استدلالهای قوی و سیاستهای محکمی برای حل مساله فلسطین داشته باشند که حداقل نشان دهنده نارضایتی آنها از تداوم سیاستهای جانبدارانه برخی طرفها از اسرائیل باشد.