به گزارش نفت دیلی، عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران از امضای یک قرارداد مهم میان شرکت نفت و گاز پارس و پژوهشکده ازدیاد برداشت مخازن نفت و گاز با هدف افزایش تولید صیانتی از میدان پارس جنوبی خبر داد.
محمدعلی عمادی گفت: طرح تحقیقاتی بهبود تولید با کاربرد فناوری های لازم برای افزایش تولید صیانتی از میدان پارس جنوبی، فردا (12 دی) به امضا خواهد رسید.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران افزود: با توجه به مشترک بودن میدان پارس جنوبی "طرح تحقیقاتی بهبود تولید با کاربرد فناوری های لازم در افزایش تولید صیانتی از میدان پارس جنوبی" با هدف رسیدن به تولید بهینه گاز و میعانات گازی در زمینه، مشخصه سازی مخزن، ارتقای روش های پیش بینی عملکرد مخزن و برنامه ریزی و بهینه سازی تولید و افزایش ضریب بازیافت گاز و میعانات برنامه ریزی شده است.
عمادی گفت: تفاهمنامه طرح تحقیقاتی بهبود تولید با کاربرد فناوری های لازم در افزایش تولید صیانتی از میدان پارس جنوبی در یک برنامه زمانی پنج ساله (و در صورت لزوم قابل تمدید) میان شرکت نفت و گاز پارس و پژوهشکده ازدیاد و برداشت از مخازن نفت و گاز امضا خواهد شد.
وی درباره ساختار اجرایی "طرح تحقیقاتی بهبود تولید با کاربرد فناوری های لازم در افزایش تولید صیانتی از میدان پارس جنوبی" گفت: کمیته راهبردی، برای سیاست گذاری و جهت دهی به فعالیت های پژوهشی در این حوزه، همچنین تصویب طرح های تایید شده در کمیته تخصصی است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، افزود: کمیته راهبری متشکل از کارشناسان و مدیران ارشد شرکت نفت و گاز پارس و پژوهش و فناوری شرکت نفت ملی نفت ایران و در صورت لزوم دیگر مراکز پژوهش و فناوری کشور تشکیل می شود.
عمادی یادآور شد: کمیته تخصصی، با هدف طرح مشکلات تولید، بررسی های پیشنهادهای ارائه شده، نظارت و کنترل کیفیت پروژه های جاری، بررسی نتایج حاصل از اجرای پروژه های پایان یافته، پایش نتایج حاصل از پروژه های مرتبط با طرح نشست های پایدار و مشترک برگزار خواهد شد.
به گفته وی، این کمیته تخصصی متشکل از نمایندگان واحدها پژوهش و فناوری، فنی و عملیاتی شرکت نفت و گاز پارس، پژوهشکده ازدیاد و برداشت از مخازن نفت و گاز، متخصصان موسسه های پژوهشی و دانشگاهی داخل و خارج، شرکت های دانش بنیان، پارک های فناوری و مهندسان مشاور است.
عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت با بیان این که کمیته های راهبری و تخصصی به حمایت از پیشبرد اصولی طرح یادشده تشکیل شده است، گفت: تولید صیانتی از یک مخزن بر مبنای مدیریت صحیح مخزن در برداشت از منابع هیدروکربوری استوار است.
عمادی تصریح کرد: مدیریت مخزن یک فرآیند پویا برای راهبری مجموعه فعالیت های است که از کشف یک مخزن تا پایان عمر آن با اهداف افزایش ضریب بازیافت، افزایش ارزش کنونی خالص (NPV) یک پروژه انجام می شود.