روایت پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی باید حاصل شود

 

به گزارش صنعت نیوز، دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه گفت: در کنار سواد فنی و آشنایی با کاربست هوش مصنوعی باید به این فکر کنیم که آحاد جامعه ما این فناوری را بشناسند و بر اساس مطالبه مردم مدیران به این سمت حرکت کنند.

حجت‌الاسلام علوی رئیس شبکه‌های جهانی ولایت در نشست هیئت اندیشه ورز روایت پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی که امروز ۱۰ آذرماه در سالن جلسات ابوذر مدرسه امام کاظم(ع) برگزار شد، ضمن تشریح فعالیت‌های شبکه‌های جهانی ولایت، اظهار کرد: قابلیت‌هایی در شبکه‌های جهانی ولایت وجود دارد، اگر در این عرصه از ابزار و فناوری هوش مصنوعی استفاده شود قطعاً نتایج بسیار خوب و خروجی‌های موثرتری را شاهد خواهیم بود.

وی اضافه کرد: در شبکه جهانی ولایت ۱۵سال دیتای پاسخگویی و بانک اطلاعات پاسخ به شبهات جمع آوری و وجود دارد که اگر از ابزار هوش مصنوعی در این عرصه استفاده شود، کار عظیمی در عرصه پاسخگویی به شبهات شکل خواهد گرفت و کاربرد دیتاها و محتوای موجود در شبکه ولایت را افزون تر از گذشته خواهد کرد.

در ادامه این نشست، محمدرضا قاسمی دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) اظهار کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشاتشان به اهمیت مسئله هوش مصنوعی در مدیریت افکار عمومی و جامعه‌پردازی و لزوم عدم غفلت در این حوزه تاکید کردند.

وی ادامه داد: نظام اندیشه‌ای رهبر معظم انقلاب نسبت به هوش مصنوعی را باید پیش روی خود قرار دهیم؛ این فناوری تحولی، راهبردی و اقتدار آفرین است و شکل گذشته در هر مسئله‌ای را تغییر می‌دهد، تغییرات در مشاغل و سبک زندگی نمونه‌ای این دگرگونی‌ها است.

قاسمی عنوان کرد: سرمایه‌گذاری‌های فراوانی در کشورهای مختلف در حوزه زیر ساخت این فناوری انجام شده‌است؛ هوش مصنوعی دامنه خاصی از علوم را شامل نمی‌شود، بلکه گسترده است.

وی اظهار کرد: امروز هوش مصنوعی دائما خود را جدیدتر به ما نشان می‌دهد؛ البته این فناوری نو و جدید نیست، اما واقعیت این است که سطح پردازش‌ها تغییر کرده است و لذا دامنه پیشرفت در این حوزه در حال تحول است.

قاسمی یادآور شد: دو ماموریت در حوزه هوش مصنوعی متوجه مجموعه‌های رسانه‌ای است، اول این که باید با حوزه هوش مصنوعی درست مواجه شویم و در این حوزه سواد خود را ارتقا دهیم.

دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه یادآور شد: در روزهای اخیر دو سامانه دین دان و سامانه متینا در حوزه پاسخگویی به سوالات شرعی رونمایی شده است و در آینده نزدیک یک سامانه ملی در حوزه هوش مصنوعی رونمایی خواهد شد.

وی تاکید کرد: مدیران باید به‌این بلوغ برسند که این فناوری چیست و چه قابلیت‌هایی دارد، لذا هر چه اثرگذاران جامعه این فناوری را بشناسند، بهتر می‌توانند از این ظرفیت برای کاربست در پاسخ به نیازها استفاده کنند.

قاسمی عنوان کرد: روایت پیشرفت باید حاصل شود؛ ما باید عزم عمومی و فرهنگ استفاده صحیح در بستر این فناوری را ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: علاوه بر سواد فنی و آشنایی با کاربست هوش مصنوعی باید به این فکر کنیم که آحاد جامعه ما این فناوری را بشناسند و بر اساس مطالبه مردم مدیران به این سمت حرکت کنند.

قاسمی گفت: تمام نهادهای انقلابی هویت‌ساز دولتی و غیر دولتی باید تلقی از هوش مصنوعی داشته باشند اگر نخواهیم عقب بمانیم باید این موضوع را دنبال کنیم.

وی اعلام کرد: باید بپذیریم در عرضه هوش مصنوعی عقب هستیم ایران در عرصه تحقیقات جز ۲۰ کشور دنیا است، اما در حوزه کاربست آن رتبه کشور ما مطلوب نیست.

قاسمی با بیان اینکه لایه‌های فنی هوش مصنوعی در حال تمهید است اما نیاز به جریان‌سازی جدی دارد، اظهار کرد: ستادی در حوزه علمیه با محوریت مدیر حوزه‌های علمیه آیت‌الله اعرافی شکل گرفته است و کارهای موثری انجام شده است.

وی با بیان اینکه راهبرد ستاد هموار سازی مسیر و تناسب بین نیاز و محصول است، اضافه کرد: در مرکز تبلیغ و فضای مجازی حوزه علمیه تمام لایه‌های هوش مصنوعی در تولید محتوا و ساخت محصولات رسانه‌ای انجام شده است؛ این آمادگی وجود دارد داده‌های مراکز مختلف پردازش شود.

نشست هیئت اندیشه ورز روایت پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی به همت ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه و با همکاری شبکه‌های جهانی ولایت  در مدرسه امام کاظم(ع) برگزار شد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد