ظرفیت تولید روزانه بنزین کشور به مرز 58 میلیون لیتر رسید

به گزارش نفت دیلی، مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی اعلام کرد: طرح های توسعه ای پالایشگاه های کشور یکی پس از دیگری تا نیمه اول سال آینده به بهره برداری خواهند رسید و هم اکون ظرفیت تولید بنزین کشور به مرز 54 میلیون لیتر در روز رسیده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در مراسم افتتاح طرح بنزین سازی پالایشگاه امام خمینی شازند گفت: هم اکنون میزان تولید و مصرف بنزین در کشور تقریبا متعادل شده و با اجرای طرح های توسعه ای در پالایشگاه ها میزان تولید روزانه بنزین از حدود 43 میلیون لیتر به مرز 58 میلیون لیتر رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه روزانه 131 میلیون لیتر بنزین و 122 میلیون لیتر نفت گاز با استانداردهای یورو 4 و 5 در کشور تولید خواهد شد، گفت: این موفقیت حاصل اجرای طرح های توسعه ای در پالایشگاه ها به دستور رئیس جمهور بوده است.

علیرضا ضیغمی با تاکید بر اینکه در گذشته خوراک پالایشگاه امام خمینی شازند از نفت آسماری اهواز با ظرفیت 135 هزار بشکه تامین می شد گفت: با تغییرات ایجاد شده این خوراک هم اکنون از نفت دزفول شمالی (منطقه ایلام و کرمانشاه) به ظرفیت 195 هزار بشکه و از نفت خام آسماری به ظرفیت 115 هزار بشکه تامین می شود.

وی با تاکید بر اینکه با ابتکار دولت در اجرای طرح هدفمندی یارانه ها و سامانه هوشمند سوخت مصرف بنزین کشور به کمتر از 60 میلیون لیتر رسیده است، گفت: این در شرایطی است که اگر سالانه یک میلیون خودرو تولید کرده باشیم هم اکنون باید میزان مصرف بنزین به بیش از 120 میلیون لیتر در روز می رسید.

معاون وزیر نفت افزود: در سال 85، 27.5 میلیون لیتر بنزین به کشور وارد می شد که با اجرای طرح های توسعه ای در پالایشگاه های قدیمی کشور هم اکنون این میزان به صفر رسیده است و تنها مقدار کمی بنزین از طریق مجموعه های پتروشیمی وارد کشور می شود.

ضیغمی افزود: میانگین عمر پالایشگاه های موجود کشور 30 سال است که با تکنولوژی های جدید در طرح های توسعه ای تولیدات این پالایشگاه ها را به استانداردهای روز دنیا نزدیک خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه در طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی شازند آخرین تکنولوژی روز را در واحدهای RCD و RFCC ثبت کردیم افزود: طرح های توسعه ای پالایشگاه های کشور یکی پس از دیگری تا نیمه اول سال آینده به بهره برداری خواهند رسید.

ضیغمی با اشاره به دستور رئیس جمهور برای واگذاری پالایشگاه ها به بخش خصوصی گفت: هم اکنون به غیر از دو پالایشگاه آبادان و امام خمینی سهام بقیه پالایشگاه های موجود به بخش خصوصی واگذار شده است.

وی تاکید کرد: تا کنون 48 میلیارد دلار در طرح های توسعه ای پالایشگاه ها، 25 میلیارد دلار در پالایشگاه های جدید، 2 میلیارد دلار در طرح های بنزین سازی و 3.7 میلیارد دلار در طرح های ذخیره سازی و خطوط لوله شرکت پالایش و پخش سرمایه گذاری شده است.

وی تاکید کرد: در آینده نزدیک با اجرای همه پروژه های پالایشگاهی و ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس دو هزار تن گوگرد در کشور با اهداف صادراتی تولید خواهد شد.

ضیغمی در پایان تاکید کرد: به جز طرح توسعه پالایشگاه تبریز، پالایشگاه اصفهان و پالایشگاه بندرعباس که تا سه ماه نخست سال آینده به بهره برداری می رسد، باقی طرح های توسعه ای پالایشگاه ها تا پایان امسال وارد مدار بهره برداری خواهند شد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد