انتقال فرآورده های نفتی ازجنوب به شمال کشور با کوتاه‌ترین مسیر خط لوله

به گزارش نفت دیلی، مجری طرح جنوب کشور در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: انتقال فرآورده از جنوب به شمال کشور از کوتاه‌ترین مسیر، با ساخت خط لوله جدید نائین-کاشان - ری تحقق می یابد.

مهندس جعفر پرتو افزود: سرمایه گذاری اولیه این طرح 260 میلیارد تومان است که از محل تسهیلات صندوق انرژی به رهبری بانک ملت تامین خواهد شد و مدت اجرای آن 32 ماه پیش بینی شده است.

وی اظهار کرد: بخش قابل ملاحظه ای از تجهیزات مورد نیاز این طرح از جمله بخشی از شیرآلات، پمپ ها و اتصالات و دیگر کالاهای مخصوص تاسیسات نفتی که پیش تر از خارج تامین می شد، از تولیدات داخلی تامین خواهد شد و پیش بینی می کنیم این طرح اواسط سال 93 به بهره برداری کامل برسد.

پرتو با اشاره به برنامه ریزی احداث این خط لوله در برنامه پنجم توسعه گفت: ظرفیت انتقال این خط 200 هزار بشکه در روز، طول آن 420 کیلومتر و قطر آن 20 اینچ است و هدف از احداث آن انتقال فرآورده های تولیدی پالایشگاه های جدید ستاره خلیج فارس و هرمز و طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه بندرعباس به تهران و مناطق شمالی کشور است.

جعفر پرتو با تاکید بر این که با احداث این خط لوله، مسیر انتقال فرآورده از جنوب به شمال کشور به کوتاه ترین حد ممکن می رسد، گفت: با کوتاه شدن مسیر انتقال فرآورده با احداث این خط، صرفه جویی قابل ملاحظه ای در هزینه های انتقال و توزیع فرآورده خواهد شد.

وی تصریح کرد: در پایان برنامه پنجم توسعه، با افزایش ظرفیت و احداث پالایشگاه های جدید در جنوب کشور، نیاز به افزایش ظرفیت خطوط انتقال ضرورت خواهد یافت که با احداث خط لوله نائین - کاشان - ری، امکان ارسال فرآورده های کنونی به علاوه تولیدات آینده پالایشگاه های یاد شده مستقیما و با صرف زمان و هزینه کمتر به تهران ممکن خواهد شد.

مجری طرح جنوب در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: تشریفات مناقصه این پروژه برگزار شده و پروژه به پیمانکار برنده مناقصه ابلاغ و عملیات اجرایی آن از ابتدای دی ماه امسال آغاز شده است.

وی افزود: تاسیسات این خط شامل یک تلمبه خانه در نائین، یک تلمبه خانه در کاشان، یک پایانه در ری، همچنین مخازن تعادلی فرآورده با تاسیسات مربوطه به ظرفیت 300 هزار مترمکعب در نائین خواهد بود.

پرتو اضافه کرد: پیمانکار برنده مناقصه این پروژه، مشارکت نصر متشکل از شرکت های نصرمیثاق، دانیال پترو، گسترش خدمات صنعتی ایران و مهندسان مشاور بیناست که به صورت کنسرسیوم این طرح را اجرایی خواهند کرد.

وی همچنین اظهار کرد: نخست قرار بود این خط از اصفهان به تهران کشیده شود که در این صورت فرآورده های ارسالی به مناطق شمالی باید مسیر طولانی تری را طی می کرد، ولی با احداث این خط از مسیر کنونی، طول خط لوله حدود 50 کیلومتر کاهش خواهد یافت.

طرح جنوب ازجمله طرح های شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است که از زمان تغییر ساختار این شرکت به ساختار پروژه محور در اوایل دهه 80 ایجاد شده و ماموریت آن اجرای پروژه های انتقال و توزیع مواد نفتی است.

از جمله پروژه های اجرا شده به وسیله این طرح در سال های گذشته طرح افزایش ظرفیت خط لوله 26 اینچ فرآورده های نفتی بندرعباس -رفسنجان و احداث خط جدید 20 اینچ رفسنجان - اصفهان، طرح توسعه انبار نفت نظامیه اهواز، احداث تلمبه خانه ها و خط لوله اهواز - سبز آب، تکمیل طرح مجتمع مسکونی مارون، احداث مخازن ذخیره میعانات گازی در پالایشگاه فجر جم، تغییر مسیر خطوط نفت و گاز مارون - اصفهان در سد کارون 3 و طرح ایمن سازی خطوط لوله مارون - اصفهان در محدوده سد کارون 3 است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد