توقف طرح توسعه امامزاده یحیی

 

به گزارش صنعت نیوز، پس از رسانه‌ای شدن طرح اولیه «توسعه امامزاده یحیی» در بافت تاریخی و ثبت‌شدۀ عودلاجان، معاون میراث فرهنگی استان تهران از توقف این طرح خبر داد.

محسن سعادتی پس از خبری شدن و انتشار نقشه طرح توسعه امامزاده یحیی که به تخریب ۱۳۹ پلاک خانه، مدرسه، مرکز آموزشی، حسینه و گذر در بخشی از بافت ثبت ملی عودلاجان (اودلاجان) در تهران منجر می‌شد، از محدودۀ طرح «توسعه امامزاده یحیی» بازدید کرد و از تداوم نظارت و حفاظت از بافت تاریخی عودلاجان و بناهای ارزشمند پیرامون امامزاده یحیی تهران خبر داد و تأکید کرد: حفظ هویت و اصالت این بخش از تهران برای میراث فرهنگی بسیار حائز اهمیت است. طرح اولیه ارائه شده مورد تایید اداره‌ کل میراث‌فرهنگی استان تهران نبوده و هر طرحی در این خصوص باید با رعایت اصول حفاظت از این بافت ارزشمند و با بررسی دوباره و تأیید اداره کل میراث‌فرهنگی استان تهران مصوب شود.

معاون میراث فرهنگی استان تهران با اشاره به بررسی کارشناسی طرح ارسال‌شده، گفت: این اداره کل تأکید دارد که علاوه‌بر حفاظت از ساختمان‌های تاریخی، معابر و دانه‌بندی‌های این محدوده نیز باید به‌طور کامل حفظ شوند.

سعادتی افزود: در راستای وظایف این اداره کل، مرمت و حفاظت از گنبد تاریخی و ارزشمند امامزاده یحیی در نیمه اول سال جاری انجام شده است.

روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران همچنین یادآور شد: بافت تاریخی عودلاجان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و کهن‌ترین مناطق تاریخی شهر تهران، به شماره ۱۵۳۸۱ و در ۲۴ اسفند ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و تحت نظارت و حفاظت مستمر میراث فرهنگی استان تهران قرار دارد.

«طرح توسعه امامزاده یحیی (ع)» با هدف گسترش صحن و شبستان این بقعه با آزادسازی فضایی به وسعت ۳۸ هزار متر مربع در بافت ثبت‌شده عودلاجان از سوی سازمان نوسازی شهرداری پیگیری شده است. در طرح اولیه آمده که در سه فاز ۳.۸ هکتار (۳۸ هزار متر مربع) از فضای پیرامونی امامزاده یحیی آزادسازی می‌شود، که در فاز نخست ۴۷ پلاک، در فاز دوم ۳۰ و در فاز سوم، ۶۲ پلاک تخریب خواهد شد، که اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، این طرح را تایید نکرده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد