تولید نقشه ملی ژئومکانیک توده سنگ‌های کشور در دستور کار سازمان زمین‌شناسی

 

به گزارش صنعت نیوز، رئیس گروه زمین‌شناسی مهندسی و ژئوتکنیک سازمان زمین‌شناسی از تهیه و تدوین نقشه ملی ژئومکانیک توده سنگ‌های کشور تا یک سال آینده خبر داد و گفت: تهیه این نقشه یکی از پروژه‌های مهم و در دست اجرای گروه زمین‌شناسی مهندسی و ژئوتکنیک است که تاکنون اطلاعات ۱۲ استان از جمله البرز، کرمانشاه، لرستان، فارس، سمنان‌ و... پیاده‌سازی و تنظیم شده است.

دکتر مسعود محمودپور با بیان این‌که در حال حاضر اطلاعات و داده‌های گوناگونی از ویژگی‌های مهندسی سنگ‌های کشور تهیه و تنظیم شده است، اظهار کرد: منابع و اطلاعات لازم برای این امر از برداشت‌های صحرایی در قالب تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی مهندسی با مقیاس‌های یک‌پنجاه‌هزارم و یک‌بیست‌وپنج‌هزارم و اطلاعات تخصصی در گزارش‌ها و مقالات بررسی مخاطرات در کشور به دست آمده که همگی توسط کارشناسان این گروه و مراکز سازمان تهیه و تولید شده‌اند و یا در حال حاضر در دست تهیه هستند.

وی با تاکید بر این‌که ویژگی‌های ژئومکانیکی سنگ‌ها از جمله مباحث چالش برانگیز در انجام پروژه‌های عمرانی است، افزود: به طور یقین، امکان پیاده‌سازی تمام ویژگی‌های مهندسی سنگ‌ها در این نقشه امکان‌پذیر نخواهد بود و تلاش شده تا مهم‌ترین مؤلفه‌های مهندسی سنگ‌ها که تاثیر مستقیمی بر نحوه رفتار مهندسی آنها خواهند داشت، در این نقشه بازتاب یابند.

رئیس گروه زمین‌شناسی مهندسی و ژئوتکنیک سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور خاطرنشان کرد: نگرش اصلی در تهیه این نقشه انعکاس اطلاعاتی از توده‌ سنگ‌ها است که در پروژه‌های عمرانی مانند احداث تونل‌ها، سدسازی و توسعه راه‌ها و جاده‌های کشور تاثیرگذار است.

به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، محمودپور افزود: امید است تمامی داده‌های مورد نظر پس از فرآیند استخراج از منابع بیان شده و انجام مرحله راستی‌آزمایی و تدقیق، در تکمیل نقشه ملی ژئومکانیک توده سنگ‌های کشور به کار گرفته شود و پس از گذشت مراحل تولید نقشه و تایید در شورای انتشارات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، در اختیار کارشناسان، دانش‌پژوهان و مهندسین ژئوتکنیک کشور جهت بهره‌برداری قرار گیرد.   




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد