به گزارش نفت دیلی، معاون نخست وزیر روسیه در سفر روز چهارشنبه خود به تهران، اعلام کرد: روسیه به طور موثری با ایران در چارچوب اوپک پلاس، همکاری دارد.
الکساندر نواک همچنین اظهار کرد: روسیه و ایران باید کار برای کاهش ریسک های مربوط به زیرساخت انتقال گاز را تحکیم کنند.
دیپلمات نفتی روسیه گفت: تولید فعلی نفت روسیه، حدود ۹.۵ میلیون بشکه در روز است و پیش بینی می شود تولید نفت و میعانات این کشور در سال ۲۰۲۴، بین ۵۲۰ تا ۵۳۰ میلیون تن باشد.
وی همچنین افزود: هنوز زود است درباره تمدید کاهش تولیدی که اوپک پلاس در سه ماهه اول به اجرا گذاشته است، صحبت شود.
معاون نخست وزیر روسیه همچنین گفت: روسیه قصد ممنوعیت صادرات دیزل را ندارد و ممنوعیت صادرات بنزین هر زمانی که بازار دچار اشباع شود، رفع خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد وضعیت در بازار داخلی محصولات نفتی، باثبات است و این یک اقدام، پیشگیرانه بوده است و اکنون، کمبودی نداریم. ما به دنبال تضمین توازن عرضه و تقاضا در آینده هستیم.
روسیه سه شنبه هفته جاری، فرمان ممنوعیت شش ماهه صادرات بنزین از اول مارس را صادر کرد تا در بحبوحه افزایش تقاضای مصرف کنندگان و کشاورزان و تعمیرات پالایشگاهی، قیمتها باثبات بماند.
به گفته دو معامله گر و طبق محاسبات رویترز، این ممنوعیت به کاهش ۵.۷ درصدی قیمت عمده فروشی بنزین در بازار داخلی روسیه طی دو روز گذشته، منجر شد. با این حال، قیمت دیزل هم در دو روز گذشته، ۳.۷ درصد کاهش داشت.
بر اساس گزارش رویترز، در سفر نواک به تهران، جواد اوجی، وزیر نفت ایران اعلام کرد شرکتهای روسی آماده مشارکت در پروژه های تولید پتروشیمی در ایران هستند.
او تاکید کرد: ساماندهی سرویسهای بهداشتی و توجه به نظافت محیطی یکی دیگر از اقدامات مهمی است که در پایگاههای ملی و جهانی باید رعایت شود.
سامه همچنین گفت: برگزاری بازارچههای صنایعدستی، تولید محتوا، اطلاعرسانی، توزیع بروشور، نصب تابلوهای راهنما، جمعآوری زبالهها و رعایت نظافت از دیگر اقدامات مهمی است که همزمان با نوروز در پایگاههای ملی و جهانی باید مورد توجه قرار گیرد.
هادی میرزایی، سرپرست اداره کل امور موزهها نیز گفت: تجهیز، ایمنسازی، اقدامات فرهنگی و هنری، اقدامات اجرایی و مالی و هماهنگی موضوعاتی است که در نوروز ۱۴۰۳ در اماکن فرهنگی تاریخی و موزهها اجرا خواهد شد.
میرزایی در ادامه با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیتهای دستگاههای مختلف، بیان کرد: در نوروز امسال استفاده از ظرفیت شهرداریها میتواند به افزایش جذب بازدیدکننده از موزهها کمک کند.
او همچنین بر ضرورت تشکیل کمیتههای بحران و پدافند غیرعامل در نوروز ۱۴۰۳ با توجه به حوادث پیشبینینشده، تاکید کرد.
شکاف بزرگ در بودجه میراث فرهنگی
علی طلوعی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در این همایش به وضعیت درآمدی این وزارتخانه پرداخت و گفت: خوشبختانه درآمد وزارت میراث فرهنگی امسال ۶۵ درصد رشد داشته است، که ۸۱ درصد این رشد از ورودی موزههاست با این حال همچنان در حوزه میراث فرهنگی به اعتبارات بالایی نیاز داریم.
او افزود: یکی از علتهای افزایش درآمدهای وزارت میراث فرهنگی افزایش درآمدهای موزههاست. خوشبختانه از ابتدای سال تا پایان بهمنماه بیش از ۲۲ میلیون نفر از موزهها و اماکن فرهنگی تاریخی بازدید کردهاند و این در حالی است که تعداد بازدیدکنندگان در کل سال قبل ۲۱ میلیون نفر بود.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: برای مرمت اضطراری بافتها و محوطههای تاریخی ۷ همت نیاز داریم، اما کل اعتبار ما ۴۳۲ میلیارد تومان است. همچنین برای تجهیز و تکمیل موزهها نیز ۶ همت نیاز داریم، اما کل اعتبارات ما در این زمینه ۴۰۹ میلیارد تومان است.
او اظهار کرد: کاملا مشخص است که با این بودجهها و با سازوکار دولتی نمیتوان در حوزه میراث فرهنگی کاری انجام داد، اما باید توجه داشت که اگرچه ۲دهم درصد کل بودجه کشور به وزارت میراث فرهنگی اختصاص دارد، اما سهم ما در تولید ناخالص کشور ۵ درصد و همچنین سهم ما در اشتغال کشور ۸.۳، در صادرات ۱۰ درصد و سهم ما در رشد اقتصادی کشور ۲۹ درصد است.
طلوعی افزود: در جمهوری اسلامی ایران هیچ دستگاهی این ضریب تکاثر پولی را ندارد. هیچ دستگاهی را نداریم که بودجه آن اندک باشد، اما در حوزه اشتغال و رشد اقتصادی تا این حد نقش داشته باشد بنابراین ما میتوانیم با استفاده از ضریب تکاثری نجاتبخش باشیم و این میتواند مزیت اصلی ما باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: ما نزدیک ۶ میلیون شیء تاریخی داریم، اما تنها ۱۵۰ جایگاه شغلی امیناموال داریم که البته این در حالی است که امیناموالهای ما مسئولیتهای دیگری نیز دارند. ما برای نگهداری اشیاء تاریخی حداقل ۶۰۰ امیناموال دیگر نیاز داریم.