گاز ترش میدان های گازی کشور با فناوری غشا شیرین سازی می شود

به گزارش نفت دیلی، با بهره‌گیری از فناوری غشا در شیرین سازی گاز ترش موسوم به بازیافت ترکیب های سنگین گاز (NGL Recovery)، از سوزاندن مقادیر زیاد گازهای همراه نفت جلوگیری و ترکیب های ارزشمند گازی بازیابی می شود.

 

رئیس پژوهشکده علوم و تکنولوژی پلیمر پژوهشگاه صنعت نفت تصریح کرد: در زمینه تصفیه و شیرین سازی گازها، از روش های غشایی استفاده و در آن گوگرد( H2S) و گاز کربنیک (co2) همراه گاز جدا و گاز ترش به گاز شیرین تبدیل می شود.

 

محمود همتی با بیان این که جداسازی ترکیب های ارزشمند گازی، از دیگر کاربردهای فناوری غشا به شمار می‌رود، افزود: قرار است با هماهنگی شرکت نفت مناطق نفت خیز جنوب پس از تصویب طرح، یک واحد پایلوت بازیافت ترکیب های سنگین گاز به این شرکت ارسال و کارایی آن آزمایش شود.

 

همتی گفت: ساخت غشا الیاف توخالی برای شیرین سازی گاز در کشور در دستور کار قرار دارد و هم اکنون به روش مهندسی معکوس در حال بومی سازی فناوری ساخت غشا و مدول غشایی هستیم.

 

رئیس پژوهشکده علوم و تکنولوژی پلیمر پژوهشگاه صنعت نفت در باره تصفیه پساب های نفتی و شیرین سازی آب با استفاده از فناوری غشا گفت: کاربرد فناوری غشایی در بازیافت آب از پساب‌های نفتی پالایشگاه‌ها، تصفیه پساب واحدهای نمک‌زدایی، امکان‌سنجی فنی و اقتصادی اجرای طرح فرآیند جداسازی در مقیاس صنعتی، ساخت غشاهای اولترافیلتراسیون (UF) و نانوفیلتراسیون (NF) و تولید غشاهای غیرمتخلخل تنفس‌کننده در شیرین‌سازی آب، از جمله طرح‌های آینده پژوهشکده پلیمر است.

 

وی گفت: مرحله آزمایشی برخی از این طرح‌ها در مناطق نفت خیز انجام خواهد شد.

 

ساخت پلیمرهای جدید برای صنعت حفاری

 

رئیس پژوهشکده علوم و تکنولوژی پلیمر پژوهشگاه صنعت نفت در باره پروژه های انجام شده در زمینه سیال و سیمان حفاری نیز گفت: اصلاح شیمیایی پلیمرهای طبیعی (نشاسته و CMC)، ساخت و اصلاح پلیمرها برای حفاظت دیواره چاه (شیل)، تعیین مکانیسم و ارزیابی افزودنی های پلیمری در سیال UBD از جمله پژوهش های انجام شده در این حوزه برای توسعه مواد پلیمری مورد استفاده در سیال حفاری و حفاظت از دیواره چاه است.

 

همتی گفت: در این حوزه پروژه هایی با شرکت مناطق نفت خیز جنوب و شرکت ملی مناطق مرکزی اجرایی و نهایی شده است.

 

بر پایه این گزارش، ایجاد توانایی طراحی، ساخت و توسعه مواد، فرآیندها و سیستم های پلیمری و ارائه راه حل ها و راهکارهای موثر، قابل رقابت تحقیقاتی و تکنولوژیک برای پشتیبانی علمی و فنی، رفع تنگناها و مشکلات صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در زمینه مواد پلیمری، همچنین ارائه خدمات علمی، آزمایشگاهی و مشاوره ای، از وظایف اصلی پژوهشکده علوم و تکنولوژی پلیمر پژوهشگاه صنعت نفت است.

 

این پژوهشکده در قالب چهار گروه پژوهشی سنتز پلیمر، کاربرد و فرمولاسیون پلیمر، طراحی و مهندسی پلیمر و شناسایی و ارزیابی پلیمر فعالیت می کند.

 

محورهای کلان فعالیت های پژوهشکده در دو حوزه بالادستی و پایین دستی نفت تقسیم بندی می شود. پژوهش‌های این پژوهشکده در حوزه بالادست شامل کاربرد مواد پلیمری در ازدیاد برداشت و مدیریت آب مخازن، انتقال نفت خام و مواد افزودنی به سیال و سیمان حفاری است که با همکاری شورای تخصصی صنایع بالادستی پژوهشگاه انجام می شود




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد