به گزارش صنعت نیوز، وزیر راه و شهرسازی ضمن بیان اینکه ایران سرزمینی امن، ارزانتر و سریعتری برای ترانزیت کالاهای هندی به غرب آسیاست، گفت: ما از توافق با هند راضی هستیم، هند را یکی از اقتصادهای بزرگ دنیا میدانیم و توافق با این کشور از برنامههای ایران است.
آیین امضای قرارداد مشارکت شرکت IPGL هند در تجهیز و بهرهبرداری از پایانههای کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار، امروز ۲۴ اردیبهشت ماه با حضور وزیر راه و شهرسازی کشور و وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهههای هند برگزار شد.
مهرداد بذرپاش در این مراسم اظهار کرد: ایران سرزمین فرصتهای ترانزیتی و لجستیکی است و همه تلاشها برای استفاده از این فرصتها در جریان است. در جلسه قبل در محفل خصوصی هم گفتم که ایران سرزمینی امن، ارزانتر و سریعتری برای ترانزیت کالاهای هندی به غرب آسیاست.
وی ادامه داد: هدف ۵۸ درصدی رشد ترانزیت کشور در ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱، گواه اهتمام دولت ایران برای توسعه ترانزیت و زیرساختهای ترانزیتی بین کشورهای منطقه است. ادامه رشد بیش از ۵۰ درصدی ترانزیت در سال جدید، گواه ادامهدار بودن این رشد و اهتمام دولت در این مسیر است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: پیش از این در نشست سهجانبه بین ایران - هند - روسیه، نقشه کلانپروژه ایرانراه ارائه شده بود. توافقی که بهدنبال این نقشه انجام شده بود و امروز به امضا خواهد رسید، گواه تلاش برای توسعه روابط ترانزیتی است.
بذرپاش با بیان اینکه چابهار یک نگین درخشان در سواحل ایران است و میتواند نقطه کانونی ترانزیت منطقه باشد، افزود: تکمیل پروژه ریل چابهار به زاهدان و از آنجا به سرخس و اینکه تلاش میکنیم تا پایان امسال چابهار به زاهدان به نتیجه برسد، بر اهمیت این بندر میافزاید. توسعه راههای مواصلاتی جادهای در مسیر دریا و پهنه درست و توسعه فرودگاهی از برنامههای اصلی ما در آن منطقه است. تعریف شهرهای ساحلی در بندر چابهار نیز بر ارزش آن بندر خواهد افزود.
وی با بیان اینکه ما از این توافق راضی هستیم و به هند اعتماد کامل داریم، گفت: ما هند را یکی از اقتصادهای بزرگ دنیا میدانیم. توافق با کشور هند از برنامههای ایران است. همانطور که جناب وزیر هند اشاره کردند، این قرارداد شروعی برای ادامهدار بودن ابتدای بین ارتباط بین دو کشور است.