نمایش یکپارچه توانمندی‌ شرکت‌های پتروشیمی ماهشهر در منطقه آزاد اروند

به گزارش نفت دیلی،  سهم ارزشی صنعت پتروشیمی از صادرات غیرنفتی استان خوزستان در هشت ماه نخست امسال 82 درصد بوده است و محصولات پتروشیمی از نظر وزنی 52 درصد از سبد صادرات غیرنفتی استان را به خود اختصاص داده‌‌اند.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر در آخرین نشست کارگروه صادرات غیر نفتی استان خوزستان با اعلام این مطلب افزود: حجم محصولات پتروشیمی صادر شده در این مدت از منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی 3 میلیون و 983 تن به ارزش 3 میلیارد و 241 میلیون دلار بوده است.

علی یزدانی در مقایسه ارزش هر تن کالای صادراتی پتروشیمی با دیگر کالاهای صادراتی استان اظهار کرد: ارزش کالاهای صادراتی صنعت پتروشیمی در هشت ماه امسال به طور میانگین 814 دلار هر تن بوده؛ در حالی‌که میانگین ارزش کالاهای صادراتی دیگر بخش‌ها حدود 190 دلار هر تن است که از ارزش افزوده بالای کالاهای پتروشیمی حکایت دارد.

یزدانی با اشاره به موانع و مشکلات صادرات غیرنفتی استان خوزستان یادآور شد: موانع و مشکلات شناسایی شده صادرات غیرنفتی و صادرکنندگان آنها براساس تحقیقی است که سال‌های گذشته انجام شده است؛ از این‌رو نتایج این تحقیق باید روزآمد و اثرهای آخرین تصمیم‌گیری‌های دولت مانند هدفمند کردن یارانه‌ها در آن بررسی شود.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر در ادامه برای بهبود روند صادرات غیر نفتی صنعت پتروشیمی از گمرگات بندرامام خمینی و منطقه ویژه 10 پیشنهاد ارائه کرد و از مقاما های استان خواست تا در کارگروهی ویژه‌، بررسی و رسیدگی شود.

وی استقرار کامل دوایر گمرک منطقه ویژه با اختیارهای کامل از قبیل رویه‌های واردات قطعی، صادرات، ورود موقت، کاپوتاژ، کارانه تیر و صدور قبض انبار کانتینرهای بار چینی شده مجتمع‌ها، استقرار سامانه جامع نوین گمرکی به منظور آسان سازی و روان‌سازی خدمات در بخش‌های واردات‌، صادرات، ترانزیت و شتاب دهی به استقرار و بهره‌برداری از پنجره واحد الکترونیک در گمرک منطقه ویژه را از جمله این پیشنهادها خواند.

وی گفت: با توجه به حجم تولیدات و به منظور آسان سازی صادرات محصولات پتروشیمی‌ و ورود کشتی‌های خارجی پیشنهاد شده اداره کل گمرک بندر امام خمینی (ره) و گمرک منطقه ویژه، همه امور گمرکی به صورت شبانه روزی تنظیم و به ارائه خدمات به صادرکنندگان اقدام کنند.

یزدانی افزود: با توجه به همجواری دو منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و مجتمع بندری بندر امام خمینی، پیشنهاد شد که انتقال کالا از بندرامام به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به جای انجام تشریفات، به صورت مستقیم یا حمل یکسره انجام شود.

وی با اشاره به تاسیس منطقه ویژه بندری و همجواری آن با منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی پیشنهاد کرد کالاهایی که هنگام بارگیری به کشتی یا هنگام صادرات دچار آسیب دیدگی می‌شوند، به صورت حمل یکسره و بدون تشریفات گمرکی به مجتمع مربوطه عودت داده شود.

یزدانی افزود: سرمایه‌گذاران شرکت‌های پتروشیمی در منطقه درخواست‌های بسیاری مبنی بر کوتاه بودن مجوز خروج یک‌ماهه قطعات و تجهیزات خارجی در قالب توافقنامه سال 1381 داشتند؛ از این ‌رو پیشنهاد داده شد که مدت مجوز مربوطه از یک ماه به دو ماه افزایش یابد تا شرکت‌های ذینفع، زمان کافی برای تعمیر یا تکمیل قطعات و تجهیزات خود در اختیار داشته باشند؛ البته این پیشنهاد برای تجهیزاتی به جز ماشین آلات ترانزیتی وارده به منطقه بوده است.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر در پیشنهادی دیگر اعلام کرد: با توجه به لزوم آسان سازی امور گمرکی مناطق آزاد و ویژه، برای کالاهای امانی صادراتی مانند MEG اراک، اکلیل بنزن بیستون، پارازایلن اصفهان به جای لیست تانکرها، قبض انبار از مخازن ذخیره‌سازی صادر شود و این روش مورد عمل گمرک منطقه ویژه قرار گیرد.

وی درباره وضعیت ماشین آلات سنگین (لودر، بولدوزر و بیل مکانیکی) که در گذشته از سوی سرمایه‌گذاران وارد منطقه شده است، گفت: این ماشین آلات به دلیل تکمیل زیر‌ساخت‌ها و تأسیسات زیربنایی منطقه بدون استفاده هستند و از سوی دیگر چون قدمت آنها بیش از پنج سال است، ترخیص دستگاه‌ها نیز امکان‌پذیر نیست، به این ترتیب پیشنهاد شد تمهیدات لازم برای ترخیص این دستگاه‌ها انجام شود تا از آنها در دیگر بخش‌های عمرانی استان استفاده شود.

یزدانی سرعت انجام تشریفات گمرکی در این منطقه را با توجه به حجم بالای صادرات و واردات پایین خواند و پیشنهاد کرد برای انجام عملیات گمرکی از شیوه‌هایی مانند اظهار از راه دور استفاده شود.

وی به مساحت 2 هزار و 600 هکتاری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اشاره کرد و گفت: به دلیل حجم زیاد جابه جایی کالا در روز، وجود یک در برای انجام این امور کافی نیست و لازم است در دیگری برای ورود و خروج کالا تعیین شود که در این مورد موافقت گمرک منطقه نیاز است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد