چه کسانی می‌توانند رنگ چشم‌شان را عوض کنند؟

امروز بازار اعمال زیبایی در جنبه‌های مختلف داغ شده و این در شرایطی است که برخی از این اعمال می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری را برای متقاضیان به دنبال داشته باشد؛ «تغییر رنگ چشم» از جمله اعمال زیبایی پرمخاطره است که با تبلیغات وسیعی هم در فضای مجازی همراه است؛ این در حالی است که متخصصان تاکید دارند غیر از افرادی که عنبیه آنها به طور کامل ایجاد نشده و این عمل برای‌شان جنبه درمانی دارد، به هیچ وجه برای سایرین توصیه نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، هستند افرادی که برای تجربه رنگ چشمی متفاوت، در شرایط مختلف از لنزهای رنگی استفاده می‌کنند که تا حدودی هم نگهداری و استفاده از آن شرایط خاصی دارد و نگهداری لنز در چشم هم از حساسیت بالایی برخوردار است. از طرف دیگر هم امروزه بازار اعمال زیبایی در جنبه‌های مختلف داغ شده و این در شرایطی است که برخی از این اعمال می‌تواند خطراتی را برای متقاضیان به دنبال داشته باشد که از جمله آن‌ها اعمال مربوط به تغییر رنگ چشم است.

هرچند همواره تاکید می‌شود هر عمل زیبایی ممکن است مخاطراتی را نیز برای متقاضی در پی داشته باشد اما تبلیغات بی‌حد و مرز در فضای مجازی در مجاب کردن افراد برای تغییر چهره و ظاهر، بی‌تاثیر نیست؛ تبلیغات اغراق آمیز تغییر رنگ چشم هم از جمله این اغواگری‌ها و سوءاستفاده از ذائقه و اعتماد مخاطب است.

هرچند به گفته متخصصین، این جراحی برای افرادی که عنبیه چشم آن‌ها به هر دلیلی رنگ ندارد و تابش نور برایشان اذیت‌کننده است، جنبه درمانی دارد، اما تاکید می‌شود که با توجه به عوارض آن، افرادی که صرفا هدف زیبایی‌جویی دارند، بهتر است برای حفظ سلامت خود به سمت این اعمال نروند.

عوارض خطرناک جراحی زیبایی تغییر رنگ چشم
 

دکتر هرمز شمس - متخصص چشم پزشکی و استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایسنا، با هشدار نسبت به تبلیغات شبکه‌های مجازی درباره تغییر رنگ چشم بویژه از سوی غیرمتخصصان، گفت: نکته مهم و قابل توجه آن است که این عمل به‌صورت قرار دادن لنز ثابت روی قرنیه چشم انجام می‌شود که به هیچ وجه عملی ساده و بی‌خطر نیست و از طرفی هم به دلیل برخورد این لنزها با عنبیه می‌تواند موجب آب مروارید و تورم در چشم شود.

خطر کوری با قرار گرفتن لایه اضافی روی عنبیه چشم

وی درباره عوارض عمل تغییر رنگ چشم به ایسنا افزود: این لنزها یک لایه اضافی است که به چشم‌ها وارد می‌شود و با عنبیه چشم که یک لایه شفاف است و سلول‌های آن آندوتلیال و بسیار حساس هستند، برخورد دارد و می‌تواند آن‌ها را از بین ببرد و دیگر هم تولید نشوند. در این صورت این خطر وجود دارد که این لنزها موجب کدورت قرنیه چشم و کوری شوند و در چنین شرایطی تنها راه چاره پیوند قرنیه است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: این عمل‌ها همچنین به زاویه و درون چشم که بین عنبیه و قرنیه است، فشار وارد می‌کند و می‌تواند موجب آب سیاه شود. همچنین این عمل می‌تواند به دلیل تماس با عدسی چشم موجب بروز آب مروارید شود؛ به طور کلی این عمل اگر جنبه درمانی نداشته باشد و به غیر از افرادی که عنبیه آن‌ها به طور کامل ایجاد نشده، به هیچ وجه برای سایرین توصیه نمی‌شود.

تغییر رنگ چشم، چه زمانی جنبه درمانی دارد؟

این متخصص چشم پزشکی و استاد دانشگاه تهران درباره جنبه‌های درمانی اعمال مرتبط با تغییر رنگ چشم به ایسنا گفت: برخی از افراد عنبیه چشم بسیار شفافی دارند که بازتاب نور آن‌ها را اذیت کرده و بینایی‌شان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابراین می‌توان برای بهبود شرایط آن‌ها یک عنبیه مصنوعی رنگی فراهم کرد تا اذیت نشوند و در این صورت این عمل جنبه درمانی دارد اما این جراحی برای یک فرد سالم ریسک بالایی دارد و این در حالیست که برخی افراد متاثر از تبلیغاتی که در شبکه‌های مجازی انجام می‌شود، به انجام این عمل اصرار دارند.

وی در پایان مجددا توصیه کرد: با توجه به پرریسک بودن این عمل، اگر افراد مشکل قرنیه ندارند و این عمل برای آن‌ها جنبه درمانی ندارد، اقدام به این کار نکنند. مهم‌ترین نعمتی که هر انسان دارد سلامتی است و چه بهتر که اقداماتی در راستای به دست آوردن سلامتی بیشتر انجام دهیم نه کارهایی که این مهم را دچار مخاطره می‌کنند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد