به گزارش صنعت نیوز، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: آمارهای ما نشان میدهد که با مکانیزمهای طراحی شده، فروش شرکتهای دانشبنیان رشد داشته است و امید این را میدهد که در آینده گزارشهای خوبی از وضعیت شرکتهای دانشبنیان داشته باشیم.
دکتر محمدصادق خیاطیان امروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه متافو در محل نمایشگاه بینالمللی در جمع خبرنگاران، این نمایشگاه را یکی از نمایشگاههای باسابقه در کشور توصیف کرد که به شناساندن و معرفی حوزه مواد و متالورژی کمک میکند.
وی افزود: خوشبختانه شرکتهای دانشبنیان متعددی در کشور داریم که در حوزههایی چون مواد پیشرفته و تجهیزات فعالیت میکنند.
خیاطیان با اشاره به برپایی پاویون شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاه متافو، اظهار کرد: در این رویداد ۱۵ شرکت دانشبنیان در این پاویون آخرین دستاوردهای فناورانه خود را عرضه میکنند. با توجه به استقبال مصرف کنندگان این محصولات، برپایی این پاویون موجب شده است که محصولات ساخته شده در شرکتهای دانشبنیان به جامعه شناسانده شود.
وی با بیان اینکه برخی از محصولات تولیدی این شرکتها در حوزههای مواد پیشرفته و تجهیزات تاکنون از خارج وارد میشده است، ادامه داد: برپایی این نمایشگاه باعث شد که جامعه با این دستاوردها آشنا شوند.
رشد فروش شرکتها در سایه افزایش اعتبارات صندوق
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص اعتبارات این صندوق، اظهار کرد: خوشبختانه با تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان، در بعد تزریق منابع اتفاقات خوبی رخ داده است و جا دارد که از مجلس شورای اسلامی برای تصویب این قانون و هم از دولت و سازمان برنامه و بودجه که اهتمام به اختصاص اعتبارات این صندوق دارند، تشکر کرد.
وی اضافه کرد: با اتفاقاتی که در حوزه تامین اعتبارات رخ داده است، امیدواریم شاهد رشد تزریق منابع به شرکتهای دانشبنیان باشیم، ولی آمارهای ما نشان از رشد فروش شرکتها دارد و امید این را میدهد که در آینده گزارشهای خوبی از وضعیت شرکتهای دانشبنیان داشته باشیم.
خیاطیان با تاکید بر اینکه بخشی از توسعه و ارتقای فروش شرکتهای دانشبنیان مربوط به منابع مالی است که در اختیار شرکتها قرار میگیرد و یادآور شد: البته رشد فروش شرکتها تنها از طریق فعالیتهای صندوق است، ولی شرکتها میتوانند از طرق مختلف چون بازار سرمایه و بانکها تامین مالی کنند، اما صندوق میتواند در این زمینه تسهیل کننده باشد و همچنین منابعی را که در اختیار دارد، با تسهیل بیشتری نسبت به سایر نهادهای حمایتی، در اختیار شرکتها قرار دهد.
۸ بسته حمایتی صندوق
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به روند افزایشی اعطای تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان، توضیح داد: ما در قالب شعار سال، ۸ بسته حمایتی را با عنوان بسته جهش تولید تعریف کردیم که در حال اجرا است.
وی افزود: بر اساس بستههای حمایتی شرکتهایی که دو تا سه برابر فروش بیشتر داشته باشند، میتوانند از تسهیلات این بسته برخوردار شوند.
خیاطیان اضافه کرد: شرکتهای کوچکتر و نوپا در قالب بسته هزار فناور مورد حمایت قرار گرفتند تا به شرکتهای فناور تبدیل شوند.
وی ادامه داد: برای اجرای این بسته هم تبصره ۲ قانون بودجه به ما کمک کرده و با تعامل خوبی که با بانکها داریم، به عنوان منابع تکلیفی بانکها، ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان منابع دیده شده است و عملکرد ما و بانکها در حوزه حمایت از شرکتها نسبتا خوب است و با معرفی شرکتها به بانکها که از سوی ما انجام میشود و همچنین با مکانیزمی که طراحی شده، بانکها تبصره ۲ قانون بودجه را اجرایی میکنند.
خیاطیان با تاکید بر اینکه با این مکانیزم و منابع آن کمک خوبی به شرکتهای کوچک شده است، گفت: در حوزه زیر ساخت و سرمایه ثابت برای تامین تجهیزات مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان، برنامه توانا را تعریف کردیم. این بسته بیشتر بر اساس منابع داخلی صندوق است و امیدوارم این تزریق منابع از استقبال بیشتری برخوردار شود و ما هم بتوانیم پاسخگوی شرکتهای دانشبنیان باشیم.