به گزارش صنعت نیوز، سرپرست سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، گفت: معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، ۲۰۰۰ گرنت فناوری تصویب کرده است که از این میان ۵۰۰ گرنت صنعتی به سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران اختصاص مییابد.
محمدنبی شهیکی تاش در آیین معارفه خود، ضمن تسلیت شهادت سید حسن نصرالله از تلاشها و خدمات حسن زمانیان در زمان تصدی مسئولیت این سازمان قدردانی کرد.
وی اظهار کرد: سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران یکی از نهادهای درخشان و پرافتخار زیست بوم فناوری کشور است، در این چهار دهه انقلاب در هر مقطع زمانی با اینکه فراز و نشیبهای فراوانی را تجربه کرده است؛ یک سازمان دارای کارنامه قابل قبول در حوزه علم و فناوری کشور شناخته میشود.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم گفت: نکتهای که ما نباید از آن غافل شویم، تحولات فناوری است که ما در هر مقطع زمانی باید طراحی جدید داشته باشیم، متاسفانه دانشگاههای ما نتوانستند همپای نیازهای ما که متناسب با آینده است، ساختار و فرهنگسازی خود را تغییر دهند. بنابراین، باید نقش و جایگاه دانشگاهها ارتقاء یابد تا بتوانند به عنوان یک نهاد توسعهیافته و نهاد پیشرفته و ارزشآفرین برای کشور نقشآفرینی کنند.
ضرورت ارتقای پارکهای علم و فناوری به نسل سه
شهیکی اظهار کرد: اکثر پارکهای فناوری کشور در نسل اول قرار دارند و با استانداردهای پارکهای فناوری نسل ۳ و دارای ارزشآفرینی فاصله دارند؛ همچنین با راهبردی که مطلوب وزیر علوم است نیز فاصله معناداری دارند.
وی ادامه داد: سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران سازمان توسعهای محسوب میشود و نقش و کارکرد ملی دارد و باید بتوانیم این قامتی را که سازمان دارد، ارتقاء دهیم و از این جهت جایگاه و ارزش چنین نهادی باید پررنگتر شود و الگوهای جدیدی به آن تزریق شود.
وی افزود: در دوره مدیریت جدید وزارت علوم تلاش میکنیم مأموریتهای قبلی را که این سازمان داشت، قویتر جلو ببریم؛ اما با توجه به تحولات و نیاز جامعه، تامین زنجیرههای ارزش راهبردی را دنبال میکنیم تا این سازمان بتواند در حوزههایی که میتواند، برای کشور فرصت جدید ایجاد کند.
شهیکی اظهار کرد: چند برنامه را در این دوره با رهنمودهای وزیر علوم و تیم اجرایی که در حوزه اتاق فکر وزارت است، دنبال میکنیم که یکی از اقدامات، تبدیل مدل اقتصادی این سازمان به کانون خلق ثروت است.
سرپرست سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران افزود: ما نیاز داریم ظرفیت گرنت دهی به محققان در این سازمان تقویت شود و طرحی را در معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم شروع کردیم و در فاز اول ۲۰۰۰ گرنت را تامین اعتبار کردیم که برنامهریزی میکنیم ۵۰۰ مورد از این گرنتها در قالب گرنت صنعتی به سازمان پژوهشها اختصاص پیدا کند، چون بالندگی این سازمان میتواند کمک کند تا الگویی برای دیگر نهادها باشیم.
به نقل از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی، شهیکی افزود: ما شدیداً در روند توسعه و پیشرفت نیاز به نقاط امیدبخش و الگوهای مؤثر داریم و من باور دارم که سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران میتواند به عنوان یکی از کانونهای اثرگذار برای چنین جریان و فرایندی نقش مؤثر ایفا کند.
سرپرست سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، گفت: دکتر زمانیان، رئیس سابق سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تحرک معناداری را در اینجا ایجاد کرده است و اعداد و ارقام گویای این واقعیت است که رشد معناداری در درآمدهای اختصاصی شکل گرفته است و ما باید سازمان را به سمت درآمد عملیاتی پایدار از جریان فناوری جهتدهی کنیم.
ایجاد سکوهای تامین مالی
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم گفت: باید تلاش کنیم فناوری به بازار متصل شود. برنامهریزی ما این است که تا انتهای سال آینده اولین سکوی تامین مالی کشور را در معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم ایجاد و وارد فاز اجرایی کنیم؛ دومین سکو هم در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان که مقدمات ظرفیت آن با بازار فرابورس فراهم شده، اجرا خواهد شد.