مدیرعامل شرکت نفت و گاز شرق، حجم کنونی تولید گاز ترش از مخزن مزدوران را 51.5 میلیون مترمکعب و حجم گاز شیرین تولیدی از مخازن منطقه را 8.5 میلیون مترمکعب خواند و گفت: با تعمیرات انجام شده، توان تولید و تحویل گاز این شرکت به پالایشگاه گازی شهید هاشمینژاد در آذر ماه امسال به روزانه 60 میلیون مترمکعب گاز ترش و شیرین رسید.
وی با بیان این که ظرفیت تولید شرکت نفت و گاز شرق در سال گذشته حدود 57.6 میلیون مترمکعب بوده است، گفت: با راهاندازی چاه شماره 52 گاز ترش خانگیران، حجم تولید گاز از این منطقه به 60 میلیون مترمکعب افزایش یافته است که با در مدار تولید قرار گرفتن چاه شماره 41 گاز ترش و 59 شوریجه نیز این رقم به 61 میلیون مترمکعب در روز هم میرسد.
روند تولید گاز در خانگیران همچنان افزایشی است
مهدیپور با بیان این که روند تولید گاز از منطقه خانگیران همواره روند افزایشی داشته است، اعلام کرد: تولید گاز شرکت نفت و گاز شرق در سال جاری در قیاس با تعهدهای تکلیفی، حدود 12 درصد و در قیاس با سال گذشته 5.5 درصد افزایش داشته است.
وی با بیان این که شرکت نفت و گاز شرق در 6 ماه نخست امسال هفت میلیارد و 313 میلیون و 451 هزار مترمکعب گاز به شرکت ملی گاز ایران تحویل داده است، پیشبینی کرد این رقم تا پایان امسال به حدود 16.5 میلیارد مترمکعب برسد.
تزریق روزانه 10 میلیون مترمکعب گاز به شوریجه D
مدیرعامل شرکت نفت و گاز شرق از راهاندازی مرحله نخست طرح تزریق گاز شیرین به میدان شوریجه D در اوایل سال 1391 خبر داد و افزود: در این طرح در هشت ماه نخست سال، روزانه 10 میلیون مترمکعب گاز شیرین به مخزن یاد شده تزریق میشود.
مهدیپور ادامه داد: سرانجام در چهار ماه پایانی سال، امکان برداشت روزانه 20 میلیون مترمکعب گاز فراهم شود؛ در این پروژه حفر 11 حلقه چاه پیشبینی شده است.
وی افزود: گاز تزریقی به شوریجه از گاز مازاد شبکه سراسری و پالایشگاه، همچنین از گاز وارداتی از ترکمنستان تأمین میشود.
برداشت 240 میلیارد مترمکعب گاز از مخازن خانگیران
مهدیپور اعلام کرد: از مجموع میدانهای تولیدی منطقه خانگیران از آغاز تولید آنها تا کنون حدود 240 میلیارد مترمکعب گاز ترش و شیرین برداشت شده است.
وی یادآور شد: هم اکنون مخازن این منطقه در دست مطالعه است تا حجم واقعی گاز قابل استحصال آن مشخص شود، اما پیشبینیها نشان میدهد که مخازن منطقه خانگیران هنوز به نیمه دوم عمر خود نرسیدهاند و بیش از این میزان نیز قابل برداشت است.
نتیجه اکتشافهای جدید در خانگیران اعلام میشود
مدیرعامل شرکت نفت و گاز شرق تصریح کرد: شرکت نفت مناطق مرکزی شناسایی پتانسیلهای جدید در منطقه خانگیران و در لایههای پایینی آن را در دستور کار داشته و برای این منظور سال گذشته در منطقه ای به وسعت 500 کیلومتر مربع لرزهنگاری کرده است که پس از بررسی دادههای لرزهنگاری، نتیجههای اکتشافی اعلام و حفاری در آن آغاز میشود.
وی منطقه شمال شرقی کشور را یک منطقه گازخیز و بهرهمند از پتانسیلهای گازی ناشناخته خواند و افزود: مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، از دو سال گذشته عملیات اکتشافی گستردهای را در 50 کیلومتری خانگیران به سمت کلات و بجنورد و ... اجرا کرد که به دنبال آن دو مخزن گازی را شناسایی کرد.
مهدیپور مخزن گازی توس در 60 کیلومتری خانگیران و مخزن گازی عطار در محدوده کوه مزدوران در جاده مشهد - سرخس را از جمله نتیجههای اکتشافی جدید در منطقه شمال شرق کشور اعلام و تصریح کرد: عملیات حفاری چاه توس یک انجام و وجود گاز ترش و شیرین در آن اثبات شده و حفاری در مخزن عطار نیز در حال انجام است.
وی با بیان این که توسعه میدانهای گازی توس و عطار در دستور کار قرار گرفته است، پیشبینی کرد که با بهرهبرداری از ذخایر گاز ترش این مخازن، تولید از این دو میدان به روزانه چهار میلیون مترمکعب برسد.