به گزارش نفت دیلی، معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت از ظرفیت سازی برای افزایش تولید نفت و گاز در کشور خبر داد و گفت: ظرفیت سازی برای تولید باید پنج تا 10 درصد بیشتر از میزان تولید باشد.
محسن خجسته مهر ایجاد ظرفیت سازی برای تولید پیوسته و مطمئن، همچنین حفظ سهم ایران در اوپک را ضروری اعلام و تصریح کرد: رویکرد وزارت نفت در برنامه پنجم، افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز در مقایسه با تولید است.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت با بیان این که برخی میدان های نفتی ظرفیت افزایش تولید دارند، ایجاد ظرفیت های مورد نیاز برای تحقق این مهم را ضروری خواند و گفت: با حضور شرکت ملی نفت و شرکت های فرعی، همه میدان ها برای ایجاد ظرفیت های لازم با هدف افزایش تولید بررسی شد.
وی تصریح کرد: افزایش ظرفیت ناوگان حفاری، افزایش ظرفیت خطوط لوله و تکمیل ظرفیت واحدهای نمک زدایی، از جمله مواردی است که در ایجاد ظرفیت سازی برای افزایش تولید باید به آنها توجه کرد.
افزایش سهم توسعه منابع گازی در مقایسه با منابع نفتی
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت با اشاره به افزایش 2.5 برابری تولید گاز تا پایان برنامه پنجم توسعه، بر ضرورت افزایش ظرفیت در پالایشگاه های گازی برای این میزان تولید تاکید کرد.
خجسته مهر افزود: با توجه به افزایش ظرفیت 2.4 میلیون بشکه ای خوراک پالایشگاه های نفت در این برنامه، ایجاد ظرفیت های موردنیاز برای این میزان خوراک نیز، ضروری است.
وی با بیان این که ظرفیت نباید از تولید کمتر باشد، گفت: به طور معمول ظرفیت باید پنج تا 10 درصد از میزان تولید بالاتر باشد.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت با اشاره به این که بر اساس برنامه پنجم توسعه، تراز گاز از سال 92 مثبت خواهد شد، از توان بالا برای صادرات گاز ایران، همچنین صادرات تمام فرآورده های نفتی خبر داد.
وی افزود: با توجه به اولویت توسعه میدان گازی پارس جنوبی، سهم توسعه گاز در برنامه پنجم توسعه، در مقایسه با توسعه نفت بیشتر است.
خجسته مهر با اشاره به سهم 33 درصدی گاز و محصولات گازی در سبد انرژی در سال جاری، این میزان را در سال 94، حدود 53 درصد اعلام و تصریح کرد: سهم نفت و محصولات نفتی از 67 درصد در سال جاری، به 47 درصد در سال 94 می رسد و این به آن معناست که سهم توسعه در بخش گاز از نفت بیشتر خواهد شد.
توسعه میدان گازی پارس جنوبی، اولویت توسعه در صنعت نفت
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت، اولویت بودجه ریزی در برنامه پنجم توسعه را در توسعه میدان گازی پارس جنوبی خواند و گفت: بر این اساس، سالانه یک جریان نقدینگی تعیین شده است که بیشترین نیاز نقدینگی ما در سال 91 و 92 خواهد بود.
خجسته مهر با بیان این که برای دستیابی به اهداف وزارت نفت در برنامه پنجم توسعه باید از حداکثر توان داخلی استفاده شود، گفت: بر این اساس، مشوق های لازم برای افزایش پتانسیل و توانمندی های بخش داخل برای ساخت داخل و پیمانکاران داخلی در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر این که برنامه پنجم توسعه در مقایسه با چهار برنامه قبلی، از مفاد بیشتر و با ارزش تری برخوردار است، گفت: وزارت نفت در تدوین این برنامه، از حداکثر توان خود استفاده کرده است.
او با اشاره به تعیین اهداف کمی بخش های اکتشاف، تولید نفت، گاز و فرآورده های نفتی، مصارف گاز و فراورده های نفتی و صادرات گاز در برنامه پنجم توسعه افزود: تزریق گاز، جمع آوری گازهای همراه و افزایش ضریب تولید نفت و گاز، از دیگر اهداف دیگر این برنامه است.