استخراج سوخت ذوب شده از راکتور هسته‌ای فوکوشیما برای اولین بار توسط یک ربات

 

یک ربات که از راه دور کنترل می‌شد برای اولین بار یک تکه کوچک از سوخت ذوب شده‌ی یکی از سه رآکتور نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما دایچی که در سال ۲۰۱۱ سونامی به آن آسیب زده بود، ‌جمع آوری کرد.

به گزارش ایسنا، هلدینگ شرکت برق توکیو که مدیریت این نیروگاه را بر عهده دارد، روز شنبه گفت که این ربات که ظاهری مشابه چوب ماهیگیری قابل گسترش دارد، با موفقیت سنگ‌ریزه‌ای به بزرگی پنج میلی‌متر را از سطح بالایی بقایای تلنبار شده‌ی سوخت مذاب که در کف مخزن نگهداری اولیه راکتور شماره ۲ قرار دارد، برداشت.

به نقل از ای‌بی‌سی، ربات «تلسکو»، با انبر جلویی‌اش قطعه ذوب شده را نگه داشت تا کارگرانی که با تجهیزات کامل آماده بودند، اوایل روز شنبه «تلسکو» را برای ذخیره‌سازی ایمن به محفظه‌ای دربسته منتقل کردند.

این اولین باری است که سوخت ذوب شده از مخزن نگهداری خارج می‌شود. اما این ماموریت تا زمانی که مشخص نشود که رادیواکتیویته نمونه کمتر از استاندارد تعیین شده است و به طور ایمن در یک ظرف قرار بگیرد، پایان نمی‌یابد.

اگر رادیواکتیویته از حد مجاز فراتر رود، ربات باید به داخل رآکتور برود تا قطعه دیگری پیدا کند.

این ماموریت ابتدا در ماه اوت برای سفری دو هفته‌ای آغاز شد اما دو بار به دلیل حوادث ناگوار به حالت تعلیق درآمد.

اولین بار، اشتباه در فرآیند، کار را نزدیک به سه هفته متوقف کرد، سپس دو دوربین رباتیک که برای انتقال نماهای مناطق هدف برای اپراتورها در اتاق کنترل از راه دور طراحی شده بودند، از کار افتادند. مشکل دوربین‌ها نیاز به بیرون آمدن ربات برای جایگزینی قبل از شروع مجدد ماموریت داشت.

فوکوشیما دایچی سیستم‌های خنک کننده کلیدی خود را در جریان زلزله و سونامی سال ۲۰۱۱ از دست داد و همین باعث ذوب شدن سه راکتور آن شد. تخمین زده می‌شود که ۸۸۰ تُن سوخت مذاب رادیواکتیو کشنده در آنها باقی مانده است و تعدادی کاوشگر رباتیک برای کشف چگونگی از کار انداختن نیروگاه ارسال شده است.

تلسکو روز چهارشنبه با موفقیت قطعه‌ای را که احتمالا کمتر از سه گرم بود، از منطقه برنامه‌ریزی شده درست زیر هسته راکتور واحد ۲، که مقادیر زیادی سوخت ذوب شده در جریان ذوب ۱۳ سال پیش از آن سقوط کرد، برداشت.

رئیس کارخانه آکیرا اونو(Akira Ono) می‌گوید که قطعات کوچک می‌تواند داده‌های کلیدی را برای برنامه‌ریزی استراتژی از کار انداختن، توسعه فناوری و ربات‌های لازم برای این حادثه ارائه دهد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد