به گزارش نفت دیلی، دبیر کل مجمع جهانی انرژی با اشاره به چالش های بازار انرژی، افزایش همکاری میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان انرژی را برای یافتن راه حلی پایدار برای این چالش ها ضروری دانست.
نوئه ون هالست تصریح کرد: بیشتر پیش بینی ها نشان می دهد که در پی روند رو به رشد جمعیت جهان تقاضای انرژی در دهه های آینده با افزایش قابل توجهی همراه خواهد بود.
وی افزود: علاوه بر رشد جمعیت ما هم اکنون شاهد ارتقای استانداردهای زندگی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه هستیم، بنابراین دو عامل رشد جمعیت و بهبود استانداردهای زندگی در رشد تقاضای انرژی نقش عمده ای خواهند داشت.
دبیر کل مجمع جهانی انرژی (آی یی اف) عنوان کرد: برآوردها حاکی از آن است که سوخت های فسیلی هم اکنون بخش عمده تامین انرژی جهان را بر عهده دارند و این شرایط همچنان ادامه می یابد به طوری که پیش بینی می شود ظرف 20 تا 30 آینده سوخت های فسیلی همچنان 70 تا 80 درصد از کل مصرف انرژی جهان را شامل شوند.
ون هالست ادامه داد: با توجه به این شرایط ما همچنان به سرمایه گذاری های بیشتر در پروژه های نفت و گاز نیاز داریم اما با توجه به چالش های موجود درباره تغییرات اقلیمی جهان تولید کنندگان و مصرف کنندگان باید برای افزایش سازگاری این سوخت ها با محیط زیست از فناوری ها و نوآوری های جدید بهره گیرند.
وی درباره بهای نفت مطلوب برای دو قشر تولید کننده و مصرف کننده گفت: پاسخ به این سوال تا حدودی دشوار است و هر گونه اظهارنظر در این باره مانند یک تصویر لحظه ای خواهد بود زیرا بی شک بهای کنونی نفت خام با قیمت های یک تا دو سال آینده متفاوت خواهد بود و تغییر و تحول در هزینه های صنایع مختلف بر این روند تاثیر دارد.
ون هالست گفت: ارزیابی های عمومی نشان می دهد که قیمت های جهانی نفت خام نباید به سطوح بسیار پایین سقوط کند زیرا قیمت های بسیار پایین به اندازه کافی مشوق سرمایه گذاری در پروژه های نفتی به منظور افزایش ظرفیت های تولید جدید نخواهد بود.
وی تصریح کرد: همچنین رشد قیمت ها به سطوح بسیار بالا می تواند شرایط اقتصادی جهان را به مخاطره بیندازد و به رشد اقتصادی آسیب بزند به طوری که وقوع چنین شرایطی نیز می تواند بر روند تقاضای جهانی نفت تاثیر منفی بگذارد.
دبیرکل آی یی اف یادآور شد: بهای نفت باید در سطوحی باشد که علاوه بر کمک به ادامه سرمایه گذاری های جدید در پروژه های افزایش ظرفیت های تولید، شرایط اقتصادی جهان را نیز به مخاطره نیندازد.
ون هالست گفت: حدود یک سال پیش بازه های قیمتی مختلفی برای بهای مطلوب نفت اعلام شده بود و برخی بهای 70 تا 90 دلار برای هر بشکه را برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان مطلوب ارزیابی کرده بودند.
وی عنوان کرد: موافقان بهای نفت مطلوب 70 تا 90 دلار برای هر بشکه بر این باور بودند که با سقوط بهای نفت به سطوح پایین تر از 70 دلار سرمایه گذاری های نفتی در مناطقی که هزینه های برداشت نفت بالاست مانند پروژه های ماسه های نفتی کانادا، پروژه های فراساحلی برزیل و کشورهای آفریقایی، متوقف می شود.
به گفته ون هالست، ادامه سرمایه گذاری در پروژه های یاد شده نیازمند قیمت های بالای نفت است؛ با این وجود بهای نفت در آن زمان حتی بهای نفت بیش از 90 دلار برای هر بشکه را به ضرر اقتصاد جهان می دانستند.
وی تاکید کرد: بهای نفت باید در شرایط مطلوبی حفظ شود زیرا قیمت های بسیار بالا می تواند روند تقاضای جهانی نفت را تحت تاثیر قرار دهد و این موضوع سبب کند شدن رشد اقتصادی جهان شود.
ون هالست با بیان این که نظریه بهای نفت مطلوب 70 تا 90 دلار مربوط به یک سال گذشته است و نمی دانم که آیا این نظریه همچنان پابرجاست، گفت: در شرایط کنونی تثبیت بهای نفت در سطوح بیش از 100 دلار برای هر بشکه در طولانی مدت می تواند شرایط اقتصادی جهان را با مشکل رو به رو سازد.
وی عنوان کرد: تولید کنندگان و مصرف کنندگان عضو و غیر عضو مجمع جهانی انرژی آگاه هستند که قیمت های جهانی نفت خام نباید به سطوح بسیار بالا و یا به سطوح بسیار پایین برسد.
ون هالست همچنین با اشاره به لزوم ثبات بیشتر در بازارهای انرژی جهان گفت: با توجه به وجود چالش های موجود در بازار انرژی جهان، تعامل میان تولید کنندگان و مصرف کنندگان انرژی در جهان اهمیت خاصی دارد و برای یافتن راه حلی پایدار درباره چالش های بازار انرژی در جهان باید همکاری ها و مذاکرات میان دو طرف افزایش یابد.
دبیرکل آی یی اف در پایان یادآور شد: تولید کنندگان و مصرف کنندگان برای تشخیص و بررسی تفاوت ها در سیاست های انرژی دو طرف و رسیدن به همگرایی نیازمند همکاری و گفت گو های بیشتری هستند.