سرمایه گذاری 1.9 میلیارد دلاری دولت برای توسعه صنعت حفاری کشور

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: با حمایت هایی که وزارت نفت از برنامه های توسعه حفاری داشته، سرمایه گذاری خوبی در این بخش صورت گرفته و در دولت های نهم و دهم بیش از یک میلیارد و 900 میلیون دلار برای توسعه ناوگان حفاری و خدمات فنی و مهندسی شرکت ملی حفاری اختصاص داده شد.

مهندس حیدر بهمنی در آستانه اول دی سالروز تاسیس شرکت ملی حفاری ایران افزود: این شرکت توانمندی های تخصصی لازم را برای مدیریت و اجرای عملیات توسعه یک مخزن از آغاز تا پایان دارد و می تواند از مطالعه، مهندسی، برنامه ریزی، حفاری، نصب تجهیزات و تاسیسات تا بهره برداری را با اتکا به ظرفیت های بالقوه و بالفعل اجرا کند.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: با توجه به ظرفیت های بالای این شرکت در ابعاد تخصصی، فنی و مهندسی، نیروی انسانی مجرب و امکانات و تجهیزات پیشرفته، برنامه آتی شرکت ورود به عرصه های توسعه میدان های نفت و گاز است.

وی اضافه کرد: شرکت ملی حفاری ایران در سه دهه فعالیت خود، همواره از مدیرانی دلسوز، توسعه گرا و علاقه مند به ایجاد زیرساخت ها برخوردار بوده که نتایج تصمیم های آنان در رشد کمی و کیفی شرکت به طور کامل مشهود است.

بهمنی ادامه داد: اگر شرکت ملی حفاری ایران به موقعیت افتخارآمیز کنونی رسیده است، علت آن را باید در آینده نگری جست و جو کرد و این مسئله ای است که مسئولیت ما را در مقابل آیندگان نشان می دهد.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: از جمله اقدام های مناسب در این شرکت، تدوین سند توسعه 20 ساله در سال های 63 و 64 بود که در آن چشم انداز سال 1384 ترسیم شده بود و این برنامه در دراز مدت به شکلی مطلوب اجرا شد و این موضوع بیانگر سابقه و اهمیت ویژه برنامه ریزی راهبردی در شرکت است.

وی افزود: در سال 1383 تدوین دومین برنامه راهبردی توسعه 20 ساله شرکت آغاز شد که مبنای اصلی آن کیفیت گرایی در فضای رقابتی بود و در آن مواردی مانند سیستم گرایی و ترسیم اهداف یک ساله و پنج ساله مورد توجه قرار گرفت.

بهمنی اظهار کرد: در راهبرد برنامه توسعه 20 ساله شرکت به استفاده از فناوری های نوین مانند گرداننده فوقانی، سامانه پیشرفته کنترل سیال، حفاری فروتعادلی ( یو بی دی) ، لوله مغزی سیار، ارتقای سطح تعمیرات و نگهداری، حفاری افقی و جهت دار و توسعه ناوگان در بخش های عملیات و خدمات جنبی و آموزش های تخصصی کارکنان توجه ویژه شده است.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با بیان این که صنعت حفاری در برنامه پنجم، یکی از عوامل اصلی و کلیدی توسعه صنعت نفت به شمارمی آید، گفت: روحیه ایثارگری و تلاش های بسیجی وار، به جزء جدایی ناپذیر شرکت ملی حفاری ایران بدل شده است که به اعتقاد من مهم ترین عامل پیشبرد اهداف صنعت حفاری و نفت به شمار می رود و با تکیه به این مولفه مهم توانسته ایم در تمام گام ها با موفقیت حرکت کنیم.

وی افزود: سکان صنعت حفاری، پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی که شرکت های حفاری و خدمات فنی و مهندسی خارجی کشور را ترک کردند، به دست نیروهای توانمند ایرانی سپرده شد و در بیش از سه دهه گذشته تخصص ها افزایش یافت و صنعت حفاری به طور کامل در کشور بومی شد.

بهمنی اضافه کرد: اکنون تخصصی در صنعت حفاری در جهان نیست که متخصصان شرکت ملی حفاری به آن دست نیافته باشند و این تخصص ها امکان تحقق برنامه ها و اهداف صنعت حفاری را در سال های اخیر به ما داده است؛ به گونه ای که در 30 سال گذشته سه برابر 70 سال پیش از آن حفاری صورت گرفته است که این دستاورد بدون تاسیس شرکت ملی حفاری ایران به دست نمی آمد.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: این شرکت از ابتدای فعالیت خود تاکنون بیش از 3 هزار و 230 حلقه چاه نفت و گاز حفاری کرده و بیش از 105 هزار مورد خدمات فنی و مهندسی ارائه داده و از خروج میلیارد ها دلار ارز از کشور جلوگیری کرده است.

وی افزود: این شرکت برای پاسخگویی به نیازهای صنعت عظیم نفت و در اجرای برنامه چشم انداز 1404 همچنین برنامه توسعه صنعت حفاری، توسعه بخش های عملیاتی و فنی را در سرفصل برنامه های خود قرار داده است.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به این که تعداد دستگاه های حفاری این شرکت تا پایان امسال به 75 دستگاه افزایش خواهد یافت، گفت: مطمئن هستم صنعت نفت در آینده در زمینه حفاری چاه های پیش بینی شده با توجه به برنامه های توسعه صنعت حفاری، کمبودی نخواهد داشت و صنعت حفاری این قابلیت و توان را دارد که نیازهای صنعت نفت را در این بخش بخوبی تامین کند.

وی افزود: در شرکت ملی حفاری ایران از همان ابتدای تاسیس شرکت بحث خودکفایی در اولویت برنامه ها قرار داشت و ساخت قطعات و تجهیزات حفاری که قبل از آن به طور کامل انحصاری و وارداتی بود، در دستور کار لحاظ شد.

بهمنی اظهار کرد: بیش از 120 هزار قطعه و تجهیزات در صنعت حفاری کاربرد دارد که پیش از این سالانه میلیون ها دلار ارز برای خرید آنها از کشور خارج می شد و با برنامه ریزی های انجام شده، این شرکت به صورت یکی از پیشگامان خرید از داخل مطرح شد.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: 25 تا 35 هزار قطعه پرمصرف در این صنعت مورد استفاده است که در فاز نخست برنامه خرید از داخل قرار گرفت و تاکنون نزدیک به 17هزار قطعه آن در صنایع داخلی کشور طراحی و ساخته شده است.

وی افزود: این شرکت با سازندگان و تولید کنندگان داخلی ارتباطی تنگاتنگ دارد و سالانه افزون بر 600 میلیارد ریال از آنان قطعات و تجهیزات خریداری می کند و با در اختیار گذاشتن دانش و اطلاعات فنی در زمینه طراحی و ساخت قطعات و تجهیزات توان و قابلیت های سازندگان داخلی را افزایش داده است.

بهمنی گفت: تعامل با سازندگان و صنعتگران داخلی تا جایی رسیده که در زمان حاضر از مرز قطعه سازی عبور و ساخت دستگاه های حفاری را آغاز کرده اند و تا به حال پنج دستگاه حفاری ساخت داخل در چرخه عملیات قرار گرفته و ششمین دستگاه نیز به زودی رونمایی خواهد شد و انتظار می رود با حمایت های وزارت نفت در آینده نزدیک دستگاه حفاری را با برند ایرانی و فناوری بومی تولید و عملیاتی کنیم.

شرکت ملی حفاری ایران اول دی 1358 به فرمان امام خمینی (ره) تاسیس شد.

تا پیش از تاسیس این شرکت، حفاری چاه های نفت و گاز و خدمات فنی و مهندسی این صنعت در ایران از سوی 46 شرکت خارجی انجام می شد.

شرکت ملی حفاری ایران در مدت فعالیت خود برای افزون بر 16 هزار نفر به طور مستیقم و بیش از 25 هزار نفر به طور غیر مستقیم فرصت اشتغال ایجاد کرده است و هم اکنون فراتر از 90 درصد عملیات حفاری چاه های نفت و گاز و دست کم 20 نوع خدمات فنی و تخصصی این صنعت پیچیده را به صنعت نفت کشور ارائه می دهد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد