دادگاه قانون اساسی رومانی نتایج دور اول انتخابات ریاست جمهوری این کشور را پس از آن ملغی اعلام کرد که کاندیدای مستقل شرکت کننده در این انتخابات در اقدامی شگفت آور، خود را پیروز اعلام کرده بود.
به گزارش ایسنا، این تصمیم از سوی دادگاه قانون اساسی رومانی که یکی از اعضای ناتو است، در میانه اتهاماتی گرفته شده که روسیه به کارزار انتخاباتی «کالین جورجسکو» کاندیدای مستقل کمک کرده است؛ ادعایی که مسکو آن را کاملا بی اساس دانسته است.
به نقل از شبکه خبری راشاتودی، کاندیدای مستقل انتخابات ریاست جمهوری رومانی که یک ملی گرای مذهبی و منتقد ناتو و اتحادیه اروپاست، نقش رومانی را در درگیری اوکراین مورد انتقاد قرار داده است.
وی همچین قول داده بود اگر پیروز شود، به تمامی کمکهای نظامی و سیاسی به کییف پایان خواهد داد.
در جریان نخستین دور رای گیری که در نوامبر انجام شد، کاندیدای مستقل ۲۲.۹۴ درصد آرا را کسب کرد و توانست کاندیدای چپ لیبرال «النا لاسکنی» را که ۱۹.۱۸ درصد کسب کرد، پشت سر بگذارد.
این دو قرار بود روز یکشنبه در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری با یکدیگر رقابت کنند.
اما دادگاه قانون اساسی رومانی حکم به باطل بودن تمامی رویههای انتخاباتی ریاست جمهوری این کشور داد و اعلام کرد که تمامی این روند باید در تاریخی که بعدا اعلام میشود، تکرار شود.
اوایل روز جمعه نیز رسانههای رومانی گزارش کردند که قضات این دادگاه برای شور و بررسی یکسری درخواستها برای لغو و باطل شدن این انتخابات نشست داشتند.
درخواستهای ارائه شده به قضات اسناد غیرمحرمانه اطلاعاتی از سوی شورای عالی دفاع را عنوان کرده که مدعی بود یکسری بی نظمیها در عملکرد کاندیدای مستقل انتخابات دیده شده است.
در این اسناد ادعا شده بود که کاندیداتوری جورجسکو به طور نامناسبی توسط اینفلوئنسرهای پولی همراه با گروههای راست افراطی و افراد مرتبط با جنایات سازمانیافته تبلیغ شده است.
این اسناد همچنین حاکی از آن بود که روسیه احتمالا تلاش کرده است بر انتخابات تاثیر بگذارد، اما مستقیما مسکو را به مداخله متهم نکرده است.
جورجسکو بارها اتهامات تبانی خارجی در مبارزات انتخاباتی خود را رد کرده و گفته است که مخالفان او «نمیتوانند بپذیرند که مردم رومانی در نهایت گفتند ما زندگی خود را میخواهیم.»
کرملین نیز این اتهامات مبنی بر دخالت در انتخابات رومانی را رد کرده است.